Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kaza yaptım.Yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13302
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 19:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kaza yaptım.Yardım
Mesajı Yazan: 3rkans
Konu: Kaza yaptım.Yardım
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2011 Saat 23:56
Arkadaşlar 1 saat önce eve dönüş yolunda kaza yaptım.ışıklardan kalktıktan 150 200 metre sonra  ana yola bir araç tıktı duramadım sol arka tekerın üzerıyle vurdum.Polis gelmedi tutanak tuttuk kendi aramızda.bana göre karşı taraf suçlu ona göre ben suçluymuşum.kaskom yok sigorta masrafımızı karsılarmı?

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:10
öncelikle geçmiş olsun.
taraflar anlaşamadığında kaza tespit tutanağı geçersizdir.
mutlaka trafik polisi çağırarak tutanak tutturmanız gerekiyordu.

ancak benzer bir olay başıma geldi.bende - karşı tarafta haklı olduğunu beyan eden bir kaza tespit tutanığı düzenledik ve imzaladık.kararı TRAMER verdi.

-------------
A3

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:13
Sigorta belli bir miktara kadar karşılıyor diye biliyordum,geçmiş olsun kardeşim bugün bende son anda kurtuldum kaza yapmaktan..

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:16
birşey daha söyliyeyım tutanakta;ben marketten önüme direk çıktı diye yazdım o da ben marketten cıktıktan 15 20 metre sonra arkamdan vurdu dıye yazdı yanı ana yola çıktıgını belırtıyor birde ona göre ben hızlıymısım,tutanakta ışıklardan kalktıgımıda belırttım hızımın tahmını 70 80 oldugunu düşünuyorum çünku diğer ışıklara yaklaşmıştık.tutanak benden yana gibi gözüküyor.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:21

resimlere bir expert gözüyle bakıldığında suçlu sensin arkadan çarpmışsın gibi gözüküyor arkadan çarpan çoğu zaman suçludur.

benim aklıma ilk gelen sen çarptığın kişinin aracını yaptırcaksın sanırım onda sadece tampon gitmiş. senn çamurluk ön tampon far, tutanağı o suçluymuş gibi dolduracaksınız anlaşıp sen onun aracını yaptırcaksın seninkinide sigorta yapacak. tabi karşı taraf onaylarsa
geçmiş olsun kardeş. allah beterinden saklasın

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:23
Geçmiş olsun. çamurluk ve ön tampon değişecek sanırım. farın kırılmaması şans olmuş.

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:28
geçmiş olsun kardeşim polis çağırsaydın keşke daha iyi olurdu kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu açıklama yapsanda kanıtlayamassın çünkü arkadaşlarında dediği gibi arkadan çarpmış gibi görünüyo çünkü adamın arka tampona denk gelmişsin cana geleceğine mala gelsin kardeşim sıkma canını

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:32
gecmıs olsun abı afet yara almısConfused 

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: qEccE
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:47
geçmiş olsun hocam ama arkadaşların söylediği gibi sen arkadan vurmuş gibi görünüyorsun ve trafik kazalarında arkadan vuran çoğu zaman suçlu olur diye biliyorum keşke polis çağırsaydınız haklıysanda şimdi haksız duruma düşebilirsin

-------------
|qEccE|

'00 206 XS 1.6cc

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:58
Çok saolun arkadaşlar.Tigerland arkadaşımız yardımcı oldu yarın karşı tarafı arayıp tutanagı tekrardan düzenlemeye çalısacagız inş kabul ederler.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 00:59
Orjinalini yazan: berkaygr berkaygr Yazdı:

Geçmiş olsun. çamurluk ve ön tampon değişecek sanırım. farın kırılmaması şans olmuş.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN....
MUHTEMELEN FARDA DEĞİŞECEK.FARIN KULAKLARI KIRILMIŞTIR.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 01:08
Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

resimlere bir expert gözüyle bakıldığında suçlu sensin arkadan çarpmışsın gibi gözüküyor arkadan çarpan çoğu zaman suçludur.

benim aklıma ilk gelen sen çarptığın kişinin aracını yaptırcaksın sanırım onda sadece tampon gitmiş. senn çamurluk ön tampon far, tutanağı o suçluymuş gibi dolduracaksınız anlaşıp sen onun aracını yaptırcaksın seninkinide sigorta yapacak. tabi karşı taraf onaylarsa

ama adam kendinden eminse bu durumu kabul etmicektir, sigortasının hasarsızlığı bozulacak, hasarsızlık bozulunca da sigorta yenilemesinde eski ödediği paranın yaklaşık 2 katını verecek ..... tabi konuşmak lazım eğer aksi bi tip değilse bu harkı kendisine nakit olarak vermeyi teklif edilebilir...

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 01:31
Orjinalini yazan: Ego_Ist Ego_Ist Yazdı:

Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

ama adam kendinden eminse bu durumu kabul etmicektir, sigortasının hasarsızlığı bozulacak, hasarsızlık bozulunca da sigorta yenilemesinde eski ödediği paranın yaklaşık 2 katını verecek ..... tabi konuşmak lazım eğer aksi bi tip değilse bu harkı kendisine nakit olarak vermeyi teklif edilebilir...
aynen farkını verirse ve karşı taraf kabul ederse sorun çözülür.. adam kabul etmezse arkadan çarptığı için expert suçlu bulacak ve aracını cebinden yaptrmak zorunda kalack. inş. adam kabul eder

sitede expert olan yok dimi :)

Mesajı Yazan: qEccE
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 02:24
bahsettiğiniz olayı gerçekleştirmeden önce sabah ilk iş yada şimdi netten focus için tampon ne kadar acaba ona bakın ve netten baktığınız fiyatı serviste ne kadar olacağını düşünün çünkü karşı taraf o arabayı götürüp dışarda sanayide herhangi bi serviste tamircide yaptırmak istemez yetkili ford bayii ve servisliği yapan yerde yaptırmak isteyecektir buda oldukça maliyetli olacaktır tamponun fiyatını bilmiyorum ama tamponun üstünde gördüğüm kadar bi göçük var ondan çok daha küçüğü için sanayide 200 tl gibi bi rakam istemişlerdi benim aracımda ufak bi göçük vardı bu kazada ki focusta daha büyük görünüyor ve yırtık yoktur inş kaportada kısacası karşı tarafın maliyetini hesaplayıp kendi aracınında maliyetini hesaplayıp ona göre karar vermelisin hem kaporta masrafı hem tampon masrafı bunların birde serviste yapıldığını düşünürsen üstüne sigortayla ilgili çıkacak masrafıda eklersen sanki 206 da ki hasar daha ucuza yapılır gibi geliyor bana :) kendi aracına temiz çıkma bulursun tampon ve çamurluğu gerekiyorsa farları tampon ve çamurluğa çıkma olarak 200-300 tl ye rahat bulursun gibi geliyor far desen 100-150 ye çiftini rahat bulursun
karşı taraf servisten aşağısını kabul etmeyecektir hatta bu bahsedilen olayı bile belki kabul etmeyecek

-------------
|qEccE|

'00 206 XS 1.6cc

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 08:15
Normal bir kullanim ile 150-200 metrede 70-80 hiza cikmak biraz fazla gibi geldi bana. Kaldi ki market gibi halkin oldugu yollarda 70-80 hizlidir. Yerlesim yeri oldugundan hiz siniri 50 dir. Gecmis olsun.

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 08:38
cok gecmıs olsun. Allah tekrarından saklasın... yalnız hız olayına dıkkat etmek lazım...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 10:14
bana görede sen ana yoldasın adam tali yoldan çıkyor geçiş üstünlüğü sana ait olduğu için sen haklısın.

ama arkadan çarpmış olduğun için arkadan çarpanda daima suçludur valla bu durumda ne yapılması gerekiyor bilemicem.

büyük geçmiş olsun canına bişey gelmemiş Allah'tan.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Çetinler
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 10:50
çok çok geçmiş olsun.
arkadan çarpınca herzaman suçlu olunması durumu takip mesafesi ile alakalıdır,araç senin önünde seyreden ve sende arkasından takip eden bir araç olmadığından dolayı takip mesafesi kuralı yani arkadan çarpan herzaman haksızdır kuralı bu durum için geçerli değil.
adam tali yoldan sen ana yolda iken senin önüne çıkmış geçiş üstünlüğü sende olmasına rağmen senin hakkını gaspetmiş.bu durumda kesinlikle suçlu karşı taraf yolun boş ve emniyetli olduğundan emin olduktan sonra yola çıkmak zorundaydı anlaşılan böyle yapmamış.
ama senin suratin şehiriçi surat limitinin üzerindeyse ona bişey diyemem,bu konudada surati doğru tespit etmek için fren mesafesine asfalttaki fren izlerine bakılır
tramer artık eskisi gibi 8 üzerinden kusur oranı belirlemiyor ya %100 yada %50 ikisinden birisi yani ya %100 kusurlusun %100 kusursuzsun yada %50 kusurlusun
eğer %100 kusurlu isen sana ödeme yapmıyor %100 kusursuz isen aracının tüm masrafını karşılıyor eğer %50 kusurlu isen masrafının yarısını karşılıyor.
benim tahminim (ama sadece tahmin) %100 ana yolda olduğun için sen haklısın.

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 11:44
arkadaşlar dikkat edilirse tam arka sayılmaz vurduğu yer...
adamın arkadaşımızın önüne çıktığı belli.çıkıncada köşeden girmiş arkadaş.
bencede focus suçlu gibi.(arkadaşın anlattığına göre, resimdende anlaşılıyor az çok)

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 13:53
şehir içi değil o bölgenın hızı 70 km.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 13:56
şimdi expertizden gelıyorum arkadaşlar perşembe günü sonuçlanacakmış.Ordaki beyfendinin bana söylediği büyük ihtimalle sen haklısın dedi.Perşembe gününü beklicez artık.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 14:08
hakkında hayırlısı olsun ınsallah

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 14:12
sigortdn mı expertizden mi geliyosun expertiz dosya açılınca geliyor diye biliyorum dosya açtınız mı, tutanak için ne dediler,

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 14:29
Özel servisten geliyorum 15 tane sigorta şirketiyle anlaşmalıymış evrakları teslim ettim.Fotograflarıda verdim aracı götürmedim.inceleyip perşembe günü sonucu bildirecez dediler.Hasar bölümüne bakan kişiyle görüştüm onun söylediklerini söyluyorum

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 15:21
tamam hadi geçmiş olsun servistekiler halleder artık gerisini 2 hafta sonra aracında eski haline kavuşacak araç :)

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 16:14

Geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 16:43
Geçmiş olsun.

Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 16:55
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)

Mesajı Yazan: Selim Engin EREN
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 17:07
geçmiş olsun.allah büyüğünden saklasın.sonucu bildirirsin artık.

-------------
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 20:24
çok saolun arkadaşlar teşekür ederim iyi temennileriniz için.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 21:31
Geçmiş Olsun Öncelikle ...
Ama keşke Polis Tutanağı Yaptırsaydın ....
Adam Bu Durumda Malesef haklı duruma düşüyor. onunla inatlaşma uzlaşma yolu ara en azından onu kaskosu senin aracınıda tamir eder yeterki sürücü kabul etsin problem olmaz

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 21:49
geçmiş olsun. allah beterinden saklısın. bence ana yolda seyreden sen olduğuna göre o da tali yoldan çıktığına göre ister yandan ister arkadan vur birşey değişmez. yol senin yolun sen haklısın. hızın biraz fazlaymış onu da bilemem. 

-------------

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 22:44
geçmiş olsun kardeşim..

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2011 Saat 21:37
Arkadaşlar iyi temenni dileklerinize ihtiyacım var yarın expert gelip aracı görecek ona göre sonuç çıkartacaklar.Allah yardımcım olsun.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2011 Saat 22:06
Orjinalini yazan: 3rkans 3rkans Yazdı:

Arkadaşlar iyi temenni dileklerinize ihtiyacım var yarın expert gelip aracı görecek ona göre sonuç çıkartacaklar.Allah yardımcım olsun.
inş masraf olmaz sana..

Mesajı Yazan: emaftermath
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 05:02
Çok geçmiş olsun... :(

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 08:31
Ne oldu konu hakkında bır gelısme varmı merak ettım ???

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 09:58
Geçmiş olsun....

Konu yanlış yere açılmış Lüften dikkat edelim...

Keyifli forumlar...

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2011 Saat 15:28
Sayın bölge temsilcisi bu uyarı için biraz geç kalmadın mı?

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2011 Saat 22:55

Haklıda olsan arkadan çarpınca %100 kusurlu olursun.

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net