![]() |
|
OBD II PROJEM :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzinlide 2001 , Dizelde 2004 sonrası araçlar için OBD II geçerli.
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
o zaman olabilir yalnız benim araç obd 2 mi bilemedim
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Oda basit aslında Çin malı tablet pc ler ile işi çözebilirsin. 130 liradan başlayan fiyatlar ile :))))
|
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
aslında birde bluetooth ekran olsa diyecemde o nasıl olcak telefon araçta herzaman durmuyorki |
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok ilginç.merakla bekliyoruz :)
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel bi proje başarılar dilerim umarım herşey yolunda gider
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Arkadaşlar denemek isteyen olursa diye sizler ile de paylaşayım istedim. Malum 206 Plus 'um var ve yol bilgisayarım yok. Bende bazı arkadaşlarımın yaptığı gibi 3 satırlı yol bilgisayarı ve Com2000 ile mi yapsam derken aklıma daha ilgi çekici ve daha ayrıntılı bir şey yapmak geldi. Hazır kullandığım telefon ve teknolojinin nimetlerinden faydalanarak. :)) Bunun için öncelikle Symbian işletim sistemine sahip bir cep telefonu ya da SmartPhone denilen diğer telefonlardan biri Android işletim sistemi veya Windows Mobile işletim sistemi olan telefonlar bunlarda olabilir. Benimki Symbian olduğu için symbian üzerinde yoğunlaştım. Çin alışveriş sitelerinden Dealextreme sitesinden çok alışverişim oldu ve bu sefer aklımda olan bu proje için lazım olan Bluetooth OBD II Okuyucuyu satın aldım. Yaklaşık 2-4 hafta arasında elimde olur. Zaten sistemi çalıştırdıktan sonra sizler ile tekrar paylaşmayı düşünüyorum. Biliyorsunuz OBD II Cihazları servislerde de kullanılır ve araçlarınız ile ilgili her türlü bilgiyi bu cihaz ile okurlar ve çözmeye çalışırlar bu cihazlar aracın anlık verilerini ve hata kodlarını sizinle paylaşıyor. Benim alacağım cihzın özelliği Bluetooth olması ve kablosuz olarak bu veriyi okuyabilmem. Telefon için kullanmayı düşündüğüm programlardan birisi bu iş için Symbian dilinde yazılmış olan OBDSCOPE telefondaki ekran görüntüsü aşağıdaki gibi , bu geliştirilebilir bir olay. Bu işlemin sonuçlarını cihaz geldikten sonra sizler ile yine paylaşacağım.. Android telefonum olsa idi aslında çok daha güzel bir program vardı :)))) ![]() ![]() Aldığım cihaz ise 26$ ve ücretsiz kargo ile gelecek. ![]() Düzenleyen rifatseker - 16 Ocak 2011 Saat 12:49 |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |