|
el frenine dikkat!!! |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
Faruk
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 16:41 |
|
merhaba arkadaşlar malum herkes duymuştur soğuk havalarda el freni çekilmez diye.
ben akşamları viteste ve direksiyon tam sağ ya da solda bırakıyorum el frenini çekmeden ama bugün sabah -8 dereceydi ayağımı debriyaja basınca hareket etti çünkü fren taş gibiydi nedense sizdedemi öyle mi hiç kurcalamasan bile şişiyor zamanla onun için el frenini çekmek gibi bi gaflette bulundum ve çekiş o çekiş senmisin çeken.indi inmesine ama 2-3 parmak boşluk oluştu ve farkettimki kısma oluyor kalkışlarda az biraz zorlanarak hareket ediyor ama güneşin sayesinde boşladı freni ama el frenini kolundaki o 2-3 santimlik boşluk kaldı ve o boşlukta ışık yanıyo ama tutmuyorr.kavraması yukarıdan olmaya başladı aman diyim bu soğuk günlerde alışkanlıklarımıza ara verelim ve el freni kullanmamaya özen gösterelim.ben bozdum sizde bozmayın |
||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
geçmiş olsun teşekkürler bilgi için.
|
||
Özgür
3. Vites 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
teşekkürler.çok faydalı bir paylaşım.
|
||
206 feline 1.4 hdi 2006
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
geçmiş olsun yararlı bir bilgi
|
||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
geçmiş olsun bende dikmendeyim alışkanlık düz yerde durmasına rağmen çekmiştim şimdi indirdim pay.için teşekkürler/dikmenin hangi bölgesindesiniz ben karapınar(yeni açılan altunbileklerin aşağısı) oturuyorum müsait bi zamanda mini bi buluşma yapıp tanışalım
Düzenleyen BAHTİYAR - 03 Şubat 2011 Saat 21:15 |
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
El frenini cok soguk oldugu gecelerde kullanmamak gerekir ama kullanilmayan el frenini ertesi gun de kullanmamak onemlidir. Aksi halde ilk cekiste direk yapisma riski vardir. Buza dil degdirmek ve dilin buza yapismasi gibi Gerci kablo cok pahali degil ama ekstra is.
Düzenleyen koliva - 03 Şubat 2011 Saat 23:15 |
||
tugrahan
2. Vites 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
2 gün öncede benim başıma geldi
sağ teker kitlemiş fark etmedim 2.5 km gittim otoparka park ettim aşağıya indim değişik bir koku geliyor baktım sağ arka tekerden duman geliyor kaliper boyalıydı resmen fokurduyordu hemen işyerinden kaynar su getirip döktüm soğuduktan sonra tamirciye gittim tekeri söktü baktı sprunyok dedi gönderdi buda bana ders oldu aman dikkat edin allahtan çok uzun yol gitmedim o şekilde |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
||
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
teşekkürler kardesım zaten el frenı alıskanlıgım hıc yokdur :D genellıkle arabayı vıteste bırakırım cok yokus asagı olursa bı ıhtımal onlem ıcın
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
Faruk
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bugün el freni normale döndü ,yani o boşluk kalktı ama artık el freni kullanmıyorum bu ara
|
||
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
Faruk
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bende yukarıdaki altunbileklerin orda oturuyorum,iş yerim öveçlerde müsait bi vaktimizde mini bi buluşma güzel olur |
||
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
normalde arac stop edılıp fren e hıc basılmadıgı zaman westınghouse ıcındekı vakumunu kaybetmemesı gerekır. yanı aksam geldın aracı bıraktın sabah gelıp bındıgınde motoru calıstırmadan yıne frene basabılıyor olman lazım. en azından 2 kez tam basabılmen gerekırkı bu durum westınghouse un ıcınde hava olmasıyla mumkun olur. egerkı westınghouse vakumunu kacırıyorsa sabaha tas gıbı olabılır. bunu arastırmak lazım. ben boyle olmamasını beklerım...
|
||
Faruk
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
her zaman öyle,aracı stop edip bekledikten sonra çalıştırmak için debriyaj fren yaptığımda frene basılmıyacak kadar sert oluyor çözemedim,zaten onun için el frenini çekmek zorunda kaldım :SS diğer 307 si olan arkadaşlara da bi sormak alzım durum aynımı diye??? Düzenleyen Faruk - 04 Şubat 2011 Saat 11:50 |
||
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |