![]() |
|
3. vitestee 200 :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Matematik bile beni destekliyor helal cecoli :D
|
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
ya ıste ben bu olayı anlatmaktan bıktım yanı :)) mıllet salladıkca sallıyor masallah :))) cek pımını salla nasıl olsa el bombası bedavaa
![]() benım aracımda standart halde oldugu ıcın 6500 devırde kesıyor. 3 te 140 gıbı bır surate cıkıyor. ben motorumu sokup yerıne 306 gtı motoruda koysam veya cok daha kuvvetlı makınede koysam yıne aynı sekılde 3 te 6500 devırde 140 yapacak. ama redlıne ı 8000 e cıkarırsam o zaman ıs degısır. tabı kı surat bıraz daha artar. 8000 devırde kı suratı bulabılmek ıcın matematıge ıhtıyacımız var
6500 devırde 140km hız
8000 devırde X
denklemınden gıdersek
8000 x 140 = 6500 X
X=8000 x 140
6500
X = 172 km dır
yanı motorum 8000 cevırebılmıs olsa 3. vıteste 172 km yapabılecek.
bu hesabı her zaman kullanabılırsınız...
|
|
![]() |
|
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
Benim aracım 1.4 olmasına rağmen 3'te 130 gördü. Ancak bu değildir ki gti 200'ü görsün. Tabi motor stock haldeyse mümkün değil abi. Yani topspeed kaç ki bu arabada 300'mü?
Megane Coupe F7R'm vardı. Motor oynanmıştı. Hızlandırılmış piston, çarpraz subap geçişi ve genişletilmiş kabin ve tabi turbo ile 190 hp'lik bir canavar bile 3'te 170 zor gördü. Aynen ben de sordum dedim kardeşim bu ne ya 190 hp araç nasıl böyle olur diye. Yukarda arkadaşların da dediği gibi dişli oranlarıyla alakalı dendi. O kadar motorla oynanmış dişlini de hallet topspeed'in 260-280 arası olsun dendi. Tabi durumum yoktu yaptıramadım o ayrı. (Dyno'da 2300 cc 190hp 290nm görünüyordu). Kısaca abartmış bu arkadaşlar. 170'e bilemedin 180'e inanırım ama siz de bilirsiniz ki 150'den sonraki her 10 km artışı ne kadar büyük bir sayı. |
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
406 farları çok değişik bi hava vermiş body kitte cabası , 3 te 160 olabilir ona bişey dememde 200 şaka gibi
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
vıteslerdekı surat olayı dıslı oranlarıyla alakalıdır. motor 8000 devır cevırse bıle orjınal dıslı oranlarıyla 3 te o surate cıkmaz. cunku 106 gtı sahıbı bır arkadas 4 te 210 gorebıldıgını yazmıstı bır ara. bu muhtemelen olabılır. dogru oldugunu kabul edersek 3 te 200 gorebılmek ımkansız. tabı bu konustuklarımız orjınal dıslı oranları ıle. zaten aracın son suratı ortalama 220-230 yanı. 3 te 200 yaparsa 4 un 5 ın ne anlamı kaldı :)))))))))))))))))))))))))
motor ısterse 1000 bg olsun. dıslı oranı degısmedıkten sonra suratler degısmez. sadece motor gucunden dolayı cok daha hızlı suratlenır baska bır fark olusmaz.
dıslı oranları degıstırılırse elbettekı her vıtestekı surat degısır. ancak o zaman belkı 3 te 200 mumkun olabılır. hal boyle olursa 5. vıteste herhalde 260 270 lerı gormesı gerekır. elbettekı makınenın gucu yettıgı yere kadar gıdebılır... ayrıca gtı makınesının 8000 devır ustunu saglıklı bır sekılde cevırebılecegınıde sanmıyorum...
hersey bır yana lınkte gordugum kadarıyla aracı gayet guzel ıslemısler. benım hosuma gıttı ne abartı ne sade. herseyıyle 10 numara. sadece farları bıraz buyuk kacmıs ama yakısmıs yanı :)) bırde o farların ıcınde bı-xenon mercek olacaktı muthıs olurdu... Düzenleyen cecoli - 09 Şubat 2011 Saat 09:26 |
|
![]() |
|
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
GOSTERMEK ISTERDIM FAKAT BELIRTIGIM GIBI DAHA 2 YIL ONCESINDE SATTIM ARACI.94 MODEL OLMASINA RAGMEN TAM BIR CANAVARDI.13BINE VERDIM.ARAC SUAN NIGDE DE YANILMIYORSAM.ALAN KISI BANA DUA EDIYOR VE COK MEMNUMUM DIYOR.O ZMANLAR SIKINTILI DONEMLERIM OLMASA ASLA SATMAZDI.NETTEN ARASTIRABILIRSIN 94 MODEL OPEL VECRA CT DIYE GIR FAKAT KIRMIZI MOTOR OLANLARA BAKACAKSIN.BU MOTORLAR NORMALDE 156 HP GIBI CIKIYOR FABRIKADAN BENIM ARACIN MOTORU BIR PROBLEMDEN DOLAYI GARNTIDEN DEGISMIS VE MUSTERI MEMNUYETI ICIN O ZAMANLARDA YERINE BU MOTORU KOYMUSLAR.TAM BIR CANAVAR
![]() Düzenleyen masumserseri - 09 Şubat 2011 Saat 02:54 |
|
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
TURBO YOK ARAÇTA SADECE NOS VAR ONUNDA TÜPÜ BİTİK :) MERCEDES PİSTON VARMIŞ MOTORDA :D
|
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
ben görmek isterim o aracı :) yaparsada kaputun altını görmek isterim :)))
|
|
![]() |
|
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
bende dana once vectra CT VARDI DOCH 2.0 MOTOR 176 HP FABRIKADAN OZEL OLARAK GETITTIRILMIS BIR MOTOR BUNLA BILE O KADAR ZORLAMAMA RAGMEN 3.VITESTE 180 KM GECEMEDIM.O BIRAZ FAZLA UCMUS GIBI GELDI BANA TABI MOTORUNDA OYNAMALAR VARSA BİLEMEM
![]() |
|
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
|
![]() |
|
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Söyle de biraz yavas vursun..
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
sohbeti geçen araç 106 turbo sadece motorda oynama varmış ve 3. viteste 200 kmh miş :) çok s16 ile kalkmışlar alamazmış vs. öle bi sohbet geçti tamm atılırda bu kadar atanı ilk defa gördüm sizlerle paylaşmak istedim :) 3. viteste 200 kmh yok ibre koptu :D |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
yani elbet yürüyen araçlar var,kimsenin günahını almak istemem. ben kadranı dayadım ama 3te 200 büyük rakam
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
bende bu gece duydum 200 kmh vuran ve 3. vitste inanmk güç gibi
|
|
![]() |
|
bende stock bir 106 gti vardı sitede birçok kişi bunu bilir araç çok iyi gidiyordu tamam ama 3. vitesde 200 vurmuyordu yapanada helal olsun. görmek lazım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
arkadaşlar merhaba..
uzun yıllar olmadı ama 3-4 yıldır araç sahibiyim bu akşam arkadaşlarla berbaer sohbetlerken 106 gti nin 3. viteste 200 kmh vurduğunu duydum ve ısrarla nos turbo var mı dedim hayır sadece mercedes piston var diye söyledi hayatmda ilkleri duydum buda bir ilk :) 3.viteste 200 vuran gti varmş demekki :)
106 kullanan arkadaşlar varsa yorunları bekliyorum :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |