|
LPG DE ŞOK BİNDİRİM... |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | ||
dbmaster
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kesınlıkle arkadas %100 haklı
bendede dızel var ve araba ucuyor benzınlı lpg lı araba yanıma gelemez %100 dizel dıyorum gerısı hıkayedır |
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Haram olsun diyorum , sadece o değil aldıkları diğer vergiler için de. tamam vergi borcumuz tabiki vereceğiz ama ben ücretli çalışıyorum benim günahım ne maaşım daha elime geçmeden % 27 vergiye gidiyor. ÖTV. ne zaman geldi biliyorsunuz değilmi , İzmit depreminde , bir defaya mahsus alınacaktı ne oldu yıllardır kesiyorlar KDV ile beraber. Hepimiz vatandaşız tabiki vergimiz vereceğiz ama lütfen biraz adalet bekliyoruz herkes vergisini versin ve adil vergi toplansın . Bir an önce vergi reformu bekliyoruz. Bugün Benzindeki alınan verginin %67 olduğunuda biliyorsunuz değilmi.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
|
önceki gün haberlerde okumuştum aldığımız benzinin vergisi ile 1 lt süt 1 lt su 1 de ekmek alınıyormuş..
|
||
qEccE
2. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bildiğin soygun ya hergün araç kullananlar ne yapacak
bundan bi sene öncesi felan bu konunun asıl başlığı 1.25 idi şu an 1.98 deniliyor milangazda arada ki fark 1.98-1.25=0.73 yani 73 kuruş %59 oranında zam yapılmış 1 senede hiç insanlık insaf denen birşey kalmamış |
||
volkan_uysal
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
|
|
|
||
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
||
mrtyrgr
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
selamı alayeküm arkadaşlar ben lpli araç alalı 1,5 oldu bu zaman zarfında zaten paso arttı durmadı ki yerinde 1,90 aldım ilk gazı şimdi 2,310 larda yok böle birşey....
|
||
bro
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2010 Konum: Ören-İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Lpg olayı ilk değil son da olmayacaktır.Taa Rusya'dan doğal gaz getirip kışın ortasında yaptıkları zam ile herkesi elektrik-kömüre teşvik edenler utansın..Faturayı bize keseceğine aldığın ülke ile adam gibi pazarlık et ucuza al,oradan kazan Ki ona da gerek yok 10 km ötemde sıcak su kaynağı var,günün en az 20 saati rüzgar esiyor.Kur rüzgar gülü elektriği sen sat dışarıya öyle kazan! Hem Dünya'ya kötülük etme,doğayı koru hemde nimetlerden faydalan-faydalandır..Yok her zamanki gibi kolayı seçip ne rağbet görüyor LPG yap zam gitsin..Nasıl olsa bir dünya LPG sistemi satılmış geri dönüşüde olmaz.Yazık gerçekten yazık,bunun öbür tarafıda var ;) Bu sefer tepki alacaktır ve geri adım atılacaktır diye düşünüyorum.
|
||
http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/wp-content/uploads/2010/09/Peugeot-EX1.JPG">
36 Years Old , O Rh + |
||
TA3537
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben 206 ma lpg yaptırdığımda lpg 1,530 du geçen senenin sonlarında 2009 un yani 2011 in sonuna doğru 4 lira olur gaz :D
|
||
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
artık diycek laf bulamıyorum bunlara benzin 4 dizel 3buçuk lpg 2buçuğa koşuyor... aferin durmak yok
|
||
tugrahan
2. Vites 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sen daha 306 gti ile tanışmadın galibaaa :) kendisi benzinlidir ve 6 vitesdir kadranında da 240 yazar yazdığı gibi 240 da basar şaka bir yana hdi gerçekten imrendiğim araçlardan ama benzinin sürüş keyfinide hiçbiri vermiyorr |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
||
tugrahan
2. Vites 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sayın forum yöneticileri
diğer araba forumları ile bu benzin yasaklarını PRETOSTO edebiliriz güçlerimizi birleştirip birilerinin dikkatini çekebiliriz gerekirse toplu halde binlerce mail atalım maliye bakanlığına böyle kuzu kuzu kabul edersek yeni zamlarda şimdiden hazırlık aşamasındadır zaten kuruş kuruş pompa fiyatları değişiyordu aynı petrolden alırım benzinimi daha bir gün bile aynı fiyata iki defa alamadım |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
||
mustafa486
1. Vites 01 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2010 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mustafa486
|
|
bizim millet koyun abi. o kadar seçim yapılıyor alel acele kararlar verilip yine bu soygunculara oy veriliyor. maaşıma % 3 zam yapıldı ama lpg 1 yılda % 25 arttı. LPG ve maaşımdan kesilen vergiyi haram ediyorum. İstemiyorum yol felan yapmasınlar yaptıkları asfaltı 1 sene sonra yeniden kazıyorlar. Lanet olsun kaç kere onların kazdığı çukurlara düştüm jant eğdim lastik patlattım. çok öfkeliyim gerçekten haram olsun. Gel de vergi kaçırma
|
||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ben gazı 1.20den aldığım günleri hatırlıyorum nasıl bir anlayıştır birazcık kefiyden den olsa araç zorunlu bir ihtiyaç biz burda 1.4 araçları bile çok yakıyor derken amerikalılar 5.0 araçlarla geziyor haksen hocamın söylediklerine aynen katılıyorum ben de bügün aldım ankara 2.16 ankarada milangaz var birde 2 3 noktada zamdan önce her yer 1.98 ken orası 1.87 idi gazını da övüyorlar nasıldır bu milangaz Düzenleyen 06BAHO - 04 Aralık 2010 Saat 12:36 |
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
BERKAN
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2010 Konum: ÇORLU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Suç bizde bızımm halkımız herşeyi görüpte hala yola devam diyorlarsa suç bizde biz çabuk unuturuz seçimler geliyor şimdi kendımızı yırtarız lanet ederız secım zamanından bır ay once komur erzak dagıtımı yaparlar bı bakmıssın yıne devam adamlar işi biliyor nasılsa kazanıyorlar olan vatandasa oluyor ama aslında hak edıyoruz da bı acıdan baktıgımızda bız ne zaman at gozluklerımızı kafamızdan cıkarırız gerçekleri onların anlattıkarı gıbı degıl kendı gorduklerımızle görüp anlarız o zaman belkı bırseyler değişir. amerikan arabalarına bakın 5 bin 6 bin motordan az araba yok nıye olsun kı nıye dusuk motora bınsın kac para orda benzın onların yaktıgını hemde o araclarla bız dızellerle yakıyoruz ve az dıye sevınıyoruz. herseyde vergi sahibindede araç bakıyorum yabancıdan yabancıya araç satılıyor çok komık rakamlar turkıyedekı fıyatların yarısı. Devlet vatandasın yanında olcagına hep karsısında. hep anlatırlar ya ben bı bakkal dukkanından geldım bu gunlere sımdı bımmemlerım var. artık öyle bırsey yok devlet resmen sana sen bır yer acma yapamazsın sen gıt maaslı bıryerde sabıt bır maasla calıs ve bana bagımlı ol arada odul verıyor erzak yardımı mutlu ol dıyor. O yuzden ıyıcene sömürgeliştiriliyoruz ve inanın bana gün geçtikçe dahada beter olacak. neyse çok yazdım basınızı ağrıttım kusuruma bakmayın..
|
||
Her yiğidin gönlünde bir ASLAN yatar...
|
||
TA3537
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ya Allah askına bır burda lpg zammını tartısırken sız olayı benzın dızel kıyasına cektınız bende devamını getırmek ıstıyorum :DD
sunu kabul etmek gerekırkı benzınlı motor her zaman daha ustun daha sorunsuz daha guzel calısan bır makınedır. eskıden dızel motor dedınmı aman uzak dur derlerdı. sonradan turbo teknolojısı cıktıkca dızeller guc kazandı. suan uretılen dızellerde turbosuz motor yok. o acıdan hepsınde cok ıyı tork degerlerı yakalanıyor. buna ragmen turbo motorların tork ve devır bandı cok dardır. ama benzınlı makınelerın tork ve devır bandı cok daha genıstır. sımdı sız gıdıp turbolu motor ıle atmosferık motoru kıyas edıyorsunuz. bu yanlıs yanı. ayrıca benzınlı motor fısır fısır saat gıbı calısırken, dızel motor yuksek sıkıstırmadan ve sert calısmadan dolayı daha cabuk yıpranır. aynı zamanda cok gurultulu ve tıtresımlıdır... yakıtlar ucuz olsa kımse dızele bınmez bunu herkes bılır :DD amerıka neden dızele bınmıyor???
sız dızel motorunuzu benzınlı turbo motorlar ıle mesela 1.6 thp ıle kıyas edınde gorelım dızel motorlarınızı. yadaaaaaa sokun turbonuzuuu oyle gelınnnnnnnnnnnn. bakın ne oluyor :DD turbonuz azcık basınc kaybetsın hemen gucten dusuyorsunuz dogal olarak. araba olu esek gıbı oluyor. cunku turbonun gucuyle gıdıyorsunuz.
1.6 hdı = 110bg 4000d/d, 240nm
1.6 thp = 156bg 6000d/d, 240nm 1400-5000d/d
bu kıyas bence uygun. cunku her ıkı motorunda yakıt puskurtme prensıbı aynı. thp makınalarda aynı dızeller gıbı benzını yanma odasına puskurtuyor. dırekt enjeksıyon dedıgımız bu sıstemde benzın cok daha verımlı yanıyor. dolayısıyla cok daha az benzın tuketıyor. mesela vw ın fsı ve tsı makınelerının, ortak makınelı 207 gt ve mınıcooper ın gayet az yaktıgını bılen bılır.
sonuc ortada... :DD yorum sızın...
en son olarak sunuda soylemek ıstıyorum. kımse benı dızel dusmanı sanmasın. ara sıra 1.4 hdı motorlu bır xsara yada 206 mı alsam dıye dusunuyorum. ama aslan gıbı 1.8 makınama kıyamıyorum. ıste bunu dusunmemın tek nedenı lpg zammı. yoksa bugune kadar dızel almak gıbı bır dusuncem hıc olmadı. Düzenleyen cecoli - 07 Aralık 2010 Saat 15:34 |
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ne kadar dikkat çekmek isterseniz isteyin. Toplu katılım hiçbir zaman olmayacaktır. Tuzu kuruların yüzünden. Bizim yapacağımızda hiçbirşeye yaramayacaktır. İsterse bütün forumlar katılsın yine birşey olmayacaktır. Bunuda herkes biliyor onun için boşuna yorum yapmak gereksiz.
|
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
protesto edildi farzet çokta katılım buldu. ( Ki bu imkansız gibi birşey ) Bu protestoyu Türkiye'ye yayabilmek için en az 2 ay süre lazım. Bu devlet herkesten akıllı öyle birşey olacağını duysa çeker aşağıya fiyatları göstermelik katılımı düşürür sonra yine yüklenir. Devlet yaklaşık bir depoya aldığı minimum 100 tl vergiyi hiçbir türlü bırakmaz. Basit hesaplata 4500 üyemiz var en az 1500 üyemizin aracı var. 1000 kişi depo fullese her ay 100 tl den 100 bin tl sadece bizim çevremizden vergi alıyor. Bu parayı asla bırakmazlar. |
||
qaan
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
selam ,
ben de lpg mi taktırsam diyodum ama artık hayatta taktırmam... arabayı da satarım arkadaşlardan biri çok güzel yazmış fakir fukara olursan devlet sana yardım ediyo ama azıcık mal mülk alıyim dersen ayvayı yedin ... yani hep fakir fukara kalın mantığı lpgyi 2,3 lira yapan devlet büyüklerinin vicdanları nasıl rahat olabilir benzin 3,8 lira reziller bunun hesabını verecekler... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bende sana katılıyorum. hesaplarını cok cok ıyı verecekler. yatacak yerlerı yok bunların. ınsanların refah duzeyını artıracaklarına daha cok dusuruyorlar...
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |