Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaza yaptım.Yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaza yaptım.Yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 13:53
şehir içi değil o bölgenın hızı 70 km.
206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
Özgür Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
07 - Şubat - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgür Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 11:44
arkadaşlar dikkat edilirse tam arka sayılmaz vurduğu yer...
adamın arkadaşımızın önüne çıktığı belli.çıkıncada köşeden girmiş arkadaş.
bencede focus suçlu gibi.(arkadaşın anlattığına göre, resimdende anlaşılıyor az çok)

206 feline 1.4 hdi 2006
Yukarı Dön
Çetinler Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Çetinler Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 10:50
çok çok geçmiş olsun.
arkadan çarpınca herzaman suçlu olunması durumu takip mesafesi ile alakalıdır,araç senin önünde seyreden ve sende arkasından takip eden bir araç olmadığından dolayı takip mesafesi kuralı yani arkadan çarpan herzaman haksızdır kuralı bu durum için geçerli değil.
adam tali yoldan sen ana yolda iken senin önüne çıkmış geçiş üstünlüğü sende olmasına rağmen senin hakkını gaspetmiş.bu durumda kesinlikle suçlu karşı taraf yolun boş ve emniyetli olduğundan emin olduktan sonra yola çıkmak zorundaydı anlaşılan böyle yapmamış.
ama senin suratin şehiriçi surat limitinin üzerindeyse ona bişey diyemem,bu konudada surati doğru tespit etmek için fren mesafesine asfalttaki fren izlerine bakılır
tramer artık eskisi gibi 8 üzerinden kusur oranı belirlemiyor ya %100 yada %50 ikisinden birisi yani ya %100 kusurlusun %100 kusursuzsun yada %50 kusurlusun
eğer %100 kusurlu isen sana ödeme yapmıyor %100 kusursuz isen aracının tüm masrafını karşılıyor eğer %50 kusurlu isen masrafının yarısını karşılıyor.
benim tahminim (ama sadece tahmin) %100 ana yolda olduğun için sen haklısın.
Peugeot 206 look 1.4 dizel
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 10:14
bana görede sen ana yoldasın adam tali yoldan çıkyor geçiş üstünlüğü sana ait olduğu için sen haklısın.

ama arkadan çarpmış olduğun için arkadan çarpanda daima suçludur valla bu durumda ne yapılması gerekiyor bilemicem.

büyük geçmiş olsun canına bişey gelmemiş Allah'tan.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 08:38
cok gecmıs olsun. Allah tekrarından saklasın... yalnız hız olayına dıkkat etmek lazım...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 08:15
Normal bir kullanim ile 150-200 metrede 70-80 hiza cikmak biraz fazla gibi geldi bana. Kaldi ki market gibi halkin oldugu yollarda 70-80 hizlidir. Yerlesim yeri oldugundan hiz siniri 50 dir. Gecmis olsun.

Düzenleyen koliva - 07 Mart 2011 Saat 08:50
Yukarı Dön
qEccE Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qEccE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 02:24
bahsettiğiniz olayı gerçekleştirmeden önce sabah ilk iş yada şimdi netten focus için tampon ne kadar acaba ona bakın ve netten baktığınız fiyatı serviste ne kadar olacağını düşünün çünkü karşı taraf o arabayı götürüp dışarda sanayide herhangi bi serviste tamircide yaptırmak istemez yetkili ford bayii ve servisliği yapan yerde yaptırmak isteyecektir buda oldukça maliyetli olacaktır tamponun fiyatını bilmiyorum ama tamponun üstünde gördüğüm kadar bi göçük var ondan çok daha küçüğü için sanayide 200 tl gibi bi rakam istemişlerdi benim aracımda ufak bi göçük vardı bu kazada ki focusta daha büyük görünüyor ve yırtık yoktur inş kaportada kısacası karşı tarafın maliyetini hesaplayıp kendi aracınında maliyetini hesaplayıp ona göre karar vermelisin hem kaporta masrafı hem tampon masrafı bunların birde serviste yapıldığını düşünürsen üstüne sigortayla ilgili çıkacak masrafıda eklersen sanki 206 da ki hasar daha ucuza yapılır gibi geliyor bana :) kendi aracına temiz çıkma bulursun tampon ve çamurluğu gerekiyorsa farları tampon ve çamurluğa çıkma olarak 200-300 tl ye rahat bulursun gibi geliyor far desen 100-150 ye çiftini rahat bulursun
karşı taraf servisten aşağısını kabul etmeyecektir hatta bu bahsedilen olayı bile belki kabul etmeyecek
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 01:31
Orjinalini yazan: Ego_Ist Ego_Ist Yazdı:

Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

resimlere bir expert gözüyle bakıldığında suçlu sensin arkadan çarpmışsın gibi gözüküyor arkadan çarpan çoğu zaman suçludur.

benim aklıma ilk gelen sen çarptığın kişinin aracını yaptırcaksın sanırım onda sadece tampon gitmiş. senn çamurluk ön tampon far, tutanağı o suçluymuş gibi dolduracaksınız anlaşıp sen onun aracını yaptırcaksın seninkinide sigorta yapacak. tabi karşı taraf onaylarsa
geçmiş olsun kardeş. allah beterinden saklasın

ama adam kendinden eminse bu durumu kabul etmicektir, sigortasının hasarsızlığı bozulacak, hasarsızlık bozulunca da sigorta yenilemesinde eski ödediği paranın yaklaşık 2 katını verecek ..... tabi konuşmak lazım eğer aksi bi tip değilse bu harkı kendisine nakit olarak vermeyi teklif edilebilir...
aynen farkını verirse ve karşı taraf kabul ederse sorun çözülür.. adam kabul etmezse arkadan çarptığı için expert suçlu bulacak ve aracını cebinden yaptrmak zorunda kalack. inş. adam kabul eder

sitede expert olan yok dimi :)
Yukarı Dön
Ego_Ist Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ego_Ist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 01:08
Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

resimlere bir expert gözüyle bakıldığında suçlu sensin arkadan çarpmışsın gibi gözüküyor arkadan çarpan çoğu zaman suçludur.

benim aklıma ilk gelen sen çarptığın kişinin aracını yaptırcaksın sanırım onda sadece tampon gitmiş. senn çamurluk ön tampon far, tutanağı o suçluymuş gibi dolduracaksınız anlaşıp sen onun aracını yaptırcaksın seninkinide sigorta yapacak. tabi karşı taraf onaylarsa

ama adam kendinden eminse bu durumu kabul etmicektir, sigortasının hasarsızlığı bozulacak, hasarsızlık bozulunca da sigorta yenilemesinde eski ödediği paranın yaklaşık 2 katını verecek ..... tabi konuşmak lazım eğer aksi bi tip değilse bu harkı kendisine nakit olarak vermeyi teklif edilebilir...
Yukarı Dön
Özgür Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
07 - Şubat - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgür Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:59
Orjinalini yazan: berkaygr berkaygr Yazdı:

Geçmiş olsun. çamurluk ve ön tampon değişecek sanırım. farın kırılmaması şans olmuş.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN....
MUHTEMELEN FARDA DEĞİŞECEK.FARIN KULAKLARI KIRILMIŞTIR.
206 feline 1.4 hdi 2006
Yukarı Dön
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:58
Çok saolun arkadaşlar.Tigerland arkadaşımız yardımcı oldu yarın karşı tarafı arayıp tutanagı tekrardan düzenlemeye çalısacagız inş kabul ederler.
206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
qEccE Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qEccE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:47
geçmiş olsun hocam ama arkadaşların söylediği gibi sen arkadan vurmuş gibi görünüyorsun ve trafik kazalarında arkadan vuran çoğu zaman suçlu olur diye biliyorum keşke polis çağırsaydınız haklıysanda şimdi haksız duruma düşebilirsin
Yukarı Dön
Muhammet ÇAKIR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Muhammet ÇAKIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:32
gecmıs olsun abı afet yara almısConfused 
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
Yukarı Dön
serkan24577 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

28 - Ekim - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan24577 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:28
geçmiş olsun kardeşim polis çağırsaydın keşke daha iyi olurdu kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu açıklama yapsanda kanıtlayamassın çünkü arkadaşlarında dediği gibi arkadan çarpmış gibi görünüyo çünkü adamın arka tampona denk gelmişsin cana geleceğine mala gelsin kardeşim sıkma canını
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:23
Geçmiş olsun. çamurluk ve ön tampon değişecek sanırım. farın kırılmaması şans olmuş.
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:21

Yukarı Dön
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:16
birşey daha söyliyeyım tutanakta;ben marketten önüme direk çıktı diye yazdım o da ben marketten cıktıktan 15 20 metre sonra arkamdan vurdu dıye yazdı yanı ana yola çıktıgını belırtıyor birde ona göre ben hızlıymısım,tutanakta ışıklardan kalktıgımıda belırttım hızımın tahmını 70 80 oldugunu düşünuyorum çünku diğer ışıklara yaklaşmıştık.tutanak benden yana gibi gözüküyor.
206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
307P Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307P Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:13
Sigorta belli bir miktara kadar karşılıyor diye biliyordum,geçmiş olsun kardeşim bugün bende son anda kurtuldum kaza yapmaktan..
Yukarı Dön
EminÖNAL Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T. MODERATÖR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EminÖNAL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 Saat 00:10
öncelikle geçmiş olsun.
taraflar anlaşamadığında kaza tespit tutanağı geçersizdir.
mutlaka trafik polisi çağırarak tutanak tutturmanız gerekiyordu.

ancak benzer bir olay başıma geldi.bende - karşı tarafta haklı olduğunu beyan eden bir kaza tespit tutanığı düzenledik ve imzaladık.kararı TRAMER verdi.
A3

Yukarı Dön
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 Saat 23:56
Arkadaşlar 1 saat önce eve dönüş yolunda kaza yaptım.ışıklardan kalktıktan 150 200 metre sonra  ana yola bir araç tıktı duramadım sol arka tekerın üzerıyle vurdum.Polis gelmedi tutanak tuttuk kendi aramızda.bana göre karşı taraf suçlu ona göre ben suçluymuşum.kaskom yok sigorta masrafımızı karsılarmı?

Düzenleyen 3rkans - 10 Mart 2011 Saat 18:26
206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 153 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6417 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 174 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 456 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 368 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107555 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3241 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9906 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8972 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1180 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1686 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55620 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1433 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2651 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2836 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English