![]() |
|
Lpgde tekleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 Saat 13:45 |
Sl markdaşlar uzun süredir forumdan uzaktım özledim burdaki hoş sohbeti.
Bi sorunum var aracım lpgde giderken her zaman değil ama genellikle arabayı boşa atınca devri düşüyor sersemliyor stop edecekmiş kadar sonra topluyor aynısını benzinde yapmıyor gazcıya gittim ayar yaptı yine aynı boğaz kelebeğinden dedi söktüm temizledim yine aynı bulamadım çok rahatsız ediyor mutlaka başına gelen vardır yardımlarınızı bekliyorum umarım rolanti sensörü değildir gerçi rolanti sensörü olsa benzindede yapar dimi? Bu arada lpg kitinin markası zavoli araç 206 xt |
|
ozaann
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
soyledıgın gıbı rolantı valfınden olsa benzınde de yapması gerek.
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Evet banada öyle geldi bulamadık ama hala
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Benzer sıkıntıyı ben aracımda benzinden lpg'ye geçiş sırasında yaşıyordum. Araç çalıştırma anında benzinden lpg'ye geçtiği sırada rolanti bariz şekilde düşüyordu, bazen de aracım stop ediyordu. Ustam bir süre benzinde kullanamı, sonrasında kalibrasyon yapacağımızı söyledi, dediği gibi yaptım bir süre benzinde bindim (150km). Ardından kalibrasyon yapıldı ve herşey normale döndü, bir süre sıkıntısız bindim fakat bir süre sonra bu sefer aracın motoru sıcakken ilk çalıştırma esnasında lpg'ye geçişlerde bu rolanti düşmesi sıkıntısını yaşadım tabi yine arada stop ediyordu tek fark bu sefer motor sıcak iken geçişlerde bu sıkıntıyı yaşıyor olmamdı. Yine gittim ustama, ECU'yu değiştirdik bu sefer. 1 ay oldu sıkıntısız binmekteyim aracıma. Aracım 2009 Peugeot 206 1.4 BVA. LPG Kitim ise Atiker Fast System.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
kendı aracımda atıker sıstem ıle rolantıde benzın ve lpg surelerı denk veya yakın olmadıgı zaman sılkeleme tıtreme veya duruma gore stop etme oluyor. ama enjeksıyon surelerı denk olursa mm oynamıyor. tabı kı bu durum ılla kı enjeksıyon suresı ıle alakalı olacak dıye bır kaıde yok. her motor farklı tepkıler verdıgı ıcın bu ısın bır standardı yok... |
|
![]() |
|
fourus_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fourus_06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
lpg enjektörlerine baktır.özellikle atiker sistemlerde böyle bir sıkıntı var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |