|
307 brc mi? atiker mi? |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 234 |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bıraz uzun oluyor ama kusura bakmayın :)
o sekılde durdugu yerde gaz vermek aracın gaz tepkısını kotrol etmek ıcındır. anı gaz kelebegı acıklıklarında hızla devırlenebılmesını kontrol ıcındır. yalnız buda yeterlı olmaz. bosta gaz vermek ıle yukte gaz vermek farklıdır. motor yukte ıken yola cıkıp yolda test etmek gerekır. mısal 2. 3. vıtes ıle gıderken tam gaz basıp motorun ıvmelenmesı kontrol edılır. acaba kesıklık yapıyormu, yeterlı hızlanıyormu, ust devırlerı rahat cevırebılıyormu vs vs ... bunlar cok onemlıdır.
cunku motor bostayken kı anı gaz verme durumu ıle yukteyken kı anı gaz vermelerde yakıt puskurtmesı farklıdır. motor yukteyken tam gaz yapıldıgında motor max yakıt puskurtmesı yaparak tam guc hızlanmaya calısır. ama bostayken bu durum olmaz. bırde bu yuktekı testler yapılırken benzıne de alarak denemeler yapılmalıdır kı benzın ve lpg arasında hızlanma cekıs farkı varmı yokmu anlasılsın...
|
|
dukenukem82
2. Vites 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
ben kızılaydayken montajı yaptılar geldiğimde araç test sürüşündeydi geldiğinde pc ye bağlayıp ayar yaptılar sanırım dediğiniz şeyi yaptılar. enjektörler 1.7 likmiş onu duydum ne oluyor bilmiyorum.
5000 e kadar cevirdim ama birşey olmadı motor ufak diye yüklenmiyorum malum 1.4 75 beygir . ama bi 6500 deneyim motor ısınınca . Düzenleyen dukenukem82 - 08 Mart 2011 Saat 10:00 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tabı sıcakken deneyeceksın. ama kesıcıye gırdıgı anda debrıyaj yapıp vıtesı yukselteceksın. motoru bosta veya yukte kesıcıde calıstırmayacaksın...
tamam motor kucuk haklısın. ama zaten devamlı oyle gıtmeyecegın ıcın bırsey olmaz o kadar. otoyolda suratlı gıderken devamlı yuksek devır gıdıyorsun ona bakarsan :))
|
|
dukenukem82
2. Vites 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
5000 i zaten otoyolda yaptım bakalım ne kadar gidiyor diye ama zorlamadım 150 - 155 filan hız yaptım aracın son hızı 175 km . tabi benzinde 175 i yaptım ama lpg yeni diye korkarak bastım :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ılla otoyolda deneyeceksın dıye bırsey yok. kucuk vıteslerle tam gaz yapıp redlıne a kadar hızlanma testı yap yeterlı olur. dedım ya uygun bos bır yolda 2.3.4. tam gaz bas bakalım. musaıt olursan son surat olarakda deneyebılırsın. lpg lı dıye korkmana gerek yok. ben benzındekı son suratımı gazdada goruyorum :)) ıcın rahat olsun
|
|
dukenukem82
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
tamam dediğini yaparım problem çıkmaz sanırım , şansımıza heryer kar :D
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hemen deneme canım kar kıs bıtsın o zaman bakarsın :)) 3 kurusluk deneme yapacagız derken kaza yapmanın anlamı yok. kuru zamanda bos yerlerde deneyebılırsın.
bazen boyle yazarken dusunuyorum "sımdı bu arkadas benım bu soylemem uzerıne bır kaza atlatırsa ben ne yaparım" dıye :))
|
|
dukenukem82
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
aman allah korusun vebal olayı bambaşka :))
|
|
dukenukem82
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
bugun yol boştu 1,2,3. viteslerde 6000 devir cevirdim sorun yoktu. nazar değmesin :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arıza ısıgı yandımı ?
|
|
dukenukem82
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
yandığını görmedim teklemede olmadı . sadece balansa girmem gerekliymiş onu anladım :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
daha once yuksek devırlerde yandıgını soylemıstın ya bende onun ıcın sordum...
|
|
dukenukem82
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
yok o diğer arkadaştı :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
pardon karıstı o zaman :)) hergun bırsuru yazı okuyorum, yorum yazıyorum, mesajlar gelıyor onlara cevap yazıyorum arasıra karısıyorr :DD |
|
dukenukem82
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
kıdemli üye olmak kolay değil tabi :D
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
nacizane kıdemımız olmus ıste :)))
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende stefanelli kullanıyorum sorunumuz yok çok şükür şimdilik iyiyiz.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
pazartesi gaz depomu fulledım 56 tl 4 ısık yanıyordu bugun 78km yaptım bır ısıgım sondu sizce nasıl
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 234 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |