![]() |
|
TÜV TURK MUAYENESİ BİLGİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2010 Saat 21:51 |
ARKADAŞLAR MERHABA... 1 Muayeneye gelirken araç ruhsatınızı yanınızda getiriniz. Ruhsatınızda yeni muayene tarihini yazacak bo s yeriniz var mı kontrol ediniz? Yok ise en yakın Soförler Cemiyetinden Ek-1 Belgesi alarak istasyonlarımıza geliniz.2 Geçerli bir Trafik Sigortanızın olup olmadı gını kontrol ediniz. Sigortanızın geçerlilik tarihi sona ermis ise yenisini düzenleterek muayeneye bununla geliniz.3 Vergi borcunuz, ödenmemi s trafik ceza veya OGS borcunuz var ise ödemelerinizi yapınız. stasyonlarımıza geldiginizde Maliye Bakanlıgı sisteminde borcunuzun görünmemesi gerekmektedir. Borç sorgulamanızı T.C. Maliye Bakanlıgı'nın www. gib.gov.tr internet adresinden kendiniz de yapabilirsiniz.4 Aracınızda LPG var ise ruhsata i sli olmalıdır. LPG durumunuz tescil belgesine islenmis ise düzenlenme tarihi 1 ayı geçmemis "Gaz Sızdırmazlık Test Raporunu" beraberinizde getiriniz. Eger tescil belgesine islenmemis ise öncelikle bu durumu trafik tescil belgesine isletmeniz gerekmektedir.(Bkz. Madde 12)5 Egzoz emisyon geçerlilik süresini kontrol ediniz. Geçerli bir egzoz emisyon ruhsatının olmaması durumunda bunun muayenede a gır kusur olarak degerlendirilecegini belirtmek isteriz. “Egzoz gazı emisyon ölçümü " yaptırabileceginiz TÜVTURK istasyonlarını internet sayfamızdan veya Çagrı Merkezimizden ögrenebilirsiniz.6 Ruhsatta yazan araç bilgileriniz ile ( sasi no, yakıt türü, renk vb.) mevcut durumu karsılastırarak kontrol ediniz. Farklılık var ise tespit amacıyla ilk maddede bahsedilen Ek-1 belgesini alarak TÜVTURK'e geliniz. Tespit isleminden sonra Trafik Tescil subesine giderek durumu tescil belgesine isletebilirsiniz. Araç ekipmanlarınız tam mı? Kullanılabilir durumda ve araç cinsine uygun yangın tüpünüz var mı? ilk yardımMUAYENE ÖN HAZIRLIK KONTROL LSTES Muayene öncesinde kendi kendinize yapaca gınız asagıdaki basit kontroller ile araç muayenesine kabul ve araçmuayenesi esnasında hızlı ve kolay sekilde muayene isleminizi tamamlayabilirsiniz.7 İlkyardım çantası tam mı? 2 adet üçgen reflektör bulunmakta mı? Traktör, kamyon ve tırlara uygun arka i saret levhası takılı mı? Bunları kontrol ediniz.8 Aracınızın tüm arka ve ön ı sık sisteminin, sinyallerinin ve iç aydınlatma sisteminin çalısır durumda oldugundan emin olunuz.9 Emniyet kemerlerinin aracın orijinal fabrika çıkı sındaki gibi tam ve çalısır durumda oldugunu kontrol ediniz.10 Ön ve arka cam yıkama sistemlerinin çalı sır durumda ve aynalarınızın eksiksiz oldugundan emin olunuz .11 Minibüs ve otobüslerde acil çıkı s levhalarının ve yeterli acil çıkıs çekicinin oldugundan emin olunuz.12 Aracınızda ruhsata i slenmemis bir tadilat var ise, öncelikle bu tadilatı ruhsata isletmeniz gerekmektedir. Budurumda TÜVTURK’e tadilat sonrası muayenesi için gelmeniz gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene için gelirken; Tadilatla ilgili yetkili bir mühendise çizdirilen onaylı tadilat projesini, Soförler Odası'ndan alacagınızEk-1 Belgesini, araçta LPG dönü sümü yaptırdıysanız “Gaz Sızdırmazlık Raporunu” ve araç ruhsatınızla,trafik sigortanızı da beraberinizde getirmeniz gerekmektedir. Bu durumda aracınız Tadilat Sonrası Muayeneye girecek ve bu sekilde Periyodik Muayenesi de yapılmıs olacaktır.13 Aracınızın boyutlarının yani geni slik, yükseklik ve uzunlugunun Karayolları Trafik Yönetmeligi'ne uygun olupolmadı gını kontrol ediniz. Yönetmelik geregi araçlarda maksimum genislik: 255 mm. iken frigorifik araçlardabu ölçü 260 mm.e kadar kabul edilmektedir. Maksimum yükseklik ise 400 mm. olmalıdır. Bu sınırların üzerindeki ölçülere sahip araçlar kusur alacaklar, ancak bir defaya mahsus olmak üzere muayeneden geçebileceklerdir. BURAYA KADAR HERŞEY TAMAM ARKADAŞLAR FAKAT Bİ SORUN VAR (RUHSATTA BENZİN TİPİ DİZEL AMA ARAÇ 206 BENZİN) BÖYLE Bİ HATA YAPMIŞLAR BUNUN İÇİN EK-1 DOLDURMAM GEREKİYORMUŞ.. EK-1 DOLDURARAK MI GEÇECEĞİM MUAYENEDEN YOKSA EK-1 DOLDURUP RUHSATI YENİLETTİKTEN SONRA MI GEÇTİ ONAY BELGESİ ALICAM ?? Düzenleyen tigerland - 13 Eylül 2010 Saat 21:56 |
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sanırım EK1 ile orda geçiyorsun muayeneden ama Tuvturk sitesinde çağrı merkezi numarası var orayı arayıp kafana takılanı sor. Ben öyle yapmıştım.
Bence önce bilmiyormuş gibi git. Zaten önce evraklları bırakıyorsun sana EK1 doldur gel derlerse doldurursun. Çağrı merkezi ruhsat değişecek derse yapacak bişi yok. Şubene gideceksin. 46 tl ye değişeceksin. Benim ruhsattada hatalar vardı ama üzerinde değiştirip hemen verdi ppolis ve değişiklik yapıldığı belli bile değil bende anlamadım nasıl yaptılar ama işi biliyolar. Fatih şubede 10 dkda yaptılar ama arşivden dosya geliyo değişiklik için. Biraz onu bekliyosun. arşiv aynı binadadır genelde. |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() ![]() ![]() ![]() |
tabi sadece ruhsatla iş bitecekmi bakalım başka neler çıkartıcaklar:S
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
ARKADAŞLAR BUGÜN TÜVTURK e gittim herşey tamam sorun aracımda spor yay olması AĞIR kusur olarak belirtildi ve geçemdim.
Görevli: Aracın arka yayları kesilmiş ve önlerde
- yanlışınız var arkada yay yok arkalar torksiyondur.
Görevli: tekrar bakalım. ***** usta arkalar torksiyonmuş
Görevli Usta: Torksiyonsa yükseltsin öyle gelsin önlerde de yaylar kesilmiş.
-Hayır kesilmedi spor yay takıldı.
Görevli Usta: Bu araca 2 kişi otursun bu araç yere değer
-Hayır abi değmez gel 5 kişi binelim serttir yaylar:)
Görevli usta: sen yayları değiştir 1 karış kadar yukarı kaldır arabayı öyle gel....
DİYOLOG BUDUR ARKADAŞLAR.. TÜVTURK MERKEZİ ARADIM ŞİKAYET KAYDI OLUŞTURDULAR.
ADAM DAHA ARKALARDA YAY MI TORKSİYON MU ONU BİLMİYO SİLECEKLERE ÇANTAYA BAKTI ALTINA BAKTI AÇIK HAVA FİLSTRESİNE BİŞEY DEMEDİLER ÜZERİNDEYDİ GERÇİ XENONLARDA VARDI FAR SİS ZATEN ONLAR HAFİF KUSUR
|
|
![]() |
|
albayyy ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
selam arkadaslar bır konu hakkında bılgınıze ıhtıyacım var ben ıkı ay once 206 hdı van arac aldm aldıgım kısı arac ruhsata ıslı demıstı fakat ruhsatın ıkıncı sayfası adamda yoktu aracı bu sekılde ankaradan aldım ıst la kaydettırdım ek bılgıler kısmınada yandan camlı cıft sıra koltuklu yazdırdım sımdı onıkıncı ayda muaynem var muayne esnasında sıkıntı cıkartırlarmı bılmıyorum proje olayı falan ıkı aydır uykularım kacıyor yardımınıza ıhtıyacım var benı aydınlatın lutfen :) NOT aldım kısı bana ruhsata ıslı demıstı egerdegılse benı ara ve ana avrat olyına gırdemıstı fakat benım kafama fecıı bır sekılde takılıyor bu konu
|
|
albayyy
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
kardeş acaba 307 1.6 hdi nin motor nosunu nasıl okuyorlar servis 2 parça sökerek okuyorda
|
|
![]() |
|
albayyy ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
hıc bır bılgım yok dostum yaa
|
|
albayyy
|
|
![]() |
|
arkadaslar bırde arka cam stıkırını nerden bulabılırım
|
|
albayyy
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
|
![]() |
|
northmoon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı northmoon
ilk gidişde internette baktığım halde 1.50 kuruş borç çıktı vergi borcu 1.50 kuruş yüzünden o kadar zamanım boşa gitti arabayı muayneye sokmadılar sonra 1.50 kuruşu ödedim gene gittim arka frenler %30 dan fazla tutuyormuş ağır kusur dediler gittim arka merkezler değişti tüv le anlaşmalı bir fren servisinde yaptırdım raporda verdiler bakalım bu sefer ne çıkacak pazartesi nasipse gene gidecem bu seferde gözünün üstünde kaş var derlerse hiç şaşırmam :)
|
|
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal 1979 Kocaeli 2007 1.4 206 fever |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
bugün gittim ve geçtim aracı kaldırma çaprazladım ustayı çağırdım geldi baktı sürtme yok dedi bizde içerde test edelim yalnız sürterse paran yanar dedi tamam dedim 2 tane yüksek takoza çıkardılar sürtme yok ve vizeyi aldım arkadaşlar :)) masraftan kurtulduk :)
Düzenleyen tigerland - 23 Eylül 2010 Saat 00:02 |
|
![]() |
|
alpbeyazı ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2010 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
ön camın sol alt köşesinde yazması lasım..dışardan bakmak gerekiyor..benim ön camın sol alt kısmında uzuncana bi numara mevcut... |
|
BEYLERBEYİ/İSTANBUL 0RH+ |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |