Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 hararet sorunu (çözüldü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 hararet sorunu (çözüldü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bugrakeskin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bugrakeskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 hararet sorunu (çözüldü)
    Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2010 Saat 14:34
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim

bende 2001 model 206 1.6 araç var. Son 2 aydır şöyle bir sorun meydana geldi.

özellikle yaz aylarında ve yokuş çıkarken hararet 90 ı geçiyor ve tüm ışıklar ( şarj lambası, ünlem, airbag, kaygan yol ) ikaz veriyor. Bakıyorum hararet 90 ı geçmiş hatta bazen 100 ü de geçiyor ve fan çalışmıyor. Bu esnada araba kendi kendine 20 devire kadar gaz veriyor. kaloriferleri 10 - 20 dakika açıp 90 a düşürüyorum, ardından aracı 10 dakika rolantide çalıştırdıktan sonra stop ediyorum tekrar çalıştığında eğer hararet 90 da ise fan çalışıyor ve hararet iniyor. Ama çoğu zaman fan çalışmıyor, hararet yükseliyor ve araç kendi kendine gaz veriyor. ne zaman ki hararet düşüyor ardından ikaz ışıkları sönüp kendi kendine gaz vermesi duruyor. çok garip bir sorun

öyle sanıyorum ki su haznesinden motora su gitmiyor. arabayı sallıyorum bakıyorum hazne suyu çekiyor haliyle hararet iniyor.  2 defa ayrı servise götürdüm şanstır işte, usta araca 10 - 20 dakika gaz verip harareti 90 a getirdiğinde fan çalıştı. Yani ara ara oluyor. Bu aralar sıklaşmaya başladı. Usta motor suyunun hortumlarına baktı sorun yok su gidiyor diyor. Hararet müşürüne baktı tertermiz dedi her ihtimale karşı değişelim dedi değiştik ama sorun aynen devam.
çok sıkıldım ve resmen araçtan soğudum :( varsa daha önce başına gelenlerden ve ustalarımızdan bir fikir rica ediyorum

Düzenleyen bugrakeskin - 09 Eylül 2010 Saat 14:40
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2010 Saat 16:05
hararet müşirini kontrol ettir. radyatör termostatını değiştir 40-50 tl bişey zaten.. ünlem işareti yanıp sönüyorsa ve sonradan sürekli yanıyosa fren balataların bitmiştir yada fren yağının seviyesi azalmıştır o yüzden o ışık yanar..

92de fanın açması gerekiyor. özel servise gidebilirsin bilgisayara bağlat zaten fanın kaçta açtığını gösteriyor fanda sorun yoksa rölanti motorunu kontrol ettir büyük ihtimal rolanti motoru arızalı 2000 D/d parça bozulunca yapar

servisin yolu göüzkmüş bir an önce servise git
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bugrakeskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2010 Saat 19:47
Teşekkürler hocam verdiğin bilgiler için, özel servis açılır açılmaz götüreceğim. Bugün birde akü şarj lambası hep yanıyordu 2 saat sonra eve geldiğimde otomaik camları bile zor kapattım. şarj dinamosunda sorun oluştu zannedersem. Bir 206 almaktan bu kadar pişman olacağımı hiç düşünmezdim :(
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2010 Saat 21:30
Orjinalini yazan: bugrakeskin bugrakeskin Yazdı:

Teşekkürler hocam verdiğin bilgiler için, özel servis açılır açılmaz götüreceğim. Bugün birde akü şarj lambası hep yanıyordu 2 saat sonra eve geldiğimde otomaik camları bile zor kapattım. şarj dinamosunda sorun oluştu zannedersem. Bir 206 almaktan bu kadar pişman olacağımı hiç düşünmezdim :(
aracı 2. el mi aldınız ? 2. el alınan bir aracı önceki sahibin nasıl kullandığına bağlı olan ve tamamen yıpratmasından kaynaklanan bi drum tabi bu ug kronik hastalığıda diyebiliriz. ama sürekli arıza veren parçalar değildir. dediğim gibi önceki kullanıcı nasıl kullandı bilemezsn

sizde oluşan arızaların aynısı önceki Roland Garros 1.6 serisinde başıma gelmişti. ama halen 206 kullanmaktayım memnunum FOREVER 206 :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2010 Saat 22:44
aldıgın arac ya yıpranık yada arızaları olan bır arac. duzelmez dıye bırsey yok tabıkı. ama alırken ıste bılg a baglatmakta fayda var...
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2010 Saat 06:53
Arkadaşım aynı sorun başıma gelmişti ama bende abs airbag lambası flan yanmıyordu araç hararet yapıyordu bi başladık müşür değiştirdik olmadı termostat değiştirdik olmadı radyatör bile aldım çünkü bu konuda çok hassasım arabanın can damarı soğutması 100e kadar çıkyordu en sonunda devirdaym değiştirdim tüm sorunlardan kurtuldum maliyeti düşük ben trigeride aradan çıkardım parça parası150 lira tuttu devirdaym 80 liraydı sanırım şimdi sorunsuz biniyorum yaz aylarında 95 e kadar normal diye biliyorum ama eminim devirdaymdan yapıyordur arabanın 2000 devirde kalmasını bilmiyorum benimkide klima açıkken ve hızlı gitmişsem eğer durunca 5-10 saniye akdar 2000 devirde kalıyo sonra düzeliyo sana şöyle bi önreim olacak arac yine hararet yaptığında dur ve sadece gaz ver fan açıyorsa ve hararet hızla düşmeye başlıyorsa devirdaym çünkü pervaneler zamnla çürüyor ve suyu döndürmüyor bunu dene eğer düşüyorsa mutlaka devirdaym. 
ozaann
Yukarı Dön
elbu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elbu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 Saat 22:13
hocam ne yaptın sorunun çözüldümü aynı sorunla bende mücadele ediyorum. çözümledi isen nasıl yaptın?
Yukarı Dön
tnt0648 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tnt0648 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 Saat 22:35
benimde çözemediğim bi problem 2000 model 1.6 8v 206 xs kullanıyorum radyatör,devirdaim,hararet müşiri,fan röleleri ve termostat değişti.normal bi şekilde 90-110km aralığında düz yolda giderken 95-100 derece arası yokuşta ve performanslı kullanımda 110derece kırmızıya dayanıyor ibre halen bi çözümünü bulamadım bulan olursa banada haber versin yoksa arabayı değiştirmeme sebep olucak bu sıkıntı ...
Yukarı Dön
okankrgz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Nisan - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okankrgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 Saat 01:24
radyatör hortumlarınızda kaçak olabilir yada tıkalıdır. Benimde 106 mda öle bi sıkıntım vardı su sızdırıyodu.. hortumlar değişti sorun bitti. Genelde arac durur vaziyette 92 ye geldiğinde fan acar soğuyunca kapatır buna aldanmayın..boruları kontrol ettrin muhakkak..eğer aracınız yürür haldeyken bile hararet yapıyorsa soğutma suyu tam olarak devir daim yapmadığındandır. Akla gelecek sorunlar da şunlardır bence..
1- Termostat
2-Fan müşürü,rölesi
3-Devirdaim P.
4-Radyatör tıkalı yada delik olma ihtimali
5-Radyatör hortumları tıkalı yada sızıntı yapmakta
6-Soğutma suyu hava yapmış olabilir..başkada hararet neden yapıyor sorusuna yol acan neden aklıma suanlık gelmiyor..herkeze kolay gelsin..
Koceli/İZMİT

1982
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 Saat 14:03
Arkadaşlar bendede vardı bu soru çözüldü devirdaym değiştirice çok uğraştım radyatörden başlayıp tüm soğutma parçalarını değiştiridim ama göstergenizi bi kontrol ettirin ayrıca pejolarda 95e kadar çıkması normalmiş ben çok yavaş kullnaıyorum arabayı yokuşları 1 veya 2yle aheste aheste çıkıyorum en fazla 95e çıkıyor eskiden 110a kadar geliyordu bi ara arabayı satmayı düşünmüştüm mutlakadevirdaym diyorum ve daha öncede yorum yapmıştım dediğimi uyguladınmı arkdaşım ben 1 ay boğuştum hararet sorunuyla 
ozaann
Yukarı Dön
BuRÇaK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Temmuz - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BuRÇaK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 Saat 16:13
Yukarı Dön
Eleanor_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Eleanor_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 Saat 16:42
benzini iyi güzel yarım depo:) yag ısısı biraz fazlada bende çözemedim hararetini:)
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bugrakeskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 Saat 22:58
arkadaşlar teşekkür cevaplar ve ilginiz için. usta bakınca hararetten dolayı hararet borusunun çatladığını gördü. Değişince problem kalmadı en azından şimdilik bişey yok. Umarım tekrarlamaz. Yemin ediyorum arabadan soğuttu beni..

Arkadaşlar yukarıda da yazdım. aracıma fm transmitter aldıktan sonra dinamo aküyü şarj etmedi şarj ışığı hep yanıyordu aküde bitti zaten.  Usta dinamonun içerisinden bir parça değişti ve problem düzeldi. 100 liraya patladı bana. ustaya sormayı unuttum fm transmitter dan dolayı mı bu oldu acaba?
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 Saat 15:12
Arkdaşım benimde var hararet sorunum tam anlamıyla çözmüş değilim ama resimdeki araba kadar çıkmıyor hiç 95 civarı bu beni rahatsız ediyor pejolarda bugenel anlamda sorun trafikte çıkyo 95e kadar blamadım sorunu cıldırcam belkide sorun değil ama beni rahatsız ediyor acaba hep düşük devir kullanıyorum diyemi oluyor ki?
ozaann
Yukarı Dön
sarioglu32 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sarioglu32 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 Saat 17:22
arkadaşlar bazı araçların  nem fazla olan ilerde eksozu çabuk içten çürüme yaptığı için eksozu azda tıkanma olsa harereti yükseltir sorunu halledemessen eksozu kontrol yaptır
sarioglu32
Yukarı Dön
northmoon Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı northmoon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 Saat 21:35
benimde arabam böle en fazla o resimdeki kadar çıkıyor hararet normal değilse bende bi çaresine bakayım.
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever
Yukarı Dön
Eleanor_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Eleanor_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 Saat 11:30
ya benim kafama bişey takıldı o resimdeki araçtaki gösterge yag göstergesi degilmi yoksa ben mi yanlış biliyorum???
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 Saat 15:29
Değil hararet göstergesi ya göstergesi bilidiğim kadarıyla devir göstergesinin içinde olur pejolarda hararetin oraya kadar çıkmasıda normal değil.
ozaann
Yukarı Dön
sonay Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 17:03
ozan abi hararet bastı beni :=:==)))))
sonay
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 4104 2 407aziz
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4551 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40153 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 482 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18996 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5999 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 385 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 702 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13279 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1294 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 886 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1650 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 3073 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 1178 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1232 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1220 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
407aziz 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English