![]() |
|
206 Chip Tuning Uygulaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2011 Saat 12:38 |
Arakaşlar 2004 Model 1.4 HDİ 206 Aracıma Chip tunin uygulaması Yaptırabilirmiyim.
Araca İlerleyen Zamanlarda Zararı Olurmu ?
Yakıtı Hangi Konuda Etkiler?
Ve Maliyeti Nedir.? Nerede Yaptırabilirim. ?
Yardımlarınızı Bekliyorum.
|
|
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nette çok konu var bununla ilgili.araştır derim.
servis onayı verdi ama ben yaptırmadım. |
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
![]() ![]() ![]() ![]() |
ıyı bı yere yptırmazsan zararını gorursun kardesım cok ıyı bı yere yaptırman lazım
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
ıMehmet Gazihan bu konuda 1 numaradır. En son 500 lira diyodu chipe. çok zorlamadan 85 HP yapıyor arabayı, yakıt tüketimi biraz düşüyor. 85 hp yaparsan zararı olmaz... Ama gaza gelip 95-100 hplere çıkartırsan zararı olur elbet :) Mehmet GAzihanın dükkanı yanlış hatırlamıyosam Ümraniyedeydi.
|
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
AtaŞehire taşınmıştı sanırım . |
|
![]() |
|
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
tmm ben memhmeti bi araştırım :)
|
|
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|
![]() |
|
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
Mehmet Gazihanı araştırdım bende ama internette hep dizel üzerinde bilgilere ulaştım.
Acaba bu uygulama benzinli araçlarda nasıldır |
|
206 xt 1.6 110hp
|
|
![]() |
|
osman.goksel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
Benzinlilerde chip tuningten pek verim alamazsın, yani değmez.
Ama turbo dizellerde chip tuning %25 den fazla verim veriyor. |
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
chip tuning in pek bi zararının olduğunu duymadım ama ben şahsen yaptırmayı düşünmüyorum nede olsa fabrika bu kadar uygun gördüyse bununla yetinmeliyiz neticesinde ekonomik araç kullanıyorsak zatn chip tuning pekte işe yaramaz 10 beygir çoğaltılıyormuş zaten
|
|
![]() |
|
alper ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
atmosferik motorlar chip uygulamasından pek hp sağlayamazlar 10hp olduğunuda pek inanmıyorum sadece söylenti bence
|
|
![]() |
|
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
chipin zararı yoktur. Fabrika egzos emisyonlarını falan ayarlamak için ve yakıt kalitesi sorunundan dolayı gücü kısıyor, çoğu servis chipi onaylıyo zaten. Özel markaların chipi yetkili serviste atılıyor ve garantiyi bozmuyor. Düzgün yaplan chip hem ekstra güç hemde yakı tasarrufu sağlıyor..
Düzenleyen berko - 27 Ocak 2011 Saat 23:29 |
|
![]() |
|
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
Bu chip uygulaması benim de kafamı kurcalıyor...Uzun süredir araştırıyorum...
Arkadaşlarında dediği gibi sağlam bir yerde yaptırabilirsek aracın gücüne katkı sağlayıp,yakıt sarfiyatını azaltıyormuş...
Chip hallında olumsuz bilgi aldığımı söyleyemem...En olumsuzu " Ne gerek var...!" şeklinde oldu...
![]() Maddi açıdan bakıldığında bana fiyat veren yerler 1000-1300 TL arası ücret biçtiler...Açıkçası bana biraz pahalı geldi...
|
|
![]() |
|
alper ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
ankarada remaps olcak onlara yaptırmanı tavsiye ederim siteleride olacak
|
|
![]() |
|
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Chip tuninge ne gerek var dıyenlerin araclarınada yapmak gerek :):)
bana göre aynı aracın ornek olarak 206+ 68hp olanı var sizin aracınızla aynı motor birde 90hp olanı var aynı motorun ne fark var pekı ? Yazılım diyelım.Bazı araclarda turbo enjektorde farklıdır.Ancak bunlar euro motor oldugundan fabrika kısık ayarda cıkarıyor.Bir sürü 1.4hdi yazılım yaptık cok sukur duman atıyor,fazla yakıyor,begenmedım dıyen olmadı.Bu bıde aracın saglıgıyla alakalı bence yaptırın zararını görmezsınız.68hp arac ortalama 84-90 a yakn rakamlar cıkarır. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
ben yolda giderken geçen haftalarda görmüştüm aracını orta şeritten gidiyordun tın tın ne güzel. Pek gazlıcak birine benzemiyordun ama nerde aklına geldi chip uygulaması
![]() |
|
![]() |
|
demekkı saman altından su yurutenlerden arkadas :)) yada o gun bır sakınlık cokmus ustune :))
|
|
![]() |
|
sessiz durandan korkucaksın ![]() |
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
yok mu yaptıran :)
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
ben chip tuning yerine tuning boxlardan taktım 2. el aldım baya işe yarıyor eğer arabanı satmayı düşünüyorsan bunu öneririm powerbox ı söküp alabiliyorsun
|
|
2004 307 1.4HDI
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
güç oranı yüksek yapılırsa hem yakıtın çok artar hem de motor ömrü azalır. eğer araban yüksek km sayısına ulaştıysa dikkatli olman lazım
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |