Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MOTOR TEMİZLİĞİ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11560
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 03:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: MOTOR TEMİZLİĞİ
Mesajı Yazan: Guests
Konu: MOTOR TEMİZLİĞİ
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 19:18
ARKADAŞLAR ARABAM DİZEL 206 BUGUN BİRAZ MOTORUN TOZUNU ALDIM KAPUT KEÇESİNİ SONAX DÖŞEME TEMİZLEYİCİSİ İLE TEMİZLEDİM GÜZEL OLDU MİS GİBİ FAKAT DAHA ÖNCEKİ ARACIM BENZİNLİYDİ MOTORU YIKATIYORDUM NE TOZ NE BİŞEY KALIYORDU MİS GİBİ OLUYORDU BENDE BİRAZ TİTİZİM
ŞİMDİ BU DİZEL ARACIN MOTORUNA SU VURULMAZ DİYORLARDA EE BUNUN  BİR MOTOR TEMİZLİĞİ FALAN OLMALI SİLMEKDE BİYERE KADAR SİZ NASIL YAPIYORSUNUZ NEREDE VE FİYAT OLARAK NE TUTUYOR VEYA BÖYLE BİR TEMİZLİK YAPILIYORMU
ARACIYLA AYRINTILI İLGİLENEN TİTİZ ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM BİRDE PARLATMAK İÇİN FALAN BİŞEYLER SÜRÜLÜYORMU

Cevaplar:
Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 19:26
wd 40 ı motorun üstünden sıkıcaksınız sonrada üstübü ile sildinizmi 1 ay parlaklığını korur 2 ay da toz tutmaz ben öyle yapıyorum  motor soğuk olsun manifolda değip buharlaşırsa gazı adamı boğuyor tüm galericiler böyle yapar motoru çok parlak 0gibi gösterir

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 19:29
Orjinalini yazan: 06BAHO 06BAHO Yazdı:

wd 40 ı motorun üstünden sıkıcaksınız sonrada üstübü ile sildinizmi 1 ay parlaklığını korur 2 ay da toz tutmaz ben öyle yapıyorum  motor soğuk olsun manifolda değip buharlaşırsa gazı adamı boğuyor tüm galericiler böyle yapar motoru çok parlak 0gibi gösterir
Thumbs Up torpido parlatıcılarda işe yarıyor Sırıtma plastik motor kapağını falan iyi parlatıyor ben yıkatmadım hiç motoru su falan kaçırıyolar beyne sonra uğraş dur 2 haftada bir siliyorum ama yıkatmak lazım sonax ziebart gibi yerlerde

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:00
kesinlikle motoru yıkatmamak lazım , elektronik aksam çok fazla ve çok masraf çıkarır.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:03
bendece en iyi çözüm wd4o önce motora hava tuttur sonrada sık ve bezin girdiği yerleri sil diğer yerleride tekrar hava tut

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:10
tam olarak nerelere sıkmalıyız ki her yerede sıkılmaz bide daha sonra akıp gidiyormu bi arkadaşım disklerin üzerindeki kısımlarda kullanıyormuş pasları çözmüş hep benim arabada gerçi hemen hemen herkezin aracında olmuştur üst kısım paslı ama tam anlamıyla nerelere ve nasıl sıkmak gerekli
Yani hareket eden ve yağlanan bölgelere sıkılmaması gerekir.Sıkıldığı taktirde aynı bölgenin yağlanması ve gerekli bakımının yapılması gerekir.Eğer bu bakımlar yapılması rulmanlar yada hareket eden aksam toz ve kir çekerek zarar görebilir özellikle rulmanlar dağılabilir

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:14
motor soğukken plastik kutulara motor kapağının üzerine vs sıkılabilir

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:18
evet kardeş hem öyle hemde parlatıcı falan sık güzel oluyor

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: selfat8
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:25
yıkatmayın sorunu bitmiyor bizzat yaşadım hemde buharlı yıkamada

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 20:44
ben bi keresinde mutfakta kullanılan yağ çözlerden birini kullandım ne motor yağı kaldı nede toz plastik aksamlarada torpido parlatıcısı sıfır gibi oldu araç hatta resminide ekliyim  :))

http://img213.imageshack.us/i/264514245v3.jpg/">

Mesajı Yazan: Sinan
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 21:06
bende 206 dizel kullanıcısıyım. motorumu yıkattım herhangı bı sorunla karsılasmadım. aracın kendi beynini ve eger varsa zenon beyinlerini kapat. sonrasında herhangı bırsey olmuyor. once sıvı bır ılac sıktılar. 10 15 dk bekledıkten sonra tazıklı su ıle temızledıler. ardından tekrar kopuk sıkarak son bı kez daha tazıklı su ıle temızledıkten sonra sıcak hava tutulup kurutuldu. en ınce ayrıntısına kadar el giremeyecek yerlere kadar pırıl pırıl oldu. 

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 21:21
ama heralde rastgele bir oto yıkamacısındada yıkatılmaz değilmi . işini bilen uzman kişilere yıkatmak lazım o zaman.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 21:26
Orjinalini yazan: Haksen016 Haksen016 Yazdı:

ama heralde rastgele bir oto yıkamacısındada yıkatılmaz değilmi . işini bilen uzman kişilere yıkatmak lazım o zaman.

valla ben semtımde yıkattım. würth 49 tl demisdi. ama 20 tl'ye kendi semtimde guzel bı oto yıkamacıda yıkattım. benım harıcımde cogu dızel arac kullanan arkadaslarımda yıkatmısdı orda. onların tavsıyesıyle gittim.

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 21:30
benim aracın motoruda çok kirli hep motor yıkanmaz dedikleri için yıkatmadım dediğingibi profesyonel olarak hizmet veren ziebart gibi kuruluşlarda çok para istiyor.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 21:47
aynen ağrısız başa dert gerekmez

kesinlikle motoru yıkatmamak lazım , elektronik aksam çok fazla ve çok masraf çıkarır.

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2010 Saat 21:58

benim aracın motoruda çok kirli hep motor yıkanmaz dedikleri için yıkatmadım dediğingibi profesyonel olarak hizmet veren ziebart gibi kuruluşlarda çok para istiyor.

evet dedigin gibi prof olarak hizmet verenler cok para istiyor. würth 49 tl demisdi ama ben 20 tl'ye sıradan bir yıkamacıya yıkattırdım.

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2010 Saat 01:18

çalışıyorsa kurcalama

iyi motor tozlu olur :D yola gittiği belli olur :D
uğraşmayın, başınıza iş çıkarmayın sadece nemli bez ile silin.

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2010 Saat 09:22
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

çalışıyorsa kurcalama

iyi motor tozlu olur :D yola gittiği belli olur :D
uğraşmayın, başınıza iş çıkarmayın sadece nemli bez ile silin.

EmbarrassedEmbarrassed
çalışıyorsa elleme....

Embarrassed

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2010 Saat 10:18
Dil Çıkarma çok güzel bir mantık doğru söylüyorsun ama bakarsan bağ bakmassan dağ olur demişler burdaki tüm arkadaşlar arabalarının üzerine titreyen mallarının kıymetini bilen ve arabalarına çok güzel davranan insanlar o yüzden herkes temiz pak olmasını ister,istiyordurd BUNUN İÇİN EN İYİSİNİ ARIYORUZ HER PEUGEOTÇU GİBİ Thumbs Up

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 18:39
Bugün Sonax'ın motor temizleme spreyini sipariş verdim. Sıcak bir pazar gününde uygulayacağım. umarım bir yere zarar vermem. Bir arkadaşım motoru gazla yıkat daha güzel olur dedi. Bu konuda bir fikri olan var mı?

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 18:49
onu bende duydum ama iyi yada kötü yorum yapamam kardeşim fakat sen sonx ı deneyince muhakkak haber ver bizede belki bizde uygularız

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 19:16
98 model 106 Xs imin en sevdiğim yeri :)
http://urlal.com/dqqf">

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2010 Saat 20:25
:)

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 20:56

Sonax'ı internetten sipariş ettim daha gelmedi, ama gelince en kısa zamanda uygulmaya çalışacağım. Havalar biraz ısındığı zaman uygulamayı düşünüyorum. Öncesini, sonrasını ve izlenimlerimi paylaşırım.

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 22:04
sonaxı uyguladıktan sonrada suyla yıkıyorsun bildiğim kadarıyla dikkat et de bizede haber ver
bide öncesi sonrası fotolarını koyarsan iyi olur

Mesajı Yazan: ugur
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 00:30
herkez motorunun temiz görünmesini ister ama kulaktan doğma bilgilerle bu iş yapılmaz motoru bi ömür boyu yıkamazsanız hiç işe olmaz ama elinizin ulaştığı yerleri kendiniz temizleyebilirsiniz ürünler satılır ama bunlar geneldir yani her araca uygulanır bizim araçlar yani dizel olanlar biraz su konsuna hassastır hatta sigorta kutusunun üzerinde buna benzer bi amblem vardır ve bir çok kablo işi bilen ve garanti eden bi arıza çıkarsa motor yıkıma ile ilgili hasarı karşılyacak biyere yaptırın.

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 20:19
Ürünü Hepsiburada'dan aldım. Daha elime geçmedi çok geciktirdiler. Ürün elime geçtikten sonra hava şartlarının iyi gittiği bir hafta uygulayacağım. Uygulamada su kullanmayı düşünmüyorum; zaten su kullanacak olsam ürünü almazdım. Uygulamadan önceki ve uyguladıktan sonraki fotoları eklerim buraya...

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:20
Ürünü aldım ve kullandım şimdi eski ve yeni fotoğraflarını yüklemeye çalışıyorum.

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:23
http://img291.imageshack.us/i/img0092ws.jpg/">

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:30
Kesinlikle su tutmayın aracınıza..Ahbap olursunuz tamirciyle..wd40 işe yarar..Ama petrol bazlı gazyağını öneririm.Ben gazyağı sıktırıyorum sonra da üstübü veya temiz biz bez..Heryerini siliyorum..Hem güzel kokuyor hem zarar vermiyorThumbs Up

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:30
http://img638.imageshack.us/i/img0094hu.jpg/">

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:35
Su tutmadım zaten bunlar kirli fotoları şimdi temizlenmiş halini de yükleyeceğim ama zaman alıyor. Ben Sonax'ın motor temizleme spreyini kullandım çok da memnun kaldım. Birazdan fotoları yükleyince yorumlarsınız. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hava tutmaya tazyikli su tutmaya bile gerek yok zaten zararlı su tutmak. Sadece ilacı sıktıktan 10 dakika sonra bezle temizlik yaptım. Sonuç bence harika oldu.

Mesajı Yazan: apopeugeot
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:40
tanzikli su tutmak biraz riskli gibi. Servisler müşteriyi kandırmak için sprey sıvı silikon sıkıyor bir bezlede sildimmi  taman gayette güzel duruyor Gülme

-------------
206 XT 1.6 16v 110hp inadına benzin :)

apo_fb88@hotmail.com

http://www.facebook.com/apogulyurt

0535 296 38 98

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:44
http://img689.imageshack.us/i/img0096xp.jpg/">
http://img196.imageshack.us/i/img0099lv.jpg/">

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 22:50
Motorunu temizlemek isteyen arkadaşlar kesinlikle bu ürünü tavsiye ediyorum. Hem suyun yol açacağı riskleri almamış olur hem de aracın motorunu pırıl pırıl yapar. Kullandıktan sonra başımda bekleyen durumu gören herkes çok şaşırdı ürünün markasını bir de uygulanışını sordu. Biraz ürünün reklamını yapıyor gibi oldum ama benim maddi hiçbir kazancım yok. Zaten ben ürün de satmıyorum. Sadece birisi kullanıp da bunu tavsiye edenden Allah razı olsun derse yeter bana.

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 23:52
İlacı beyinin üzerine sıkmayın arkadaşlar sorun olabilir.

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2011 Saat 00:23
Dostum çok güzel duruyor temizlenmiş hali güle güle kullan =) senden ricam bana ürünün linkini ya da link yasaksa resmini eklersen sevinirim bu arada araban üzerinde bu ürünü deneyip bizleri bilgilendirdigin icin tesekkur ederim

Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2011 Saat 10:12
Fotoğrafı yukarıdaki resimde sol üst köşede çıkmış, hepsiburada'ya gir arama butonuna "sonax motor temizleme" yaz zaten yazarken otomatik algılar seçenek gelir sana oradan çok rahat bulursun.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2011 Saat 23:21
Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

Fotoğrafı yukarıdaki resimde sol üst köşede çıkmış, hepsiburada'ya gir arama butonuna "sonax motor temizleme" yaz zaten yazarken otomatik algılar seçenek gelir sana oradan çok rahat bulursun.

tesekkur ederim

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 00:00
Üstüpü ne?

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 17:03
üstübü de denir. ip yumağı gibi olup sanayide ustaların ellerini silmekte kullandıkları bezvari bir çabuttur.

Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 19:25
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

tesekkur ederim
Rica ederim.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 19:08
arkadasımızın tavsiye ettigi sonax motor temizleyicisini kullandık, gercekten ise yarıyor ama siz yinede elektronik kısımları uygulama sırasında korumaya alın. Ben bir de wd40 adında bir sprey kullandım, ürünün nemi atma , pas çökme , pastan koruma, temizleme ve yağlama özelliği var, motor üzerinde kullanmaya uygun hicbir zararı yok, motorun heryerine korkmadan sıkabilirsiniz sanayide motorun kablo ve elektronik yerlerine bile sıkıyorlar sıvı temasını paslanmayı engellesin diye, bu ürünü motorun heryerine fazlaya kacmadan sıkın temiz bir bez veya üstübü kullanarak güzelce temizleyin 2 ay temizligini ve parlaklıgını rahat koruyor kolay gelsin Thumbs Up hepsiburada.com da ki fiyatını görünce sasıracaksınız, bütün pejocuların aracında bulunması geregen bir ürün bence

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 21:37

motorn yeni gibi olmuş maşallah. eğer böyleyse yıkatmaya ne gerek var. ama biraz uğraşmak gerek gibi. ben de aynı ürünü almayı düşünüyordum ama işe yarayıp yaramayacağını merak ediyordum. sayende öğrendim teşekkürler...

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2011 Saat 00:11
Orjinalini yazan: cakici9843 cakici9843 Yazdı:

motorn yeni gibi olmuş maşallah. eğer böyleyse yıkatmaya ne gerek var. ama biraz uğraşmak gerek gibi. ben de aynı ürünü almayı düşünüyordum ama işe yarayıp yaramayacağını merak ediyordum. sayende öğrendim teşekkürler...

Rica ederim gerçekten de tertemiz yapıyor. Eğer motorunuz benimki kadar kirli ise 1 kutu hemen hemen bitiyor. Biraz bezle temizlemek gerekiyor yorucu kısmı bu. Tabi bu arada eliniz sağa sola çarpıp çiziliyor tabi buna değiyor. Ürünü hiç düşünmeden alın bence.

-------------

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2013 Saat 23:55
en kısa zamanda bu urunden edınıp mototruma bahar temızlığı yapıcam bu kadar uğraştırmayan ve mukemmel sonuç veren bı urunmuş  neden zora sokayım kı kendımı :)

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net