![]() |
|
206 hararet sorunu (çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bugrakeskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2010 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bugrakeskin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2010 Saat 14:34 |
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim
bende 2001 model 206 1.6 araç var. Son 2 aydır şöyle bir sorun meydana geldi. özellikle yaz aylarında ve yokuş çıkarken hararet 90 ı geçiyor ve tüm ışıklar ( şarj lambası, ünlem, airbag, kaygan yol ) ikaz veriyor. Bakıyorum hararet 90 ı geçmiş hatta bazen 100 ü de geçiyor ve fan çalışmıyor. Bu esnada araba kendi kendine 20 devire kadar gaz veriyor. kaloriferleri 10 - 20 dakika açıp 90 a düşürüyorum, ardından aracı 10 dakika rolantide çalıştırdıktan sonra stop ediyorum tekrar çalıştığında eğer hararet 90 da ise fan çalışıyor ve hararet iniyor. Ama çoğu zaman fan çalışmıyor, hararet yükseliyor ve araç kendi kendine gaz veriyor. ne zaman ki hararet düşüyor ardından ikaz ışıkları sönüp kendi kendine gaz vermesi duruyor. çok garip bir sorun öyle sanıyorum ki su haznesinden motora su gitmiyor. arabayı sallıyorum bakıyorum hazne suyu çekiyor haliyle hararet iniyor. 2 defa ayrı servise götürdüm şanstır işte, usta araca 10 - 20 dakika gaz verip harareti 90 a getirdiğinde fan çalıştı. Yani ara ara oluyor. Bu aralar sıklaşmaya başladı. Usta motor suyunun hortumlarına baktı sorun yok su gidiyor diyor. Hararet müşürüne baktı tertermiz dedi her ihtimale karşı değişelim dedi değiştik ama sorun aynen devam. çok sıkıldım ve resmen araçtan soğudum :( varsa daha önce başına gelenlerden ve ustalarımızdan bir fikir rica ediyorum Düzenleyen bugrakeskin - 09 Eylül 2010 Saat 14:40 |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() ![]() ![]() ![]() |
hararet müşirini kontrol ettir. radyatör termostatını değiştir 40-50 tl bişey zaten.. ünlem işareti yanıp sönüyorsa ve sonradan sürekli yanıyosa fren balataların bitmiştir yada fren yağının seviyesi azalmıştır o yüzden o ışık yanar..
92de fanın açması gerekiyor. özel servise gidebilirsin bilgisayara bağlat zaten fanın kaçta açtığını gösteriyor fanda sorun yoksa rölanti motorunu kontrol ettir büyük ihtimal rolanti motoru arızalı 2000 D/d parça bozulunca yapar
servisin yolu göüzkmüş bir an önce servise git
|
|
![]() |
|
bugrakeskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2010 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bugrakeskin
Teşekkürler hocam verdiğin bilgiler için, özel servis açılır açılmaz götüreceğim. Bugün birde akü şarj lambası hep yanıyordu 2 saat sonra eve geldiğimde otomaik camları bile zor kapattım. şarj dinamosunda sorun oluştu zannedersem. Bir 206 almaktan bu kadar pişman olacağımı hiç düşünmezdim :(
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
sizde oluşan arızaların aynısı önceki Roland Garros 1.6 serisinde başıma gelmişti. ama halen 206 kullanmaktayım memnunum FOREVER 206 :)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aldıgın arac ya yıpranık yada arızaları olan bır arac. duzelmez dıye bırsey yok tabıkı. ama alırken ıste bılg a baglatmakta fayda var...
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Arkadaşım aynı sorun başıma gelmişti ama bende abs airbag lambası flan yanmıyordu araç hararet yapıyordu bi başladık müşür değiştirdik olmadı termostat değiştirdik olmadı radyatör bile aldım çünkü bu konuda çok hassasım arabanın can damarı soğutması 100e kadar çıkyordu en sonunda devirdaym değiştirdim tüm sorunlardan kurtuldum maliyeti düşük ben trigeride aradan çıkardım parça parası150 lira tuttu devirdaym 80 liraydı sanırım şimdi sorunsuz biniyorum yaz aylarında 95 e kadar normal diye biliyorum ama eminim devirdaymdan yapıyordur arabanın 2000 devirde kalmasını bilmiyorum benimkide klima açıkken ve hızlı gitmişsem eğer durunca 5-10 saniye akdar 2000 devirde kalıyo sonra düzeliyo sana şöyle bi önreim olacak arac yine hararet yaptığında dur ve sadece gaz ver fan açıyorsa ve hararet hızla düşmeye başlıyorsa devirdaym çünkü pervaneler zamnla çürüyor ve suyu döndürmüyor bunu dene eğer düşüyorsa mutlaka devirdaym.
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
elbu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
hocam ne yaptın sorunun çözüldümü aynı sorunla bende mücadele ediyorum. çözümledi isen nasıl yaptın?
|
|
![]() |
|
tnt0648 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
benimde çözemediğim bi problem 2000 model 1.6 8v 206 xs kullanıyorum radyatör,devirdaim,hararet müşiri,fan röleleri ve termostat değişti.normal bi şekilde 90-110km aralığında düz yolda giderken 95-100 derece arası yokuşta ve performanslı kullanımda 110derece kırmızıya dayanıyor ibre halen bi çözümünü bulamadım bulan olursa banada haber versin yoksa arabayı değiştirmeme sebep olucak bu sıkıntı ...
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
radyatör hortumlarınızda kaçak olabilir yada tıkalıdır. Benimde 106 mda öle bi sıkıntım vardı su sızdırıyodu.. hortumlar değişti sorun bitti. Genelde arac durur vaziyette 92 ye geldiğinde fan acar soğuyunca kapatır buna aldanmayın..boruları kontrol ettrin muhakkak..eğer aracınız yürür haldeyken bile hararet yapıyorsa soğutma suyu tam olarak devir daim yapmadığındandır. Akla gelecek sorunlar da şunlardır bence..
1- Termostat
2-Fan müşürü,rölesi
3-Devirdaim P.
4-Radyatör tıkalı yada delik olma ihtimali
5-Radyatör hortumları tıkalı yada sızıntı yapmakta
6-Soğutma suyu hava yapmış olabilir..başkada hararet neden yapıyor sorusuna yol acan neden aklıma suanlık gelmiyor..herkeze kolay gelsin..
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Arkadaşlar bendede vardı bu soru çözüldü devirdaym değiştirice çok uğraştım radyatörden başlayıp tüm soğutma parçalarını değiştiridim ama göstergenizi bi kontrol ettirin ayrıca pejolarda 95e kadar çıkması normalmiş ben çok yavaş kullnaıyorum arabayı yokuşları 1 veya 2yle aheste aheste çıkıyorum en fazla 95e çıkıyor eskiden 110a kadar geliyordu bi ara arabayı satmayı düşünmüştüm mutlakadevirdaym diyorum ve daha öncede yorum yapmıştım dediğimi uyguladınmı arkdaşım ben 1 ay boğuştum hararet sorunuyla
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
şu aracın hararete bakarmısınız?
![]() |
|
![]() |
|
Eleanor_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
benzini iyi güzel yarım depo:) yag ısısı biraz fazlada bende çözemedim hararetini:)
|
|
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bugrakeskin
arkadaşlar teşekkür cevaplar ve ilginiz için. usta bakınca hararetten dolayı hararet borusunun çatladığını gördü. Değişince problem kalmadı en azından şimdilik bişey yok. Umarım tekrarlamaz. Yemin ediyorum arabadan soğuttu beni..
Arkadaşlar yukarıda da yazdım. aracıma fm transmitter aldıktan sonra dinamo aküyü şarj etmedi şarj ışığı hep yanıyordu aküde bitti zaten. Usta dinamonun içerisinden bir parça değişti ve problem düzeldi. 100 liraya patladı bana. ustaya sormayı unuttum fm transmitter dan dolayı mı bu oldu acaba? |
|
![]() |
|
Arkdaşım benimde var hararet sorunum tam anlamıyla çözmüş değilim ama resimdeki araba kadar çıkmıyor hiç 95 civarı bu beni rahatsız ediyor pejolarda bugenel anlamda sorun trafikte çıkyo 95e kadar blamadım sorunu cıldırcam belkide sorun değil ama beni rahatsız ediyor acaba hep düşük devir kullanıyorum diyemi oluyor ki?
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
sarioglu32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2010 Konum: peugeot Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sarioglu32
arkadaşlar bazı araçların nem fazla olan ilerde eksozu çabuk içten çürüme yaptığı için eksozu azda tıkanma olsa harereti yükseltir sorunu halledemessen eksozu kontrol yaptır
|
|
sarioglu32
|
|
![]() |
|
northmoon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı northmoon
benimde arabam böle en fazla o resimdeki kadar çıkıyor hararet normal değilse bende bi çaresine bakayım.
|
|
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal 1979 Kocaeli 2007 1.4 206 fever |
|
![]() |
|
Eleanor_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
ya benim kafama bişey takıldı o resimdeki araçtaki gösterge yag göstergesi degilmi yoksa ben mi yanlış biliyorum???
|
|
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!
|
|
![]() |
|
Değil hararet göstergesi ya göstergesi bilidiğim kadarıyla devir göstergesinin içinde olur pejolarda hararetin oraya kadar çıkmasıda normal değil.
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
sonay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
ozan abi hararet bastı beni :=:==)))))
|
|
sonay
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |