![]() |
|
307 fren yağı sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
arslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2010 Konum: DİYARBAKIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 21:10 |
öncelikle herkese selamlar yaklaşık 1 ay önce 2002 model peugeot 307 coupe aldım.araç güzel, seri kullanışlı. forumu araca aldığım günden beridir takip ediyorum sayenizde çok şey öğrendim ve bu gün itibariyle siteye üye oldum.
Yukarıda da belirttiğim gibi araçtan genel olarak memnunum ama sorunlarda yok değil. 307 aldıktan 1 hafta sonra el freni uyarısı ile stop uyarısı yanmaya başladı uyarılardan 2 gün sonra frenler hiç tutmaz oldu sanayiye götürdüm fren yağı bitmiş doldurdular kaçak kontrolü yaptılar kaçak yok. Bu olaydan 2 hafta sonra yine aynı uyarı sanayiye götürdüm yine fren yağı bitmiş doldurdum ustanın bana dediği aracın fren merkezinin bozulduğu yağında oraya kaçtığı ve parçanın değişmesi gerektiği. Parçanın maliyeti 300 ve işcilik. 1 ayda araca 1.5 lt fren hidroliği koydum arabada yağ kaçağı yok. size sorum nasıl bir olaydır bu. ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum ustanın dediği olabilir mi. yanıtlarınız için teşekkürler.... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kacak yoksa bu hıdrolık nereye gıder anlamıs degılım... acaba ustanın goremedıgı bır kacak mı soz konusu???
Düzenleyen cecoli - 06 Ekim 2010 Saat 23:13 |
|
![]() |
|
arslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2010 Konum: DİYARBAKIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
aynen hocam. ustaya sorduğumda fren merkezine gidiyor diyor. bu fren merkezi kaç litre dediğimde 1 lt civarı diyor ee diyorum bende bir ayda 1.5 lt koydum nereye gitti diyorum cevap yok
|
|
![]() |
|
heffera ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
benimde fren hidroliği balataların aşınmasıyla içine daha fazla hidroliğin gittiği söyleniyordu. balataların değişmesiyle tekrar haznenin dolacağı söylenmişti banada..
|
|
![]() |
|
balatalar ve fren diskleri geçen hafta değiştirdim sonuç yine olumsuz
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
balatalar asındıkca ıncelır ve pıstonlar dısa dogru acıldıgından hıdrolık sevıyesı duser ama bu oyle 2 haftada olabılecek bırsey degılkı yanı. bır balata kullanıma gore en az 20.000 km veya daha fazla gıder... 40-50.000 de gıder. ama bunun suresı cok uzun olur. senın yasadıgın sorunla bunun bır alakası yok... aklıma gelen su kı ana merkez hıdrolıgı gerı kacırıp westinghouse tarafına dogru sızdırıyor olabılır. westinghouse un ust yuzeyınden de asagı damlıyor olabılır.en guzelı aracı kanala sok. bır kısı calısır haldeyken arka arkaya bol bol fren pompalasın sende altına gır her yerı kontrol et. el fenerıde al elıne... zaten kacak olabılecek yerler bellıdır. bastan sona dogru dusunecek olursak
1-ana merkezden arkaya veya borulara
2-abs oncesı ve sonrası boru ek yerlerı
3-varsa lımıtor
4-dort teker fren hortumları
5-dort teker pıstonlar ve hava alma yerlerı
|
|
![]() |
|
fren ana merkezi değişti. şu an sorun yok
|
|
![]() |
|
asb307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
bende de aynı sorun var ama 2 yıldır idare ediyorum. 400 lira masraf biçtiler. bende hidrolik yağı aracın içine sızıyor. ama sadece kışları bu sorun oluyor nedense :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |