![]() |
|
arkadaşlar herkese merhaba,değerli yorumlarınızla |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kasirga85 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasirga85
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 13:51 |
öncelikle herkese merhaba formun yeni üyesiyim. İlgili arkadaşların arabam
hakkında yorumlarını bekliyorum. Bende 2005 peugeot partner 1,9 D var.
bu seneye kadar pek problem çıkarmıyordu ama yavaş yavaş problemleri
artmaya başladı araç yaklaşık 100000 km de . ilk olarak
araç aşırı kara duman atıyordu ve ara ara motor diagnostik uyarı
lambası yanıyordu, servise götürmek için biraz beklettik en son uzun
yola çıktığında bizimkiler yolda kalmış diresiyon felan kitlenmiş, bütün
gösterge lambaları yanmış,neyse servisten bir eleman gelmiş ve aracı
bilgisayara bağlayınca egzoz susturucunun tamamen tıkandığını ve
değiştirlmesi gerektiğini söylemiş, ve ardından sustucu değişti. Fakat
şu sıralar tekrar motor diagnostik uyarı lambası ara ara yanıyor
(sürekli değil) ve kara duman atıyor hala , birde sabahları araba zor
çalışır oldu 5-6 kez marş yapınca anca çalışıyor normalde gün içinde
sabahları çalıştıktan sonra tekrar marş yapınca çalışmasında sorun yok
(sabahları oluyor bu), bugünde akü bitecek gibi oldu vurdurarak
çalıştırdık anca. arabanın periyodik bakımlarını hiç aksatmazdık, sizce
neden olmuştur bu problemler, değerli vakitlerini ayırıp bu metni okuayn
arkadaşlara ve cevaplayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Düzenleyen kasirga85 - 09 Ekim 2010 Saat 16:26 |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldiniz,arabanız konusunda geçmiş olsun,çok daha deneyimli bilgili üyelerimiz yardımcı olucaktır benim çok bilgim yok ama hiç hoş şeyler gelmiyor aklıma kolay gelsin...
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
hoşgeldiniz.
babamda da 2004 partner 1,9 D vardı sıfır almıştık ocak ayında sattık 160 bindeydi. bu kara duman olayı bizde de vardı ve servise gitmemize rağmen çözüm bulamadık,yani o kara duman duracak gibi. sabah 4-5 seferde çalışma olayı bizde de vardı,aracı satarken alıcıların aklına bişey gelmesain diye götürdük servise 25-30 tl ye bnişeyi değişti ama tam adı aklıma gelmöedi,yani o sorun çözülüyo tek seferde çalışıyo ondan sonra.akü olayında da orjinalden 55 amperlik aküyü 2007 yılında 72 amperlik bi aküyle değiştirmiştik sorunsuz kullanıyorduk.ama km si 160 bine gelince çekişten düşmesi ve kara duman olaylarından dolayı masrafı büyük olmasın diye sattık aracı.senin arac 100 binde ama çekişi nasıl onu yazmamışşın,bzim çekiş çok düştüğünde enjektörleri temizletmiştim ama tam çözülmemişti,bide turbosu oladığından rampalarda fazla çekiş beklemiyoduk.. ben bu kadar yardımcı olabildim,inş . işine yaramıştır fikirlerim,partnerle ilgili soracağın başka bi soru varsa 7 senelik kullanıcı olarak cevaplayabilirim... |
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
bizim 7 senelik kullanıumda da hiöç bi ışık yanmamıştı ekranda...ona diyecek bişeyim yok bu arada...
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
kasirga85 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasirga85
![]() ![]() ![]() ![]() |
cevap yazan arkadaşlar çok teşekkür ediyorum,çekişinde de düşüş var , söylediğin gibi rampada epey zorlanıyor performans düşüyor ama düz yolda gayet iyi, tabi eskiye göre iyi değil, önceden daha seri idi araba, sabahları çalışmama olayı akü den kaynaklı bir problem mi onu da bilmiyorum , çeyrek depo altında kullanımı çok oldu aracın acaba ondan kaynaklanan bir problem midir? yoksa başka bir sebep mi
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
zor marş olayı son 2 haftadır bendede vardı akün artık uyarı veriyor değişmesi lazım mazotla alakası yok. Arabanın çekişide baskı balata veya aracın bakımsızlığından ( motor yağı ve filtrelerin değişmemesinden ) olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasirga85
bizim akü iki yıllık ,kuru akü bakım istemiyen cinsten servis 2 yılda aküye pek bişey olmaz bi bakarız , sabahları çalışmamasının bir çok sebebi var dedi, ki zaten akü tam sarjlı gösteriyor yeşil ışıklı yani , bende anlamadım
|
|
![]() |
|
bulent 77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 14 - Mart - 1977 Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 419 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bulent 77
hoş geldiniz
|
|
![]() |
|
3rkans ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
Öncelikle hoşgeldin.Siyah duman veya ikaz lambaları için birşey söyliymem ama sabah geç çalışması konusunda tahminde bulunabilirim.Disel araçlarda ısıdma bujileri olur bu bujiler çalışmazsa yada içlerınden bir kaç tanesi işlevini yitirmişse araç geç çalısır.
|
|
206 X-line the Orginal
Mersin |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasirga85
servise gittiğimde şikayetler ile ilgili olarak konu başında yazdıklarımı söyledim,bugün servisten ayrıntıı hasar raporu aldım ve değişmesi gereken parçalar bakıyorum da marş motoru, akü, vs. gibi ilk hareket elemanları yok sadece dediğiniz gibi ısıtma bujileri yazıyor, yani değiştirecez bujileri çok sağolun
Düzenleyen kasirga85 - 12 Ekim 2010 Saat 22:01 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kasirga85
hoşbulduk :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |