![]() |
|
MOTOR TEMİZLİĞİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 Saat 19:18 |
ARKADAŞLAR ARABAM DİZEL 206 BUGUN BİRAZ MOTORUN TOZUNU ALDIM KAPUT KEÇESİNİ SONAX DÖŞEME TEMİZLEYİCİSİ İLE TEMİZLEDİM GÜZEL OLDU MİS GİBİ FAKAT DAHA ÖNCEKİ ARACIM BENZİNLİYDİ MOTORU YIKATIYORDUM NE TOZ NE BİŞEY KALIYORDU MİS GİBİ OLUYORDU BENDE BİRAZ TİTİZİM
ŞİMDİ BU DİZEL ARACIN MOTORUNA SU VURULMAZ DİYORLARDA EE BUNUN BİR MOTOR TEMİZLİĞİ FALAN OLMALI SİLMEKDE BİYERE KADAR SİZ NASIL YAPIYORSUNUZ NEREDE VE FİYAT OLARAK NE TUTUYOR VEYA BÖYLE BİR TEMİZLİK YAPILIYORMU
ARACIYLA AYRINTILI İLGİLENEN TİTİZ ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM BİRDE PARLATMAK İÇİN FALAN BİŞEYLER SÜRÜLÜYORMU Düzenleyen LANOPE - 22 Kasım 2010 Saat 19:21 |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wd 40 ı motorun üstünden sıkıcaksınız sonrada üstübü ile sildinizmi 1 ay parlaklığını korur 2 ay da toz tutmaz ben öyle yapıyorum motor soğuk olsun manifolda değip buharlaşırsa gazı adamı boğuyor tüm galericiler böyle yapar motoru çok parlak 0gibi gösterir
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() ![]() |
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kesinlikle motoru yıkatmamak lazım , elektronik aksam çok fazla ve çok masraf çıkarır.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
bendece en iyi çözüm wd4o önce motora hava tuttur sonrada sık ve bezin girdiği yerleri sil diğer yerleride tekrar hava tut
|
|
![]() |
|
tam olarak nerelere sıkmalıyız ki her yerede sıkılmaz bide daha sonra akıp gidiyormu bi arkadaşım disklerin üzerindeki kısımlarda kullanıyormuş pasları çözmüş hep benim arabada gerçi hemen hemen herkezin aracında olmuştur üst kısım paslı ama tam anlamıyla nerelere ve nasıl sıkmak gerekli
Yani hareket eden ve yağlanan bölgelere sıkılmaması gerekir.Sıkıldığı taktirde aynı bölgenin yağlanması ve gerekli bakımının yapılması gerekir.Eğer bu bakımlar yapılması rulmanlar yada hareket eden aksam toz ve kir çekerek zarar görebilir özellikle rulmanlar dağılabilir Düzenleyen LANOPE - 22 Kasım 2010 Saat 20:13 |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
motor soğukken plastik kutulara motor kapağının üzerine vs sıkılabilir
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
evet kardeş hem öyle hemde parlatıcı falan sık güzel oluyor
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
selfat8 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
yıkatmayın sorunu bitmiyor bizzat yaşadım hemde buharlı yıkamada
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() |
|
Sinan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 31 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Beyoglu/IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
bende 206 dizel kullanıcısıyım. motorumu yıkattım herhangı bı sorunla karsılasmadım. aracın kendi beynini ve eger varsa zenon beyinlerini kapat. sonrasında herhangı bırsey olmuyor. once sıvı bır ılac sıktılar. 10 15 dk bekledıkten sonra tazıklı su ıle temızledıler. ardından tekrar kopuk sıkarak son bı kez daha tazıklı su ıle temızledıkten sonra sıcak hava tutulup kurutuldu. en ınce ayrıntısına kadar el giremeyecek yerlere kadar pırıl pırıl oldu.
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
ama heralde rastgele bir oto yıkamacısındada yıkatılmaz değilmi . işini bilen uzman kişilere yıkatmak lazım o zaman.
|
|
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
Sinan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 31 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Beyoglu/IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
valla ben semtımde yıkattım. würth 49 tl demisdi. ama 20 tl'ye kendi semtimde guzel bı oto yıkamacıda yıkattım. benım harıcımde cogu dızel arac kullanan arkadaslarımda yıkatmısdı orda. onların tavsıyesıyle gittim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
benim aracın motoruda çok kirli hep motor yıkanmaz dedikleri için yıkatmadım dediğingibi profesyonel olarak hizmet veren ziebart gibi kuruluşlarda çok para istiyor.
|
|
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
aynen ağrısız başa dert gerekmez
|
|
![]() |
|
evet dedigin gibi prof olarak hizmet verenler cok para istiyor. würth 49 tl demisdi ama ben 20 tl'ye sıradan bir yıkamacıya yıkattırdım. |
|
![]() |
|
çalışıyorsa kurcalama iyi motor tozlu olur :D yola gittiği belli olur :D
uğraşmayın, başınıza iş çıkarmayın sadece nemli bez ile silin.
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() çalışıyorsa elleme.... ![]() |
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
Bugün Sonax'ın motor temizleme spreyini sipariş verdim. Sıcak bir pazar gününde uygulayacağım. umarım bir yere zarar vermem. Bir arkadaşım motoru gazla yıkat daha güzel olur dedi. Bu konuda bir fikri olan var mı?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |