|
Sola dönünce Gelen Sürtünme Sesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
savatafatih
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı savatafatih
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 Saat 21:52 |
Merhab, benim araç 406. 2000 model. Son bir haftadır sola dönüşlerde ve genelde 2 tur ve hareket halindeyken gelen bir sürtünme sesi var. Sanki teker çamurluğa sürter gibi.. Veya biraz daha ince. biraz metal sesi gibi. Lastik sürtme sesi biraz daha gerçekçi oldu. Ne olabilir acaba? bilebilen var mı? tşk
|
|
Saygılar..
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Buyuk ihtimalle cv joint (constant-velocity joint) Bu sizin aracinizdaki parca: Bu da yeri (sizin araciniz degil) Düzenleyen koliva - 11 Şubat 2011 Saat 22:30 |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yeni kullanicilarin kendilerini tanitmalari gerekmekte. Lutfen "ÜYELERİMİZİ TANIYALIM" kismina bir urgayiniz.
|
|
savatafatih
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı savatafatih
|
teşk. bazen de normal giderken az da olsa ses çıkarıyor.. umarım sorun olmaz bir süre daha servise gidemeyeceğim işlerden dolayı..
|
|
Saygılar..
|
|
savatafatih
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı savatafatih
|
Bu parçanın servislerde ya da sanayide adı ne olarak geçer? aynen söylesem anlarlarmı?
|
|
Saygılar..
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sanirim anlamazlar. Ben Turkce'sini bilmedigimden oyle yazdim ve resim koydum. Bilen birisi gelip yazacaktir. Duz giderkende ayni ses varsa bu parcadan olmayabilir. Ben ilk mesajiniza gore bu cevabi verdim. |
|
ozgun
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tekeri tamamen sola çevirip davlumbaza sürtüp sürtmediğini de bir kontrol edin derim ben.
|
|
307P
1. Vites 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende de sol tekerlekte sorun var sola veya sağa belli bir miktar kırdığım zaman davlumbaza vuruyor sanırım çünkü ses geliyor ne yapılabilir acaba ? |
|
ozgun
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
davlumbazın vidalarından bir yada birkaçı çıkmış/gevşemiş olabilir. Onları bir kontrol et. Farkedemezsen git bi kaportacıya baksın, en fazla bir somun atar, sen de 5lira atarsın olur biter
|
|
semih
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mrb lar aynı sorun benim aracımdada vardı çamurluğa sürtüyor sanıyordum.akislerden dolayı çıkıyormuş o ses...rot başlarnı ve akislerini kontrol ettirmende fayda var.
|
|
werty
1. Vites 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu tür bir ses bendede var ama sadece geri giderken yapıyor oda herzaman değil ara sıra işin içinden çıkamadım.
|
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
savatafatih
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı savatafatih
|
arkadaşlar dediklerinizi kontrol ettirdim ama ne oldu bilin bakalım. Belki de ben tam anlatamadım.
Direksiyon ve Teker aynı yerden alıyor galiba, Hidrolik yağı eksilmiş. Yağı tamamladı usta ve geçti.. Haberiniz olsun..
|
|
Saygılar..
|
|
dbmaster
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yolda bırakır donuslerde gaza anı basmayın, aks kafası çatlamıstır en kısa zamanda halletırmelısınız
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hazır ön takımdan anlayan arkadaşları bulmuşken bende bir soru sormak istiyorum.
aracımın trigerini değiştirdim. sözde usta dediğimiz şahsitet trigeri sağ lastik ve davlumbazı sökerek o aradan değiştirdi.
o günden sonra yoldaki kasislerden geçerken ön tarafdan kasise çıkarken ve inerken "garç-gurç" diye ses gelmeye başladı bunun çözümü nedir bulamadım.
yanlız herzaman değil büyük kasislerde araç fazla esnediğinde yapıyor.
yardım ederseniz memnun olurum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gormek lazim derim. Ama yine de yapabiliyorsaniz aracinizi kanala sokun altini gorebilmek icin. Sonra aracin altindaki parcalari teker teker elinle kuvvetlice esnet, oynat. Ayni sesi yakalayabiliyorsan sorunlu o parcadir. Bir taraftan mi geliyor ses? |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
koliva öncelikle ilgine teşekkürler.
ses sağdan sökülen tarafdan geliyor. ince bir ses. tam bilmiyorum ama sanki davlumbaza bişey sürtüyor gibi.
saygılar.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
onedin
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2018 Konum: MAMAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
direksiyon yağına bak benim de basıma geldi direksiyon kutusu yag kacırıyordu.ozellikle tam sag yada tam sol yapınca surtunme sesi geliyor gibi oluyordu.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |