![]() |
|
gene problem :):) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 14:20 |
bi göstermesinde fayda var servise veya tanıdığı güvendiği ustasına
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
higungor ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2009 Konum: Fatih - İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçen sene benim aracımdada oluyordu artık sabahları arabayı 2-3 dk. ısıtmadan yola çıkmıyorum 1 senedirde bu arıza kodu çıkmadı aracım 2005 307 1.6 xt
|
|
535 3032966
2005 307 xt |
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
dostum tahminim egr valfinden yapıyor
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Bende bezinli lpgli kullanıyorum hiç o arızayı vermedi bi arkdaşımın başına gelmişti sildirdik tekrar yanmadı bildiğim kadarıyla
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
izorya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Aynı uyarı bende de vardı. Ustaya gösterme imkanım olmadı yaklaşık bir ay o şekilde bindim sonra uyarı ve arıza lambası kendiliğinden gitti :S Ben de anlamadım.
|
|
![]() |
|
sonay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
biraz benzinde kullandım ışık mışık hepsi gitti saolun...
|
|
sonay
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
programa ıyı hakım kısı hassas ayarlar ıle dogru karısımı ayarladıgı surece arıza ısıgı yanmaz. bunu bılen ıcın kolaydır ama bılmeyen ıcın zordur. dener dener durur. sondurebılırsede sansa olur... :)) |
|
![]() |
|
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende LPG li bir peugeot sahibi olarak şunu söyleyebilirim, LPG li Peugeot larda ışığı söndürmek zor...
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
rıca ederız ne demek. onemlı olan paylasım :)
|
|
![]() |
|
sonay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
çok çok teşekkür ederim vakit ayırıp yanıtladığınız için,dediklerinizi yapıcam tekrar teşekkür ederim trttolgi ve cecoli saolun....
|
|
sonay
|
|
![]() |
|
arkadaslar yanlıs yonlendırme yapmayalım. antıpollutıon foult hatası kırlılık demektır. yanı egzoz emısyonu ıle alakalıdır. buda yakıt karısım hatasıdır... arac zaten lpg lı ımıs. benzınde bu hatayı vermeyıp lpg de verıyorsa ılk akla gelen ve tek sebep lpg karısım ayarlarında hata olmasıdır.
bu arıza ısıgı oksıjen musurunun olcmus oldugu emısyon degerlerının lımıtlerın dısına cıkması sonucu yanıyor. ecu ıcerısınde programlanmıs belırlı lımıtler var. dogru ayar yakalanırda emısyon lımıtler dahılınde kalırsa arıza ısıgı yanmaz. bunun harıcındede arıza ısıgı yanabılır tabı. her arıza ısıgının yanmasıda lpg den dolayı olmayabılır. sonucta motorun farklı yerınden arıza da cıkabılır...
ayrıca bu sıkıntı aracı planet a baglamakla cozulmez. olay aracın lpg ayarındadır. planet lpg sıstemıne mudahale edemez. ancak arızayı sıler. ayar degısmedıgı ıcın daha sonra tekrar yanabılır...
bırde sunu deneyın. antıpollutıon foult verıp arıza ısıgı yandıgında motoru stop edın 10 dk bekleyın. tekrar mars yapın buyuk ıhtımal arıza ısıgı sonmus olabılır. yolda tekrar yanarsa veya belırlı aralıklarla bu durumu yapıyorsa soyledıgım gıbı lpg karısımı hatalı.
kendı aracımda arıza ısıgı yanmıyor. ama ayarı azcık degıstıreyım hemen yanabılıyor. bu cok normal. bunu cok tecrube ettım artık yanı. ayrıca bu karısım ayarını yapmak basıt bır olay degıl. bazen belırlı devırlerde devamlı seyrederken yanmaz dur kalk yaptıgında rolantı devırlerınde yanar veya bazen tam tersıde olabılır. hassas ılgı gerektıren bır durumdur... Düzenleyen cecoli - 12 Ekim 2010 Saat 14:47 |
|
![]() |
|
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
ARKADASIM GECEN AYNI PROBLEM BENDE DE OLDU.YOLDAYDIM.YANMADAN 30-40 KM ÖNCE GAZ ALMISTIM.SERVİSİ ARADIM ORADAKİ USTAYLA KONUSTUM.BANA LPG DEN YPTIĞINI SÖYLEDİ.AMA ARACIN POLEN,HAVA,YAĞ FİLTRELERİNİN DEĞİŞTİRME VAKTİNİ ELDE OLMAYAN NEDENLERDEN 1500 KM GECİKTİRMİŞTİM.BU SEKİLDE HAREKET ETMEMDE BİR SAKINCA VAR MI DİYE SORDUM.SORUN OLMAZ DEDİ.BURSA YA GELDİM FİLTRELERİNİ DEĞİŞTİRDİM.ARACI BİLGİSAYARA BAĞLATTIM.SORUN HALLOLDU.AMA ORADAKİ USTA LPG Lİ ARACLARDA BU UYARIYI SÜREKLİ VERDİĞİNİ VE MOTOR ARIZASI OLARAK GÖSTERDİĞİNİ SÖYLEDİ.BENCE LPG ALDIĞIN YERİ DEĞİŞTİR.ARACI PC YE BAĞLAT SORUN HALLOLACAKTIR.BENİM HALLOLDU.KAZASIZ BELASIZ GÜNLER
|
|
![]() |
|
araç benzinli ayrıca lpg takılı hiç bir şeyinide değiştirmedim.ilginize tşk |
|
sonay
|
|
![]() |
|
hayır polen degıl.mazot ıle ılgılı.mazot fıltresını en son ne zmm degıstırdnız ?
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
o arıza polen filtresinden dolayı çıkıyor diye biliyorum. |
|
![]() |
|
herkeze iyi akşamlar öncelikle,sorunumu ileteyim hemen antipollition fault yazısı çıktı durduk yere ve arıza lambası yandı,nasıl bir sorun teşkil eder bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum,birde 1.200 devirde aşırı titreşim yapıyo araba hafif gaz verdiğimde,buda sonruuf ve gögüslukten ses getiriyo tıııır diye rahatsız edıcı 3 5 sn sonra araba devrine gelince gidiyo ses,teşekkür ederim şimdiden...herkeze kazasız belasız sorunsuz olması dileği ile....
|
|
sonay
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |