Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 motor üflemesi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 motor üflemesi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DeatH1907 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı DeatH1907 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 motor üflemesi?
    Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 21:59
ben yeni bi 307 1.4 hdi xt 2004 model araba aldım fakat ustaya götürdüğümde motorda üfleme var dedi forumlardan araştırdığım kadarıyla bu arabalarda üfleme diye bişey yokmuş aklım karıştı bu konuda bilgisi olan var mı varsa yardımcı olabilrse çok sevinirim...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı DeatH1907 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 22:14
yardımcı olcak arkadaş yok mu ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:11
kardeşim motorda üfleme varsa motorun durumu iyi değil gibi görünüyor
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:19
yaw bırakın bu kulakdan dolma bigileri üflemeyn motor yoktur çalışırken aç yağ kapağını her motor üfler sıkıştırmaya bağlı olarak arabana kompresyon testi yaptır motor gücünü ölçtür dyno fln o zaman anlaşılır tam motorun durumu
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:24
Tek bildiğim şey motorda üfleme varsa motorda ciddi problem vardır aynısı başıma geldiği için bizzat paylaşıyorum .... sen bi baktır motor üflemesinin kulaktan duyma olup olmadığını o zaman anlarsın
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:35
Orjinalini yazan: albaydemircan albaydemircan Yazdı:

Tek bildiğim şey motorda üfleme varsa motorda ciddi problem vardır aynısı başıma geldiği için bizzat paylaşıyorum .... sen bi baktır motor üflemesinin kulaktan duyma olup olmadığını o zaman anlarsın
Sırıtma yağ kapağını açtıgın zaman hafif bi üfleme olur çok az da olsa kompresyon testinde niye normal çıkıyo o zaman 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:37
tamam o zaman sorun yok... zamanla ortaya çıkar ben diyeceğimi dedim 
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:41
gittiği yere kadar ilk defa motor indirmiyoruz zamanı gelince incek zaten canını sıkma sen az çok sanayi tozu yuttuk Göz Kırpma
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı DeatH1907 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:42
arabamın çekişinde falan hiç bi sorun yok yanlız 4-5 bin devire çıkınca siyah duman atıyor yinede yarın servise götürcem 101000km de daha araç 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:42
haklısın nede olsa en pahalı toz sanayi tozudur 6 milyar kadar pahalıdır sanayi tozuThumbs Up insan oğlu onu bir defa yuttumu bi daha sanayi olan mahalleden bile geçmez ... bunu sende çok iyi biliyrsun ama maksat konuya cevap vermek olsun .. bişeyler yazalım  olsun ... benim söyleyeceğim tek bişey var o motor bir an önce kontrol edilmesi lazım

Düzenleyen albaydemircan - 21 Ekim 2010 Saat 23:47
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:45

haklısın nede olsa en pahalı toz sanayi tozudur 6 milyar kadar pahalıdır sanayi tozuThumbs Up
demi ama usta bizden olunca 1-2 ye iniyo ben arabayı parçalasamda senin tasalanmana gerek yok
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:46
Orjinalini yazan: DeatH1907 DeatH1907 Yazdı:

arabamın çekişinde falan hiç bi sorun yok yanlız 4-5 bin devire çıkınca siyah duman atıyor yinede yarın servise götürcem 101000km de daha araç 
bi kopresyon testi yaptırırsanız en iyi bilgiyi alırsanız umarım bişey çıkmaz araçda saygılar
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı DeatH1907 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:49
saolun çok tşk ederim yarın götürcem servise bakalım ne çıkıcak 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:49
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

Orjinalini yazan: DeatH1907 DeatH1907 Yazdı:

bi kopresyon testi yaptırırsanız en iyi bilgiyi alırsanız umarım bişey çıkmaz araçda saygılar

usta senden olunca sana geçirmez ama başkası olunca çoluğu çocuğunun başına yalandan yeminler etmeye başlar ve öyle geçirir. ondan sonra bizim neden karnımız doymaz diyede isyan eder bana senin ustalarından aynısını yaptı 2 çocuğunu gömdü.. allah herşeyi görüyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 23:52
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

haklısın nede olsa en pahalı toz sanayi tozudur 6 milyar kadar pahalıdır sanayi tozuThumbs Up
demi ama usta bizden olunca 1-2 ye iniyo ben arabayı parçalasamda senin tasalanmana gerek yok

iyide ben senin için neden tasalanayımki sen neden gelin güvey oluyorsunki adam konu açmış ben konusunda yardımcı olmaya çalıştım adam sabahtan beridir konuyu açmış daha önce neden yorum yapmadın illa biri yardımcı oluncamı muhalefet yapacaksın

Düzenleyen albaydemircan - 21 Ekim 2010 Saat 23:53
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 Saat 00:04
Pistonların etrafındaki sekmanlar aşındığında motor PATLAMA zamanında yeterli KOMPRESYON (BASINÇ) sağlayamaz çünkü silindir ve sekmanların arasından kabul edilebilir seviyeden daha fazla DEKOMPRESYON (BASINÇ KAYBI) oluşur (ustaların deyimi ile: "ÜFLEMEK"), motor daha fazla yağ eksiltir ve rektifiyeye girmek zorundadır. Dolmuşçular ve taksiciler çok iyi bilir bu durumları.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 Saat 00:05
aracınız benzinliyse eğer: bujilerden birini sökün, yağ çubuğunu çıkarın, söktüğünüz bujinin deliğinden yüksek basınçlı hava(kompresörle)basın. eğer yağ çubuğunun takıldığı yerden yağ fışkırırsa motor segmanları bitmiş üfleme yapıyor demektir..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 Saat 01:50
GEÇEN ARKADAŞA ARABA ALDIK DİZEL SANAYİYE GÖTÜRDÜK ADAM 5 SN BAKTI SAĞLAM ABİ ALABİLİRSİN DEDİ NASIL YANİ YAAA DEDİKK MOTORDA ÜFLEME YOK DEDİHAA BİDE Bİ KAPAĞI AÇTI BAKTI AMA BEN DİKKAT ETMEDİM NEREYİ AÇTI ARAÇTA PUG DU
Yukarı Dön
dbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 Saat 03:09
aynen arkadas dogru dıyor her araba ufler motor sıcakken hangı arabanın yağ kapagını acarsanız acın ufleme vardır benım arac 160.000 de motorda sorun yok ama arac HDI 110 hp lik 307 benzılıyı bılemem
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
Yukarı Dön
C!N Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Ekim - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı C!N Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 Saat 04:56
Eğer motor üfleme yapıyorsa, rektefiyeye ihtiyacı vardır diye biliyorum. Şimdiki 206'ımı almadan önce almayı düşündüğüm 2003 model daha 52 bin km'de olan audi a3 1,6 aracın motorunda böyle bir sıkıntı olduğu için almaktan vazgeçmiştim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4450 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 268 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7668 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 513 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 651 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 401 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5228 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 617 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 405 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 723 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 284 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 572 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2332 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5699 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4959 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2113 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 525 0 samizel
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English