![]() |
|
NNT BOR POWER |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 Saat 23:50 |
Castrol magnatec çok iyi bir yağdır bu yağda ismindende anlaşılacağı gibi manyetiklik özelliği vardır yani akşam stop ettin aracını normalde sabaha kadar motordaki yağ kartele iner ama bu ve benzeri üst düzey yağlar motor parçaları arasında ince bir film tabaka olarak kalır ilk çalıştırmada sürtünmeyi azaltır bu yağ ile kullandığın bor madeni nano boyutlarda yine bu yağın içinde görevini yerine getirir bence bu yağ ile kullanmak daha elverişli |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kesınlıle kullan derım cok fark yaratıyor
|
|
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve herhangi bir zararını görmedim. Bor'un bazı markalarda sorun çıkardığını okumuştum. Bmw gibi araçların kılcal yağ kanalları oluyormuş ve problem buralarda oluşuyormuş. Ama bizim araçlar için geçerli değil bu olay.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
Bugün castrol ile birlikte kullandım ilk izlenimlerim iyi gibi ama daha birşey anlamadım. Ufak titreşimler gitmiş gibi ama bu yağdan da kaynaklanıyor olabilir. Faydasını görürsem buradan paylaşırım.
|
|
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
|
![]() |
|
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
NNT BOR POWER diye bir marka satın aldım elime de geçti. En eski üretici ve kaliteli bir ürün olduğu söyleniyor. Şimdi Castrol magnatec marka yağlara bakıyordum ama onda da herhangi bir katkı maddesi kullanılmaması önerilir demiş. Sizce bu uyarıyı dikkate almadan bor katkısını ilave etsek motora zarar vermiş olur muyuz?
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende deneme amaclı 10.000 km once yagı ve yag fıltresını degıstırıp gerektıgı sekılde yaga ekledım. motor sımdı eskıye nazaran daha yumusak calısıyor sankı... genel olarak memnunum bır sıkayetım olmadı...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Evet aynen tuğraahanın tavsiye ettiği şekilde kullanman gerekiyor. Yaklaşık 30-40 bin km faydasını görürsün. Sonra yenilemen gerekiyor. Bu arada piyasada sahte bor çoğaldı. Alırken çok dikkat etmek gerekiyor.
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
99 306 da kullanıyorum bundan önceki aracımdada kullanmıştım evet yararı çoktur şimdiye kadar zararını görmedim motorun sesli çalışmasını engelliyor ilk çalıştırmada aşınmayı engelliyor
ama yağ filtresini ve motor yağını yenileyip koymak gerekiyor boru dökmeden önce rolantide 10 dakka çalıştırıp yada 20 km yolyapıp ısınmış motora koymak gerekiyor koyduktan sonra yine 10 dakka rolanti yada 20 km yol yapmak gerekiyor birde dökmeden önce şişeyi iyice çalkalayın Düzenleyen tugrahan - 24 Şubat 2011 Saat 00:47 |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
qEccE ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
ben kullanıyorum aracın yağı değiştirilirken bundanda eklendi motorun çekişi biraz arttı gibi geldi ama aracı ilk aldığım zamanlar çok yakıyordu artık yağdanmıydı neydendi bilmiyorum yağ değiştirdim bor eklendi bujiler değişti gaz ayarı yaptırdım aracın yakıtı çok fazla fark etti çekiştede ilk kalkışlarda felan biraz daha hızlandı gibi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
Arkadaşlar selam. 206 1.4 lpg'li aracım var. 85 binde. Şu aralar yağ bakımı yapacağım. İnternetten NNT BOR POWER diye bir ürün sipariş ettim. Yağ bakımından sonra kullanılan ve motora çok faydalı bir ürünmüş. Ürünü alanların da yorumları bu yönde. Küçük yağ kaçaklarını kapatıyormuş, motorun aşırı ısınmasını ve hararet yapmasını engelliyormuş(ki bu 206 araçlar için en önemlisi malum hararet hep yüksek), ilk çalışmadaki aşınmaları engelliyormuş vs. Daha önce bu ürünü kullanan varsa izlenimlerini paylaşırsa sevinirim. Bu arada yağ olarak castrol magnatec 10-40 düşünüyorum. Yorumlar lütfen...
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |