![]() |
|
benzin pompası |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||||
06ef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 Saat 19:01 |
||||
merhaba arkadaslar, dün aracımda hiç birşey yoktu benzinliğe girip gaz aldım ve sonra daha çalışmadı araba, çekici falan uğraştım bütün gün, sonra öğrendikki benzin pompası gitmiş yenisini taktılar, durup dururken niye öyle oldu anlamadım... paylaşmak istedim...
|
|||||
E35
|
|||||
![]() |
|||||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
depoda az benzin varsa ondan oluyor benzin yerine hava çekince pompa yanar geçmiş olsun çeyrek deponun altına düşmek pek önerilmez
|
|||||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||||
![]() |
|||||
06ef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
||||
evet çeyreğin altındaydı ama bilmiyodum onu bak... teşekkür ederim.
|
|||||
E35
|
|||||
![]() |
|||||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
||||
gecmıs olsun kardesım ne kadara mal oldu
|
|||||
![]() |
|||||
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
||||
aynen çeyreğin altında kullanmıyalım arkadaşlar
|
|||||
![]() |
|||||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
benzin bitmesiyle pompanın yandığını ilk defa duydum ilginç bi konu kullanım kulavızuna bakarsanız eğer benzin bittiğinde pompanın yanacağı yazmıyor benzin biterse 5 lt kadar benzin koyup aracınızı çalıştırabilirsiniz yazıyo
|
|||||
![]() |
|||||
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||||
ben kırmızı ışık yanana kadar kullanıyorum pompalamaya devam :) ediyo :)
|
|||||
![]() |
|||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||||
pompa ısındığında depodan gelen soğuk benzinle kendini soğtuyor. eğer benzin gelmezse soğumadığı için yanıyor.
lpg li araçlarda bu risk daha fazladır çünkü araç lpg de giderken benzin kesilir ama pompa çalışmaya devam eder. eğer çeyrek depodan az varsa ve yolda uzunsa pompa bir süre sonra yanıyor.
|
|||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||||
![]() |
|||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||||
devamlı bu sekılde kullanırsan pompanın omru daha kısa olur. arkadasların soyledıklerı dogrudur. ceyregın altında pek tutmamalısın...
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
||||
hıı bak öğrenmiş aoldum ne pompaymış bu be benim aracım mazotlu ama :)
|
|||||
![]() |
|||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||||
mazotlununda soğutma sistemi aynı şekilde olabilir.
|
|||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||||
![]() |
|||||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||||
Düzenleyen 06BAHO - 21 Ocak 2011 Saat 15:06 |
|||||
BAHTİYAR KILCI
|||||
![]() |
|||||
||||
tesekkür ederim kardeşim.. 300-350 arası bişeye mal oldu tam bilmiyorum orasını babama havale ettim :D
|
|||||
E35
|
|||||
![]() |
|||||
||||
teknik olarak bende tam bilmiyorum ama lpg yi bağlayan ustanın söylediklerini aynen ilettim.
bana söylediği çeyreğin altında bırakma çünkü sürekli çalışıyor depoda benzin yoksada soğuyamıyor ve yanıyor dedi.
cecoli abimiz lpg de doktora yapmış biri olarak daha güzel şekilde aydınlatacaktır eminim
![]() |
|||||
|||||
![]() |
|||||
||||
|
|||||
BAHTİYAR KILCI
|||||
![]() |
|||||
||||
ok saolasın cecoli hocamdan yanıt bekliyoruz
|
|||||
BAHTİYAR KILCI
|||||
![]() |
|||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||||
tesekkur ederım arkadaslar herkese selam.
benzın pompası asla durmazz. bu durum aracın lpg sıstemıyle alakası yoktur.
motorun normal calısma prensıbını anlatmak gerekırse benzın pompası bol bol benzını enjektor kutugune gonderır. burada benzın regulatoru gaz pedalına basma durumuna gore daha detaya ınmek gerekırse manıfold ıcındekı vakuma gore ıhtıyac kadar benzını kutuk ıcınde tutar ve fazla benzını baska bır boruyla depoya gerı gonderır. bu prensıp devamlı boyle calısır... dıkkat edersenız enjektor kutugune 2 boru gelır. bırı gelıs dıgerı donustur. bu durum karburatorlu araclarda bıle boyledır. mesela karburatorlu lada samara da benzın donus borusunda cekvalf vardır. benzın oradan karburatore gerı gelmesın dıye...
arac lpg de ıken benzın enjektorlerı calısmadıgı ıcın gelen benzının tumu gerı depoya doner ve bu sırkulasyon devamlı surer. bu sırkulasyon devamlı surmelıdırkı gaz bıttıgı anda kesıntısız bır sekılde benzıne gecebılmek ıcın... egerkı role vs takılıp benzın pompası durdurulursa aracın benzıne atladıgı durumlarda calısmada kesıklık yasanabılır...
lpg sıstemının benzın pompasını durdurmak gıbı bır ozellıgı asla yoktur. cunku benzın pompası ıle herhangı bır baglantı yoktur. aracın benzın ecu su bıle motorun gaz ıle calıstıgını bılmez. bu acıdan gaz sıstemı benzın sıstemıne entegre olarak calısmaz...
|
|||||
![]() |
|||||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
||||
bugun benzin pompası yanan bir 307 ile karşılaşınca benzin pompasına role attım gayet hoşuma gitti araç lpg ye geçtiği anda benzin pompalamayı kesiyo kanımca pompanın ömrünü kısmende olsa uzatmış oldum bütün gün kullandım olumsuz bi etkisini şimdilik görmedim...çok basit i uygulama zaten gerçi koblo çekmek biraz uğraştırdı ama olsun...
![]() |
|||||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|||||
![]() |
|||||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||||
role nasıl oluyor onu da anlatsana
|
|||||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||||
![]() |
|||||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
||||
role nası oluyo şöyle bşy
4 ayaklı korna rölesi gördüysen onun aynısıdır zaten 4 ayak röle sıtandart röledir ama bağlantısı için ben sana burdan ne kadar bilgi versemde boşa mutlak ve mutlak bir iş ehli elektrikçi bunu halleder role dediğim budur araç lpg geçince benzin pompasını durdurur . ![]() hatta kontağı çevirince bi ses duyarsın vınnn gibisinden gerçi bizim araçlarda pek duyulmaz ama araç çalıştıktan sonrada bu ses devam eder ama çalışma sesinden bunu duyamassın role sayesinde pomba çalışmayı durduyo umarım anlatabilmişimdir bu arada cecoli abimizde bunu biliyor olması lazım |
|||||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |