Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

el frenine dikkat!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12637
Tarih: 02 Ocak 2025 Saat 16:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: el frenine dikkat!!!
Mesajı Yazan: Faruk
Konu: el frenine dikkat!!!
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 16:41
merhaba arkadaşlar malum herkes duymuştur soğuk havalarda el freni çekilmez diye.
ben akşamları viteste ve direksiyon tam sağ ya da solda bırakıyorum el frenini çekmeden ama bugün sabah -8 dereceydi ayağımı debriyaja basınca hareket etti çünkü fren taş gibiydi nedense sizdedemi öyle mi hiç kurcalamasan bile şişiyor zamanla onun için el frenini çekmek gibi bi gaflette bulundum ve çekiş o çekiş senmisin çeken.indi inmesine  ama 2-3 parmak boşluk oluştu ve farkettimki kısma oluyor kalkışlarda az biraz zorlanarak hareket ediyor ama güneşin sayesinde boşladı freni ama el frenini kolundaki  o 2-3 santimlik boşluk kaldı ve o boşlukta ışık yanıyo ama tutmuyorr.kavraması yukarıdan olmaya başladı  aman diyim bu soğuk günlerde alışkanlıklarımıza ara verelim ve el freni kullanmamaya özen gösterelim.ben bozdum sizde bozmayınSırıtmaSırıtma

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 16:43
geçmiş olsun teşekkürler bilgi için.

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 18:48
teşekkürler.çok faydalı bir paylaşım.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 20:36
geçmiş olsun yararlı bir bilgi 

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 21:14
geçmiş olsun bende dikmendeyim alışkanlık düz yerde durmasına rağmen çekmiştim şimdi indirdim pay.için teşekkürler/dikmenin hangi bölgesindesiniz ben karapınar(yeni açılan altunbileklerin aşağısı)  oturuyorum müsait bi zamanda mini bi buluşma yapıp tanışalım

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 23:14
El frenini cok soguk oldugu gecelerde kullanmamak gerekir ama kullanilmayan el frenini ertesi gun de kullanmamak onemlidir. Aksi halde ilk cekiste direk yapisma riski vardir. Buza dil degdirmek ve dilin buza yapismasi gibi Embarrassed Gerci kablo cok pahali degil ama ekstra is.

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 23:32
2 gün öncede benim başıma geldi
sağ teker kitlemiş fark etmedim 2.5 km gittim otoparka park ettim aşağıya
indim değişik bir koku geliyor baktım sağ arka tekerden duman geliyor
kaliper boyalıydı resmen fokurduyordu hemen işyerinden kaynar su getirip döktüm
soğuduktan sonra tamirciye gittim  tekeri söktü baktı sprunyok dedi gönderdi
buda bana ders oldu aman dikkat edin allahtan çok uzun yol gitmedim o şekilde

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 00:25
teşekkürler kardesım zaten el frenı alıskanlıgım hıc yokdur :D genellıkle arabayı vıteste bırakırım cok yokus asagı olursa bı ıhtımal onlem ıcın

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 09:39
bugün el freni normale döndü ,yani o boşluk kalktı ama artık el freni kullanmıyorum bu ara Sırıtma

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 09:40
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

geçmiş olsun bende dikmendeyim alışkanlık düz yerde durmasına rağmen çekmiştim şimdi indirdim pay.için teşekkürler/dikmenin hangi bölgesindesiniz ben karapınar(yeni açılan altunbileklerin aşağısı)  oturuyorum müsait bi zamanda mini bi buluşma yapıp tanışalım

bende yukarıdaki altunbileklerin orda oturuyorum,iş yerim öveçlerde müsait bi vaktimizde mini bi buluşma güzel olurThumbs Up

-------------
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 10:18
Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

merhaba arkadaşlar malum herkes duymuştur soğuk havalarda el freni çekilmez diye.
ben akşamları viteste ve direksiyon tam sağ ya da solda bırakıyorum el frenini çekmeden ama bugün sabah -8 dereceydi ayağımı debriyaja basınca hareket etti çünkü fren taş gibiydi nedense sizdedemi öyle mi hiç kurcalamasan bile şişiyor zamanla onun için el frenini çekmek gibi bi gaflette bulundum ve çekiş o çekiş senmisin çeken.indi inmesine  ama 2-3 parmak boşluk oluştu ve farkettimki kısma oluyor kalkışlarda az biraz zorlanarak hareket ediyor ama güneşin sayesinde boşladı freni ama el frenini kolundaki  o 2-3 santimlik boşluk kaldı ve o boşlukta ışık yanıyo ama tutmuyorr.kavraması yukarıdan olmaya başladı  aman diyim bu soğuk günlerde alışkanlıklarımıza ara verelim ve el freni kullanmamaya özen gösterelim.ben bozdum sizde bozmayınSırıtmaSırıtma

normalde arac stop edılıp fren e hıc basılmadıgı zaman westınghouse ıcındekı vakumunu kaybetmemesı gerekır. yanı aksam geldın aracı bıraktın sabah gelıp bındıgınde motoru calıstırmadan yıne frene basabılıyor olman lazım. en azından 2 kez tam basabılmen gerekırkı bu durum westınghouse un ıcınde hava olmasıyla mumkun olur. egerkı westınghouse vakumunu kacırıyorsa sabaha tas gıbı olabılır. bunu arastırmak lazım. ben boyle olmamasını beklerım...

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2011 Saat 11:48
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

normalde arac stop edılıp fren e hıc basılmadıgı zaman westınghouse ıcındekı vakumunu kaybetmemesı gerekır. yanı aksam geldın aracı bıraktın sabah gelıp bındıgınde motoru calıstırmadan yıne frene basabılıyor olman lazım. en azından 2 kez tam basabılmen gerekırkı bu durum westınghouse un ıcınde hava olmasıyla mumkun olur. egerkı westınghouse vakumunu kacırıyorsa sabaha tas gıbı olabılır. bunu arastırmak lazım. ben boyle olmamasını beklerım...

her zaman öyle,aracı stop edip bekledikten sonra çalıştırmak için debriyaj fren yaptığımda frene basılmıyacak kadar sert oluyor çözemedim,zaten onun için el frenini çekmek zorunda kaldım :SS
diğer 307 si olan arkadaşlara da bi sormak alzım durum aynımı diye???

-------------
dizel gibisi varmı????

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net