![]() |
|
307 motor üflemesi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
DeatH1907 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DeatH1907
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 21:59 |
|
ben yeni bi 307 1.4 hdi xt 2004 model araba aldım fakat ustaya götürdüğümde motorda üfleme var dedi forumlardan araştırdığım kadarıyla bu arabalarda üfleme diye bişey yokmuş aklım karıştı bu konuda bilgisi olan var mı varsa yardımcı olabilrse çok sevinirim...
|
||
![]() |
||
DeatH1907 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DeatH1907
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yardımcı olcak arkadaş yok mu ?
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kardeşim motorda üfleme varsa motorun durumu iyi değil gibi görünüyor
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
yaw bırakın bu kulakdan dolma bigileri üflemeyn motor yoktur çalışırken aç yağ kapağını her motor üfler sıkıştırmaya bağlı olarak arabana kompresyon testi yaptır motor gücünü ölçtür dyno fln o zaman anlaşılır tam motorun durumu
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
||
|
Tek bildiğim şey motorda üfleme varsa motorda ciddi problem vardır aynısı başıma geldiği için bizzat paylaşıyorum .... sen bi baktır motor üflemesinin kulaktan duyma olup olmadığını o zaman anlarsın
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
tamam o zaman sorun yok... zamanla ortaya çıkar ben diyeceğimi dedim
|
||
![]() |
||
|
gittiği yere kadar ilk defa motor indirmiyoruz zamanı gelince incek zaten canını sıkma sen az çok sanayi tozu yuttuk
![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DeatH1907
|
arabamın çekişinde falan hiç bi sorun yok yanlız 4-5 bin devire çıkınca siyah duman atıyor yinede yarın servise götürcem 101000km de daha araç
|
||
![]() |
||
|
haklısın nede olsa en pahalı toz sanayi tozudur 6 milyar kadar pahalıdır sanayi tozu
![]() Düzenleyen albaydemircan - 21 Ekim 2010 Saat 23:47 |
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DeatH1907
|
saolun çok tşk ederim yarın götürcem servise bakalım ne çıkıcak
|
||
![]() |
||
|
usta senden olunca sana geçirmez ama başkası olunca çoluğu çocuğunun başına yalandan yeminler etmeye başlar ve öyle geçirir. ondan sonra bizim neden karnımız doymaz diyede isyan eder bana senin ustalarından aynısını yaptı 2 çocuğunu gömdü.. allah herşeyi görüyor. |
||
![]() |
||
|
iyide ben senin için neden tasalanayımki sen neden gelin güvey oluyorsunki adam konu açmış ben konusunda yardımcı olmaya çalıştım adam sabahtan beridir konuyu açmış daha önce neden yorum yapmadın illa biri yardımcı oluncamı muhalefet yapacaksın Düzenleyen albaydemircan - 21 Ekim 2010 Saat 23:53 |
||
![]() |
||
|
Pistonların
etrafındaki sekmanlar aşındığında motor PATLAMA zamanında yeterli
KOMPRESYON (BASINÇ) sağlayamaz çünkü silindir ve sekmanların arasından
kabul edilebilir seviyeden daha fazla DEKOMPRESYON (BASINÇ KAYBI) oluşur
(ustaların deyimi ile: "ÜFLEMEK"), motor daha fazla yağ eksiltir ve
rektifiyeye girmek zorundadır. Dolmuşçular ve taksiciler çok iyi bilir
bu durumları.
|
||
![]() |
||
|
aracınız
benzinliyse eğer: bujilerden birini sökün, yağ çubuğunu çıkarın,
söktüğünüz bujinin deliğinden yüksek basınçlı hava(kompresörle)basın.
eğer yağ çubuğunun takıldığı yerden yağ fışkırırsa motor segmanları
bitmiş üfleme yapıyor demektir..
|
||
![]() |
||
|
GEÇEN ARKADAŞA ARABA ALDIK DİZEL SANAYİYE GÖTÜRDÜK ADAM 5 SN BAKTI SAĞLAM ABİ ALABİLİRSİN DEDİ NASIL YANİ YAAA DEDİKK MOTORDA ÜFLEME YOK DEDİHAA BİDE Bİ KAPAĞI AÇTI BAKTI AMA BEN DİKKAT ETMEDİM NEREYİ AÇTI ARAÇTA PUG DU
|
||
![]() |
||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
aynen arkadas dogru dıyor her araba ufler motor sıcakken hangı arabanın yağ kapagını acarsanız acın ufleme vardır benım arac 160.000 de motorda sorun yok ama arac HDI 110 hp lik 307 benzılıyı bılemem
|
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
![]() |
||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
Eğer motor üfleme yapıyorsa, rektefiyeye ihtiyacı vardır diye biliyorum. Şimdiki 206'ımı almadan önce almayı düşündüğüm 2003 model daha 52 bin km'de olan audi a3 1,6 aracın motorunda böyle bir sıkıntı olduğu için almaktan vazgeçmiştim.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |