Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - el frenine dikkat!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

el frenine dikkat!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: el frenine dikkat!!!
    Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 16:41
merhaba arkadaşlar malum herkes duymuştur soğuk havalarda el freni çekilmez diye.
ben akşamları viteste ve direksiyon tam sağ ya da solda bırakıyorum el frenini çekmeden ama bugün sabah -8 dereceydi ayağımı debriyaja basınca hareket etti çünkü fren taş gibiydi nedense sizdedemi öyle mi hiç kurcalamasan bile şişiyor zamanla onun için el frenini çekmek gibi bi gaflette bulundum ve çekiş o çekiş senmisin çeken.indi inmesine  ama 2-3 parmak boşluk oluştu ve farkettimki kısma oluyor kalkışlarda az biraz zorlanarak hareket ediyor ama güneşin sayesinde boşladı freni ama el frenini kolundaki  o 2-3 santimlik boşluk kaldı ve o boşlukta ışık yanıyo ama tutmuyorr.kavraması yukarıdan olmaya başladı  aman diyim bu soğuk günlerde alışkanlıklarımıza ara verelim ve el freni kullanmamaya özen gösterelim.ben bozdum sizde bozmayınSırıtmaSırıtma
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 16:43
geçmiş olsun teşekkürler bilgi için.
Yukarı Dön
Özgür Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
07 - Şubat - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgür Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 18:48
teşekkürler.çok faydalı bir paylaşım.
206 feline 1.4 hdi 2006
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 20:36
geçmiş olsun yararlı bir bilgi 
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 21:14
geçmiş olsun bende dikmendeyim alışkanlık düz yerde durmasına rağmen çekmiştim şimdi indirdim pay.için teşekkürler/dikmenin hangi bölgesindesiniz ben karapınar(yeni açılan altunbileklerin aşağısı)  oturuyorum müsait bi zamanda mini bi buluşma yapıp tanışalım

Düzenleyen BAHTİYAR - 03 Şubat 2011 Saat 21:15
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 23:14
El frenini cok soguk oldugu gecelerde kullanmamak gerekir ama kullanilmayan el frenini ertesi gun de kullanmamak onemlidir. Aksi halde ilk cekiste direk yapisma riski vardir. Buza dil degdirmek ve dilin buza yapismasi gibi Embarrassed Gerci kablo cok pahali degil ama ekstra is.

Düzenleyen koliva - 03 Şubat 2011 Saat 23:15
Yukarı Dön
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 23:32
2 gün öncede benim başıma geldi
sağ teker kitlemiş fark etmedim 2.5 km gittim otoparka park ettim aşağıya
indim değişik bir koku geliyor baktım sağ arka tekerden duman geliyor
kaliper boyalıydı resmen fokurduyordu hemen işyerinden kaynar su getirip döktüm
soğuduktan sonra tamirciye gittim  tekeri söktü baktı sprunyok dedi gönderdi
buda bana ders oldu aman dikkat edin allahtan çok uzun yol gitmedim o şekilde

PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
Muhammet ÇAKIR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Muhammet ÇAKIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 00:25
teşekkürler kardesım zaten el frenı alıskanlıgım hıc yokdur :D genellıkle arabayı vıteste bırakırım cok yokus asagı olursa bı ıhtımal onlem ıcın
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 09:39
bugün el freni normale döndü ,yani o boşluk kalktı ama artık el freni kullanmıyorum bu ara Sırıtma
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 09:40
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

geçmiş olsun bende dikmendeyim alışkanlık düz yerde durmasına rağmen çekmiştim şimdi indirdim pay.için teşekkürler/dikmenin hangi bölgesindesiniz ben karapınar(yeni açılan altunbileklerin aşağısı)  oturuyorum müsait bi zamanda mini bi buluşma yapıp tanışalım

bende yukarıdaki altunbileklerin orda oturuyorum,iş yerim öveçlerde müsait bi vaktimizde mini bi buluşma güzel olurThumbs Up
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 10:18
Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

merhaba arkadaşlar malum herkes duymuştur soğuk havalarda el freni çekilmez diye.
ben akşamları viteste ve direksiyon tam sağ ya da solda bırakıyorum el frenini çekmeden ama bugün sabah -8 dereceydi ayağımı debriyaja basınca hareket etti çünkü fren taş gibiydi nedense sizdedemi öyle mi hiç kurcalamasan bile şişiyor zamanla onun için el frenini çekmek gibi bi gaflette bulundum ve çekiş o çekiş senmisin çeken.indi inmesine  ama 2-3 parmak boşluk oluştu ve farkettimki kısma oluyor kalkışlarda az biraz zorlanarak hareket ediyor ama güneşin sayesinde boşladı freni ama el frenini kolundaki  o 2-3 santimlik boşluk kaldı ve o boşlukta ışık yanıyo ama tutmuyorr.kavraması yukarıdan olmaya başladı  aman diyim bu soğuk günlerde alışkanlıklarımıza ara verelim ve el freni kullanmamaya özen gösterelim.ben bozdum sizde bozmayınSırıtmaSırıtma

normalde arac stop edılıp fren e hıc basılmadıgı zaman westınghouse ıcındekı vakumunu kaybetmemesı gerekır. yanı aksam geldın aracı bıraktın sabah gelıp bındıgınde motoru calıstırmadan yıne frene basabılıyor olman lazım. en azından 2 kez tam basabılmen gerekırkı bu durum westınghouse un ıcınde hava olmasıyla mumkun olur. egerkı westınghouse vakumunu kacırıyorsa sabaha tas gıbı olabılır. bunu arastırmak lazım. ben boyle olmamasını beklerım...
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 11:48
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

normalde arac stop edılıp fren e hıc basılmadıgı zaman westınghouse ıcındekı vakumunu kaybetmemesı gerekır. yanı aksam geldın aracı bıraktın sabah gelıp bındıgınde motoru calıstırmadan yıne frene basabılıyor olman lazım. en azından 2 kez tam basabılmen gerekırkı bu durum westınghouse un ıcınde hava olmasıyla mumkun olur. egerkı westınghouse vakumunu kacırıyorsa sabaha tas gıbı olabılır. bunu arastırmak lazım. ben boyle olmamasını beklerım...

her zaman öyle,aracı stop edip bekledikten sonra çalıştırmak için debriyaj fren yaptığımda frene basılmıyacak kadar sert oluyor çözemedim,zaten onun için el frenini çekmek zorunda kaldım :SS
diğer 307 si olan arkadaşlara da bi sormak alzım durum aynımı diye???

Düzenleyen Faruk - 04 Şubat 2011 Saat 11:50
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Koltuk Isıtma son mesaja git 5996 2 Ucemcskn
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 11869 22 Ucemcskn
konu icon 2021 3008 Allure vs 2020 3008 Allure son mesaja git 174 0 knkckr
konu icon Kapı ve Emniyet Kemeri İkaz Sorunu son mesaja git 93 0 Hsyn94
konu icon Hortum kirilmasi son mesaja git 137 0 ibalogy
konu icon 5008 SÜRÜCÜ CAM KUMANDA SORUNU son mesaja git 4093 3 mete3838
konu icon 508 silecek ve hava yastığı problemi son mesaja git 2476 8 Abidin
konu icon 206 canbus bağlantısı son mesaja git 396 0 ercanqnc
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 693 1 ulas55
konu icon Yüksek devir düşük hız otomatik araç son mesaja git 157 0 firatkoc436
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1457 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 379 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 1085 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 172 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13239 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 670 0 muhsintekin
konu icon P15A1,P15A3 VE P0524 ARIZA KODU son mesaja git 654 1 oguz03008
konu icon Partner Tepee 2016 5.viteste titreme son mesaja git 635 1 ulas55
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 174 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 62165 32 kaya_suat
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 2
mete3838 1
ibalogy 1
Hsyn94 1
knkckr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English