![]() |
|
klima kapalıyken içeri sıcak hava vermesi... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2010 Saat 02:42 |
sayın arkadaşlar sizlere daha detaylı olarak bu problemi anlatmak istiyorum..
2005 peugeot 307 xt otomatik vites aracımın dijital klima panelinde off konumunda iken içeriye sıcak hava vermektedir bu panelin sağ üst kısmındaki ok işaretine bastığımdada aynı durum devam etmektedir yani içerdeki havayı sirküle et dediğimdede aynı durum yaşanmaktadır havalandırma deliklerini kapasam bile içeriye sıcak hava vermeye devam ediyor bunun basit bir çözümü veya başına gelmipde çözebilen arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum... |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klımanın derecesı sıcakda mı ? fanın sıcaklıgını verıyor sanırm ıcerıye
|
|
![]() |
|
en basıt cozum motor kısmındakı kalorıfer hortumuna bır vana koyup ıcerı gıren suyu kesmek.
cunku sıcak su devamlı kalorıfer petegınden sırkule ettıgı ıcın sıcaklık ıcerı gırmıs oluyor. sızın araclarınızda sıcak soguk klapelerde sıkıntı oluyor dıye tahmın edıyorum. bu sefer sıcagı tam kapatmadıgı ıcın ıcerı yıne sıcak gelmeye devam edıyor dıye dusunuyorum...
|
|
![]() |
|
bulent 77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 14 - Mart - 1977 Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 419 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bulent 77
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
acad ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ekim - 1963 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Arkadaşım klimanı önce çalıştır, en düşük seviyeye ayar yap, sonra klimanı kapat, sıcak hava vermesini kesecektir..
|
|
![]() |
|
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ama havalar serinledi şu ara böyle bir sorun kalmadı havalar ısınırsa eğer çözüm önerilerinizi deneyeceğim..
|
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
alakası yok 307 nın hastalıgı dır bur sağlam bır kalorıfer ustasına gıt galıba klıman elektronık cunkı senın derece yukselltıp dusurdugunde klıma kazanındakı kulakcıklar ıner kalkar dıslıler sıyırmıs 20 lıra masrafın var servıste dıslı satılmakta hepsı kırılıyor bende mayıta degıstırdım... bır daha sorun yasamadım 307 nın klıması fevkalade sogutuyor agzımdan duman cıktı dısarsı 38 derece ıken
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
YAW ARKADAŞLAR BENİM ARAÇTA DİGİTAL KLİMA VAR DAHA SICAK POZİSYONUNDA ÇALIŞTIRAMADIM HAVALAR SOĞUDU ARTIK 28 DERCEYE GETİRİYORUM GENEDE ISINMIYOR AUTODA DA SICSK ÜFLEMİYOR
BİRDE HANİ BU MANUAL KLİMALARDA KLİMA ÇALIŞTIRMADAN FAN LA ISINIRDIK BUNUNLA OLMUYORMU İLLAHA KLİMA MI ÇALIŞMALI YOKSA BEN Mİ BİLMİYORUM ARKADAŞLAR
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
eco düğmesine bas
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
alp34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
üstadım termostatını değiştir tek sorunun bundan ibarettir havalar soğuduğu için ve termostat sıcaklığı ayalayan bi ünite olduğu için sorunun bundan ibarettir ewet eletronik bi aractır fakat termostat sıcaklıkla ilgili bi durumdur bununda sana maliyeti ustalık dahil abartılı bi rakamla 50 tl yi gecmz hayırlı gecelr....
|
|
![]() |
|
eywlallah eco olunca bizim eski tip hani motorun sıcaklığını veren tip oluyor öyle değilmi
|
|
![]() |
|
http://www.parcayedek.com/home/7802-peugeot-206-termostat-89c-vernet-orj-1336-q1.html
bumudur dediğin hocam
|
|
![]() |
|
motor normal ısısına normal surede ulasıpta ısısını koruyorsa ve buna ragmen kalorıfer ısıtmıyorsa bence bu durum termostatla alakalı olmaz... olayı ıyı tespıt etmek lazım.
dersenız kı motor gec ısınıyor termostat dıyebılırız veya dersenız kı motor yolda gıderken sogumaya baslıyor yıne termostat dıyebılırız. ama motor ısınmıs oldugunda kalorıfer hala ısıtmıyorsa bunun termostatla bır alakası olmaz...
cunku kalorıfere gelen su termostattan bagımsız bır sekılde termostattan once motordan cıkar ve ıcerıdekı petege ulasır. yanı termostat acılsada acılmasada ısterse termostat olsun yada olmasın aracın ıcıne motor ısınmaya basladıkca dırek olarak sıcak su gelır... termostat sokulmus olursa motor gec ısınacagı ıcın ve yolda gıderken soguyabılecegı ıcın kalorıferde aynı sekılde bu ısı degısımınden etkılenır.
motorun tam ısınmıs oldugu durumdayken kalorıferın ısıtmamasının dıger nedenlerı olarak
1-kalorıfer borularında tıkanma olabılır
2-kalorıfer petegı tıkanmıs olabılır
3-kalorıfer borularında hava olabılır
4-sıcak soguk klapeler arızalı olup sogukta kalıyor olabılır
5-cok cok az bır ıhtımal olarak su devırdaımı zayıflamıs olabılır... Düzenleyen cecoli - 04 Ekim 2010 Saat 09:46 |
|
![]() |
|
cecoli hocam çok teşekkür edrim verdiğin bilgilere ve öneme eyw.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |