![]() |
|
klima ısıtır mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
mehmet20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 17:03 |
arkadaşlar merhabalar denizliden hepinize selamlar 206 1.4 hdi aracım klimalı fakat benim sizlere bir sorum olucak cahilligime verin hiçbir fikrim yok bu konuda su an kış ayı itibariyle ısınmak için kaloriferin sıcak fanını kullanıyorum ,sizlere sorum klima ısıtma olarakta kullanılabilirmi? teşekkürler iyi forumlar
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tabikide kullanılabilir hatta fandan daha temiz daha nemli ve sağlıklı hava üretir fakat mazotun fazla yakmasına sebeb olur kışın sıcak konumda çalıştırılması pek ekonomik bir davranış olmaz bu yüzden eğer senin için sorun olmassa fanda çalıştırısan daha ekonomik olur ayrca klimanın uzun ömürlü olması için kışında dahil olmak üzere hem sıcak hemde soğuk konumunda zaman zaman kısa aralıklarda çalıştırılması tavsiye edilir
Düzenleyen LANOPE - 27 Aralık 2010 Saat 17:24 |
|
![]() |
|
ugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
bunu birçok kişi siz gibi bilir ne cahilliği kışın boşa klimanızı çalıştırmanıza gerek yok aracı radyatör suyu ısıtır yani motor ısınınca. |
|
![]() |
|
Camdaki buharı almak için klima müthiş iş görüyor. 1 sn'de alır. Onun haricinde ısınmak için pek gerek olduğu fikrini taşımıyorum.
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Yanılmıyorsam daha önce kullandığım 2008 Hyundai Accent Era da hava yönlendirmesini cama çevirdiğimde klimayı kendisi otomatik olarak açıyordu ve camdaki buğu çok hızlı kayboluyordu.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
KLİMA ISITMAK İÇİN DEĞİLDİR SOĞUTMAK İÇİNDİR ARKADAŞLAR BİR KAÇ ARAÇTA DENEDİM ISITMIYO YANLIŞINIZ VAR
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Klima sistemleri araç ev ofis yada ticari tip klima farketmez eğer bi klimayı hem ısıtma hem soğutma olarak kullanmak isteniyosa klimanın heat pump özelliğinin olması gerekir bu özellikte kaba taslak bi tabirle klima üzerine 4 yollu solenoid valf takılmasıyla mümkün olur diğer türlü ya ısıtmada çalışır ya soğutmada araçlarda da klima sadece soğutma amaçlı kullanılır ısıtma motor suyu ile sağlandığından araç klimalarında 4 yollu solenoid vana bulunmamakta
Not: Ben iklimlendirme soğutma teknikeri olarak bu şekilde biliyorum ve söylüyorum ama eğer denildiği gibi hem soğutma hem ısıtma yapan araç kliması varsa bunuda öğrenmek isterim hiç bişekilde bu böyledir diye iddaa etmiyorum yanlış anlaşılmasın |
|
![]() |
|
arkadaşlar benim aracımda digital klima var canavar gibide ısıtıyor ısısınıda 14 ile 28 derece arası ayarlayabiliyorsun gerisi hikaye kim diyor klima ısıtmaz yaw evimdeki de çatır çatır ısıtıyor abartmayalım klima bu zatebn görevide ısıtma soğutmadır
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
206 lar diğer araçlara göre oldukça çabuk ısıtıyor bence klima açmana gerek kalmaz.. Ancak lanope un dediği gibi klimayı belli aralıklarla çalıştırmanız gerekiyor sağlıklı kullanabilmek için..
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
klima hem ısıtır hem soğutur arkadaşlar
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
yanlısın var. arac kliması tek yonlu calısır sıcak uflemez... sadece sogutma yapar... ıstersen dene yanı. motor buz gıbıyken calıstırdıgın gıbı ac bakalım klimayı sıcak ufleyecek mı ??? belkı cok luks araclarda cıft yonlu klimalar olabılır ama bu durum bızım araclarımız ıcın gecerlı degıl
kısın klima kullanımının amacı senınde soyledıgın gıbı buguyu kısa surede yok etmektır. ayrıca klima nemlı hava vermez tam tersıne arac ıcındekı nemı alır yogusturur ve suya donusturerek alttan akıtır.
bununla beraber buhar neden olusur onuda yazalım. ıc dıs ısı farkından ıcerıdekı nem camlarda yogusur. klimayı acınca ıcerıdekı nemı aldıgından bugu kısa surede yok olur.
ayrıca hava yonunu on cama verdıgımızde bırcok aracta klima devreye gırer. accent ornegınde oldugu gıbı mesela benım aracımdada klima otomatık devreye gırer. mesela 2001 accentta hava yonu on camda ıken klimayı kapatamazsınız. ama benım arabada ıstersem kapatabılıyorum. cunku pek gerek kalmıyor. kalorıferın ısısıyla yok oluyor.
bu arada klimanın hafta en az bır kere 10-15 dk calıstırılması geregı soyledıgınız sekılde dogrudur ve onemlıdır... klimanın verımını koruması ıcın gereklıdır... Düzenleyen cecoli - 27 Aralık 2010 Saat 21:43 |
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
yarın deniycem bakalım soğuk hava vermeye başladığı süreyle aynı sürede sıcak hava veriyosa klima ısıtıyordur:)
|
|
![]() |
|
once kontagı ac ısı ayarını en sıcaga getır fanı 2 kademe ac ve havayıda on kanallara verkı dırek elınde hıssedesın. ondan sonra motoru calıstırdıgın gıbı anında klimayıda ac bakalım ne olacak...
bırde ısıtıyormus ne morarırız degıl mı ?
![]() |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
araç klimaları ısıtmaz arkadaşlar sadece soğutmaya yöneliktir cem hocam doğru söylüyor araca oturunca deneyebilirsiniz ısıtmaz
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
valla arkadaşlar ben klimadan sıcak hava alıyorum ama bu sıcaklık kalorifer sıcaklığımıdır radyatör sıcaklığımı onu bilmiyorum;) bakcaz yarın..
|
|
![]() |
|
hemşo sen bari deme yaaa :)
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
bildiğim kadarı ile klimalar ısıtmıyor. bmw 7 serisi , mercedes s serisi gibi modellerde istisna olabilir. yazın 40°C de 1 dakika içinde buz gibi üfleyen klima, kışın -20°C de motor ısınmadıkça sıcak üflemez. ayrıca klima nemlendirmez. |
|
![]() |
|
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
kalorifer ısıtır ,klima soğutur
|
|
![]() |
|
aynen :D |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |