![]() |
|
Citroen Saxo VTS 16V |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
mod55 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 Saat 12:53 |
|
Citroen ve Peugeot'un aynı firma oldukları için Saxo ve 106 GTİ parçalarının %90 ı birbirine uyuyor.Performans olarak 2 araçta aynı . Saxo 2 hoşuma gittiği için Saxo 2 ye yöneldim . Kronik sorun olarak motor kulağı kırması diyorlar,başka bir konuda 306 gti motor kulağını bir kaç işlemle saxo veya 106 ya uydurup hiç bir sorun yaşamayanlarda varmış . Bunu deneyen arkadaşlar var mı ? Veya başka kronik sorunları var mı ? Seçimimde doğru mu düşünüyorum ? Alırken nelere dikkat etmeliyim ? Alırsam modifiye olarak egsoz,filtre,chip,kısa şanzıman düşünüyorum . Başka yapılmasını önerdiğiniz şeyler var mıdır ? Şimdiden yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler. Düzenleyen mod55 - 10 Şubat 2011 Saat 12:55 |
||
![]() |
||
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dogru demısler %90 uyar.Saxo2 de hemen hemen 106 parası ama hosuma gıttı demışsın saxo2 de gayet güzel bir arac.Motor kulagı bırde aks cok kırıyor sıfırdan kaldırırken veyahut rolling yaparken aks kafasında sıkıntı oluyor.Modifiye olarakda motor saglıklı ise bu dedıklerın soft tuning olarak yapılır.Ha kısa koycam demişsin daha sonrasındada pt52 egzantırk + yay sapka ile kullanırsan tadından yenmez kısa olarak ne kullanıcaksın buda onemlı ? Pıyasada hep 13/59 kullanıyorlar. 2. vites 8100 rpm cıvarı 100-110 arası gorur onuda soylıyım sehır ıcı ıcın bıraz kısa kalır.Filtreyıde mutlaka kazanlı bır tane al sıcak hava cekmesın + hp alıcam dıye aracı eksıye dusurme..Yazılım dusunursen zaten o konuda her turlu yardımcı olabilirim.
Düzenleyen Eyüp Duygun - 10 Şubat 2011 Saat 13:47 |
||
![]() |
||
mod55 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Teşekkür ederim Abi yardımın için . Motor kulağı için 306 gti kulaklarını uydursam sorunu çözer miyim ? Aks için ne yapabilirim ? Şanzıman için 14/60 düşünüyorum ama ? Bu arada egzantirik ve yay şapka da var sonra aklımdaydı yapmışken hepsini aynanda yaparım . Yazılımda var aklımda yapıcağım zaman konuşuruz abi . Teşekkür ederim yorumun ve bilgilerin için :).
|
||
![]() |
||
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
|
Rica ederim motor kulagı uyduran duydumda herhangı bir takılmıs aracda tecrübe ne ettım nede arkadslarımda vardı.Aks icin cesıtlı mekanıkcıler yapıyorlar pul vsvs.. cok fazla bir bilgim yok ancak basına gelırse gene yardımcı oluruz.Hayırlısı ile aracı alda hepsı sırayla olur rabbim nasip ederse.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
citroen saxo 2 vts hayallerimin arabasıydı. çok kişi 106 al diyordu ama halen gönlümde yatıyor beee
ailevi sebeplerden dolayı alamadım bende gittim 307 aldım. ama ilerde maddi durumum iyi olursa hiç tereddütsüz alıcam onu.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Allah nasip ederse abi :) . Benimde gönlümde taht kurdu (: . |
||
![]() |
||
darkside_207 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2010 Konum: Antalya_Kemer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı darkside_207
|
Birde benim başıma sık aralıklarla marş motor arızası gelmişti..o konuda aklında bulunsun...
|
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim . Maliyeti neydi size ? Sorunu çözebildiniz mi ?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
|
Marş motoru işte hernagi bir elektrıkci yapar sökmesi takması işcilik 80 TL alsa marşında masrafı vsvs max. 150 TL yı bulur sanırım.
|
||
![]() |
||
|
Neden sorun çıkarıyordu demek istedim . Yani 150 tl az bir para gibi görünsede tekrarlaninca maliyetli .
|
||
![]() |
||
darkside_207 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2010 Konum: Antalya_Kemer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı darkside_207
|
Valla hemde arabayı ilk aldığım gün su koydu ilk olarak, sonra 2 ay geçince yaptı en son olarak piyasanın tanınmış bir marş ekipmanı ile yaptılar tamir bakımını (neydi hatırlamıyorum o marka) tekrar etmedi arıza. Bir arkadaşımın 106 sındada aynı sorun olmuştu o yüzden yazdım sanki kronik bir arıza gibi geldi...Elektirikcinin dediği yapışık kalıyormuş marş...
|
||
![]() |
||
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
|
mars motoru sıkıntı yaratmaz 2 seneyi gecti gti alalı mars motoru sorun acmadı...yasadıgım arıza motor kulagı orjnalligini bozmadım 1.5 senedir tık yok..direksiyon kutusu aracı aldıgımda bozuktu onuda kendim hallettim bundan baska sorunum olmadı yagını suyunu tamamla yola devam;)cevremden duydugum en buyuk arızalar arka torsiyon direksiyon kutusu ön takım ust kapak contası oksijen sensoru ve kısa sanzımanda sanzıman kırmalar....ben sanzıman isine girme derim orjnalle devam et ben hala hava filitresine kadar stock kullanıyorum aracımı...ayrıca saxonun dodik fiyatlarından haberin vardır umarım.;) |
||
StOcK 99 106 S16/GTI
|
||
![]() |
||
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Ben de 106 dan daha cok begenirim hep Saxoları..
|
||
![]() |
||
|
Yorumun için teşekkür ederim .
![]()
Şimdi baktım 244 lira kdv dahil . Kronik sorun olarak dodik hiç duymadım ?
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
bu dodıklerde cok pahalıymıs yaaa :))
|
||
![]() |
||
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
|
Şimdi baktım 244 lira kdv dahil . Kronik sorun olarak dodik hiç duymadım ? [/QUOTE] kronik sorun demedim sadece fiyatlardan haberin vardır umarım dedim.ama daha pahalı bence..segmanı ıvırı zıvırı falanda filan...
|
||
StOcK 99 106 S16/GTI
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
1-0-6 beyaz, kiraz kırmızı veya sarı buldumu tamamdır. Sunrooflu almaya bak
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
StOcK 99 106 S16/GTI
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
arka çamurluklarda 16v yazar yanlarda. onlara bitiyordum ya.
şimdi o yazılardan hemde tıpkısının aynısını aldım acaba 307'min arka yan direklerine yapıştırsam güzel dururmu.
saxo'muz olmadı bari 16v yazılarımız olsun değilmi (:
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
|
||
StOcK 99 106 S16/GTI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |