|
407 araclarindaki tekleme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
turkuaz55
1. Vites 02 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2010 Saat 01:29 |
merhaba benim 2.0 litre 407 dizel arabam var araba gaz ymiyor oldukca sik tekliyor mesala 100 km hizla giderken ayagini gazdan cekip tekrar basiyosun 2. 3 saniye sonra aliyor vede bieden ileriye ati yor.duruyorum araba sanki gaz yer gibi hir hir diye ses cikariyor san ki gaza basilmis gibi. servise goturdum bilgisayarda hic bir sorun cikmadi enjektorleri degistirdim gene ayni yapiyor. acaba sebebi nedir yardimci olursaniz sevinirim
tesekkurler
|
|
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mazot kalitesi düşük olabilir diyecektim ama enjektörleri bile değiştirmişsin. herhalde aldığın mazota da dikkat edersin değil mi? ama yine de bu yakıt durumunu göz ardı etme...
|
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
dizel motor kullanmadım ama bnm araçtada vardı buna benzer bir sorun ateşleme bobini değişti
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aslında her dizel gaza basar basmaz atak yapmaz 1 saniye sonra turbo gücü ile devreye girer acaba katalizör tıkalı olabilirmi
|
|
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eğer yakıtında fazla yakıyorsa katalitazör tıkalıdır ama zaten dizel araba hemen gazı yemez ortalama 2 saniye geçmesi lazım önceden yokmuydu bu sorun?
|
|
ozaann
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
az bır ıhtımal ama turbonun ıcındekı dump valve mekanızması bıraz arızalanmıs olabılır. ayak gazdan cekıldıgınde egzoz gazının ayrı bır kanaldan cıkıp egzoz yoluna cıkıp turbıne gırmemesını saglar. gaza basıldıgında bu valf kapanır ve turbının ıcı egzoz gazı dolup basıncın artması saglanır.
devamlı gaza basıldıgında cekıste sorun yoksa ılk basıldıgı anlarda bunu yapıyorsa aklıma ılk bu geldı yanı...
|
|
turkuaz55
1. Vites 02 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
|
evet mazotu dikkat ediyorum ama tekleme oylesine oluyor ki gec alip erken alma gibi degil yani araba suremiyorsunuz mesala yokus yukari cikiyorsunuz 1. viteste gaz pedalina sabit basiyorsunuz araba sanki ayaginizi gazdan bircekip bir basiyomus gibi oluyor duruyorum sanki araba gaza basilmis gibi ses cikariyor.... |
|
turkuaz55
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
|
onceden bu sorun yoktu ve katalizator tikali olsa arabada oyle tekleme olur mu ki?
|
|
turkuaz55
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
|
onceden boyle biir sorun yoktugaz alma sorunu derken pedal bosta oluyor yani
hem katalizator tikali olsa serviste bilgisayarda gostermez mi hatayi
|
|
45ns021
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2010 Konum: TELEFONCU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sorun 1.6 hdı aracımda oldu bana gaz sensörü dediler
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |