Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pasta Cila yapmalımı yaptırmalımı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Pasta Cila yapmalımı yaptırmalımı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pasta Cila yapmalımı yaptırmalımı?
    Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 Saat 14:20
evet cılayı her 2 yıkamadan sonra ben kendım atıyorum sonuc mukemmel
Yukarı Dön
volkan_uysal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan_uysal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 Saat 12:40
Arkadaşlar sonuç olarak pasta değil ancak cila belırlı perıyotlarla kendım atabılırım sanırım, ne dıyorsunuz kullanan arkadaşlar ?

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 22:39
soluk renktekı araca pasta sart arkadaslar tek basına cıla yetmez
Yukarı Dön
Carmania Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Haziran - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Carmania Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 19:31
Sonax marka sulu cila tavsiye ederim pasta deil..
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 19:16
pasta cila araçta boyayı kullanır boya incelir onun içinli yılda en az 4 kez normal cila atın pasta cila değil vede aracınızı yıkayacağınızı zaman cilalı şampuan ile yıkayın tamamdır arabanıza yeter
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 17:22
Orjinalini yazan: serkan.ist serkan.ist Yazdı:

Teşekkürler. Boyanın inceldiğini bilmiyordum. Ama hiç yaptırmadan da olmuyor, boya matlaşıyor. Sanırım bir usta bulup pasta cilasını yaptıracağım. Ondan sonra da kendim koruma amaçlı düzenli olarak cila kullanırım. Cila işini makinesiz yapabiliyoruz sanırım. Cilası için en iyi marka 3M markası mı?

duzelnlı oalrak2 haftada bır cıla cekerım aracıma .. 3M kullanıyorum kalıtelı fıyat pahalı ama degıyor buna 1lt 60 tl cıvarında ..

cok marka var en ıyısı bu dıyemeyız fakat kalıtelı olugunu rahatlıkal soleyeblırz.. cıla cekerken makına kullanmana gerek yok sunger ıle cılayı ıyıce aracına yaydıracaksın daha sonra mıkrofıber bez ıle sıleceksın ..
Yukarı Dön
serkan.ist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan.ist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 17:19
Teşekkürler. Boyanın inceldiğini bilmiyordum. Ama hiç yaptırmadan da olmuyor, boya matlaşıyor. Sanırım bir usta bulup pasta cilasını yaptıracağım. Ondan sonra da kendim koruma amaçlı düzenli olarak cila kullanırım. Cila işini makinesiz yapabiliyoruz sanırım. Cilası için en iyi marka 3M markası mı?
Av. Serkan Türker
Yukarı Dön
MirakGTI Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MirakGTI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 14:57
pasta cila işi birazda el yeteneği ile ilgilidir. Eliniz yatkınsa böyle işlere kendinizde yapabilirsiniz.
Plastik aksamları kağıt bant ile kapatın , aracınıza göre pastanızı alın sürün.
Sonrada cilalayın.
Ben öyle yapıyorum. Aracımın arkasında her çeşit cila pasta mevcut . Birde polisaj makinesi aldım.
Yukarı Dön
t@lip Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı t@lip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 14:42
Bence satarken göze hitap etsin diye yaptırmak en mantıklısı, pasta neticede sıvı zımpara gibi bişey. Her seferinde bir katman görütüryor boyadan, eski arabalarıma bir kaç kez uygulattım, şükür karşılaşmadım ama zamanla güneş yanığı gibi izler bıraktığını bazıları söylüyor. Sanıyorum çok fazla sayıda uygulamak sakıncalı.
En iyisi senin olandır
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 14:23
3M malzemelerını tavsıye edıyorum . ınce pasta kalın pasta cıla ve makınanın ızlerı gıdemesı ıcın özel bır cıla daha ..

ben yaptırmıstım 200 tl verdım sıyah aracım ilk gunkı gıbı oldu .

aracıan 150 tl ye yaptırabılırsın..

kendın de yapabılırsın fakat elın yatkın degılse  hıc bulasma bence.. kendın yaparsan eger 40 tl makıasını alırsın 50-60 tl pasta 50-60 tl cıla cok daha uygununu bulabılırsın fakat ıse yaramaz

Yukarı Dön
Long Beach Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Long Beach Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 14:01
Her pasta-cila, boyadan birkac mikron eksiltme yapar. Bunu da unutmayin.
Icerinde cila olan , oto sampuaniyla yikayin yeterlidirGöz Kırpma
Yukarı Dön
serkan.ist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan.ist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 13:48
Malum yaz bakımları, bi pasta cila fena olmaz sanırım;) 

Metalik gri renk bir kaç senedir pasta cila görmediği için matlaşmaya başladı. Pasta cila konusunda kendim uygulayabileceğim çok kaliteli ve pratik marka tavsiyesi

veya dışarıda yaptırmak için İstanbulda, tercihen Anadolu yakası kaliteli ve uygun fiyatlı işçiliği olan bir yer önerebilirmisiniz.

Teşekkürler.

Düzenleyen serkan.ist - 08 Haziran 2010 Saat 13:51
Av. Serkan Türker
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 99 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 72 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 72 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 263 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 157 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2314 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6742 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 143 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 140 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 140 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 731 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 186 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 177 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 883 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 347 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 556 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107894 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1657 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3445 4 Rock
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English