![]() |
|
106 Quik Modifikasyon YARDIM! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 Saat 14:31 |
|
Herkese merhaba. 106 Quiksilver aracım için ilk olarak yay alacağım.
5 cm sizce iyi mi? Herhangi bir problem yaşar mıyım? Başka herhangi bir işlem yapmadan direk yayları taktırabilir miyim? Amortisör değişimine gerek var mıdır? Bir de Eibach marka düşünüyorum, iyi midir? Linkteki ürün: Ekleme : 195-50-15 lastik ve 15'' 206 GTI jantı taksam, nasıl olur? Aracım budur: ![]() Düzenleyen berkaygr - 17 Ocak 2011 Saat 12:09 |
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Karar değiştirdim, aynı markanın 3,5cm olan modelini alıcam sanırım.
Arkayı da 1 diş torsiyon düşürteceğim. Sorularımı 3,5'a göre cevaplarsanız sevinirim.
Düzenleyen berkaygr - 11 Ocak 2011 Saat 15:20 |
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
sen 106 quiksilvera her şeyi yapmış birinin cevaplarını dikkate almadan 3.5 yay alır takarsan ben bida sana cevap vermem.
![]() |
||
![]() |
||
|
Ya 5 cm çok düşecek gibi geliyo ne biliyim, sokakta görüyorum gtiları yerlerde sürünüyor resmen, öyle olsun istemiyorum. Senin Quik'in fotosunda arka tam istediğim gibi ama önü tam göremedim. ![]() yoksa önerilerin için teşekkür ederim her konuda dikkate alıyorum. Sen diyorsan 5 cm iyi diye 5 alayım o zaman. ![]() Bir de yakalamışken sorayım, bende 175\65\14 kış lastikleri var. Onları yine GTI jant ve bu yaylarla kullanmamda bir sakınca olmaz dimi?
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
5 tak gti gibi asla düşmüyor motorun gti a göre cok hafif. eibach 5 al. amortisor değişmene gerek yok. yayları taktırmadan önce alttan üstten hortum geçirtmeyi unutma. 1 diş torsiyon düşüklüğü ile denk oluyor. sac jantla normal jant bir olmaz o 175 lik lastikler gti jantına ufak gelir. Yani olmaz. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() tam senlik resim böyle durucak. |
||
![]() |
||
|
Bu resim daha aydınlatıcı oldu, sağol.
Lastik işi biraz karıştı. Çünkü daha yeni aldım kış lastiklerini. O zaman ben kışın sac janta geri dönücem 3-4 ay gti jantından mahrum kalıcaz o zaman. Belki de daha iyi olur kışın jantı yıpratmamış olurum. Ama işin kötüsü evde 175-65-14lük Fulda'larım da var. onlar çöp olacak o zaman ki daha epey ömrü vardı.
|
||
![]() |
||
|
Evet birkaç kişiden daha fikir bekliyorum.
|
||
![]() |
||
|
Bir arkadaş 2 ay kullanılmış 5 cm coil-ex'i 70TL'ye veriyor. 2.el almanın bir sakıncası olur mu?
Linkteki ürün : http://www.hepsiburada.com/Liste/coil-ex-peugeot-106-performans-spor-yay-172016/ProductDetails.aspx?productId=otm172016&categoryId=263146 ------------------------------ Bir de resimdeki araçtaki yay 5'lik mi? ![]() |
||
![]() |
||
Ego_Ist ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Mart - 1982 Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
|
sen gökhan ' a güven ;) bende de quick var saolsun tavsiyeleri çok işe yaradı... ben de 5 mm fk marka yay var artı 185/55/14 lassa impetus lastikler ve gtı jantla mükemmel duruyor sürtme vs.. yok ;) arka torsiyonu da önlere göre ayarlarlar zaten ...dediği gibi quick motoru gti 'a göre hafif olduğundan 5 mm lik yay gti kadar düşürmüyor ;) 3,5 alırsan leylek olmaya devam edersin ve 1-2 ay sonra zaten sıkılıp sökersin parana yazık... |
||
![]() |
||
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
|
Uzun lafin kisasi 5lik yay 185 55 14 laatik arkayada yaya gore ayar sonra gec karsisina izle :))
|
||
![]() |
||
|
yay hakkında kötü bir yorum duymadım. Ama 100 liradan kaçim derken ön takımı haşat etme riskini göze alma bence. |
||
![]() |
||
|
Yayı ve kule gergisini hemen takmak istiyorum ama GTI jant bulamıyorum. Şimdi jant almadan yayları taksam 175-65-14 kış lastikleri sürtme yapar mı ki?
|
||
![]() |
||
|
![]() sordugun halide böyle duruyor. Eski aracımın resimlerini saklamışım işe yarıyor şimdi ![]() tam tur harici sürtme yapmaz. Ama jantlarla beraber taktırman daha iyidir. ![]() |
||
![]() |
||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
|
arkadaşlar hazır konu açılmışken
bu işle uğraşan sizlerden ve ayrıca gökan beyden bende bir fikir alayım dedim 306 1.8 xr = yaylar kesik bunun yerine bende iyibir yay takmak istiyorum 3.5 mm mi 5.0 mm mi hangisi olur acaba ayrıca arka torsiyon benimki düşük öne göre ayarlanmış |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
||
![]() |
||
|
kesik yaydan daha iyi bir şekilde düşürmen zor ön takımında bir problem yaratmadıysa devam etmeni öneririm. Yoksa sende eibach 5 cm' den başka marka pek düşünme derim.
|
||
![]() |
||
|
Bugün yay taktırma amacıyla bir kaç yere gittim. Dedikleri şey 5cm takarsan arkaya 1 kişiden fazla oturtamazsın oldu. Benim bazen 4 kişi + ful bagaj doldurduğum oluyor. O yüzden yay olayı biraz hayale döndü. 3,5cm olabilirmiş fakat ellerinde yok burdaki elemanların. Bu yoruma katılıyor musunuz? 3,5cm taktırsam full dolu arabada problem yaşar mıyım?
|
||
![]() |
||
|
yuklu gezme ısıde onemlı tabı. bu spor yaylar normal yaylar kadar cokmezler... ama yınede kullanmıs denemıs olanların fıkırlerını almak lazım
|
||
![]() |
||
|
4 kişi ile çok dik tümsek olmazsa asla sürtmezsin. normal tümseklerde arkada kimse olmazsa çapraz geçmenede gerek kalmaz. sen herkesin dediğine ne inanıyorsun ben kullandım kardeşim 2 sene 5 cm ile arabaya arkaya 4 kişi bindiğinde arabada 6 kişi varken cok dik 15 cm lik yarım daire tümsekte sadece egzoz sürttü o kadar. Amma korkuyorsunuz ya ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |