|
Şifreli Bijon Anahtarı Yardım |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
reserpin
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 14:04 |
arkadaşlar geçtiğimiz günlerde bijonları kontrol etmek amaçlı bijon anahtarını çıakrdım ve sıkma işlemi yapıcaktım fakat anahtarın bozulduğunu farkettim ve yola koyulup bir lastikçiye gittim fakat lastikçiden aldığım cevap beni dumura uğrattı abi bunlar şifreli anahtar sadece kendi servisinde bulabilirsin dedi ve oda bir işlem yapamadı anahtara baktı bozulmuş bu dedi tutmuyo . neyse ordanda yola koyuldum servise gittim ordaki cevap ile ikinci dumur vakasını yaşadım cevap: bunlar şifreli ve takım halinde satılıyor anahtarı alınca bijonlarıda alıp takıyorsun ve maliyeti 110lira tutuyor şimdi ben bu sabah bileciğe yola çıkıcam allah korusun lastiklerimden birisine bir şey olduğu an yolda kaldım demekdir sanırım bu şifreli bijon anahtarını başka yollardan bulamazmıyız yada bieln gören duyan varsa lütfen paylaşsın teşekkürler.
|
|
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
|
voodoo
2. Vites 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
kimyaci58
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kimyaci58
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Reserpin ben takımını 50 tl ye almıştım servisten 2 ay önce. 4 adet bijon 1 adet şifreli anahtar. Yalnız yeni bijonları takman için üzerinde takılı olanları söktürmen gerekecek. Ben tornacıda yaptırmıştım. Şifreli bijonların üzerine normal bijonu kaynakla tutturuyor. Daha sonra da bijon anahtarıyla bijonları açıyor. 40 tl de bu iş için verdim, 90 tl ye patladı hepsi. Sana tavsiyem tornacıda şifreli bijonlarını söktür ve yerine tekrar şifreli bijon taktırma, normal bijon taktır. Çünkü şifreli bijon anahtarları çok çabuk bozulabiliyor. Tekrar tekrar bu dertle uğraşmamış olursun böylelikle.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bır nevı jant kılıdı olmus oluyor. sıkıntı oldugu zaman kıtleyen bıle acamıyor boyle :)) Allah yolda nazardan saklasın dıyeyım...
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
en güzeli kara düzen devam bencede arkadaşın dediği gibi tornacıda bijonları açtır sonra normal bijon tak keyfine bak
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
reserpin
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
paylaşım için teşekkürler kimyacı ilk fırsatta gidip dediğin yöntem ile söktürüp normal bijon taktırıcam en mantıklısı bu teşekkürler |
|
|
|
reserpin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
başlarım böle kilide :D zaten kapının önünde duruyo hep, bi iş yerinin kamera gören yerine parkediyorum herhangi bi durumda faydası olur die kilid önemli değil zaten bu lastiğin içindeki disk kaliperlerini sarıya boyatıcaktım o arada hepsini normale çevireyim hazır elime almışken . |
|
|
|
Özgür
3. Vites 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
BERBAT BİR DURUM.
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
selfat8
2. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence normal bijon tak ve sakın ha sakın tornacıda kaynakla cıkartma kaynak voltaj olarak aracın elektronik sisteme zarar veriyo büyük sorun yaşarsın cakma usulle söker onlar eski lokma oluyo onlarda onu cakıp gevşetiyorlar
|
|
only_younus
2. Vites 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
|
daha önce kışlıkları taktırırken lastikcinin "abi bu şifrelilerin yerine şifresiz tak yoksa sıkıntı yaşayabilirsin" demişti adama hak vermiştim ama bir ara serviste değiştiririm dedim.servise bir ara uğradım sökmeye çalışıldı sökülemedi 5 liradan şifresizler satılıp tornacıya yönlendirildim.usta bir somun kaynattı. ilk seferinde beceremedi. ikinci seferde ise hafiften (2mm^2) cantta erime oldu.sadece görüntü bozuldu.sonuçta bijon delikleri dar.bunun için sıkışma olmadan değiştirin bunları.lastiklerimin çalınacağı gibi çok hin bir düşünce de hiç aklıma gelmedi |
|
reserpin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sabah bileciğe gidiceğim için depoyu fulledim ve tanıdığım bir özel servise gittim katkı maddesi atalım diyorlardı hem onu attırayım hem şu bijon işini konuşayım dedim sorunu dile getirdim usta bilecikden dönünce gel halledelim dedi kaynaksız halledicekmiş selfat8 arkadaşımızın dediği gibi sorun oluşabilir ben halledicem dedi biran önce normale döndüreyimde kafam rahat etsin yoksa yolda hep acaba sorusunu sorup durucam kendime herkese teşekkürler
|
|
|
|
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
ilk defa duyuyorum bende şifreli bujonu :) allahım ne cahil kalmışım ya:))
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu ısı ıhmal etmede olmadık yerde problem cıkar kalırsın oracıkta :)
bagajında elektrıklı pompa da tasıyabılırsın...
|
|
yaşar74
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mrb arkadaşlar yeni peugeot 307 aldım ama bijon kilidinin anahtarı yok tornacıda söktürürken jantlara zarar veriyormu ve diyer 3 tane bijonla cıkan kilitli bijon larla aynı mı acaba ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
|
|
serkan24577
1. Vites 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
kardeşim benim arabanın bijonlarıda şifreli hırsızlığa karşı önlem amaçlı onu lastikçilerde bulucaksın bende var mesela küçük bir parça zaten bijon anahtarına takıyosun tamam :)
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |