Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pasta Cila yapmalımı yaptırmalımı?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9552
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 04:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Pasta Cila yapmalımı yaptırmalımı?
Mesajı Yazan: serkan.ist
Konu: Pasta Cila yapmalımı yaptırmalımı?
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 13:48
Malum yaz bakımları, bi pasta cila fena olmaz sanırım;) 

Metalik gri renk bir kaç senedir pasta cila görmediği için matlaşmaya başladı. Pasta cila konusunda kendim uygulayabileceğim çok kaliteli ve pratik marka tavsiyesi

veya dışarıda yaptırmak için İstanbulda, tercihen Anadolu yakası kaliteli ve uygun fiyatlı işçiliği olan bir yer önerebilirmisiniz.

Teşekkürler.

-------------
Av. Serkan Türker

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 14:01
Her pasta-cila, boyadan birkac mikron eksiltme yapar. Bunu da unutmayin.
Icerinde cila olan , oto sampuaniyla yikayin yeterlidirGöz Kırpma

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 14:23
3M malzemelerını tavsıye edıyorum . ınce pasta kalın pasta cıla ve makınanın ızlerı gıdemesı ıcın özel bır cıla daha ..

ben yaptırmıstım 200 tl verdım sıyah aracım ilk gunkı gıbı oldu .

aracıan 150 tl ye yaptırabılırsın..

kendın de yapabılırsın fakat elın yatkın degılse  hıc bulasma bence.. kendın yaparsan eger 40 tl makıasını alırsın 50-60 tl pasta 50-60 tl cıla cok daha uygununu bulabılırsın fakat ıse yaramaz

Mesajı Yazan: t@lip
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 14:42
Bence satarken göze hitap etsin diye yaptırmak en mantıklısı, pasta neticede sıvı zımpara gibi bişey. Her seferinde bir katman görütüryor boyadan, eski arabalarıma bir kaç kez uygulattım, şükür karşılaşmadım ama zamanla güneş yanığı gibi izler bıraktığını bazıları söylüyor. Sanıyorum çok fazla sayıda uygulamak sakıncalı.

-------------
En iyisi senin olandır

Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 14:57
pasta cila işi birazda el yeteneği ile ilgilidir. Eliniz yatkınsa böyle işlere kendinizde yapabilirsiniz.
Plastik aksamları kağıt bant ile kapatın , aracınıza göre pastanızı alın sürün.
Sonrada cilalayın.
Ben öyle yapıyorum. Aracımın arkasında her çeşit cila pasta mevcut . Birde polisaj makinesi aldım.

-------------
www.PeugeotTurkiye.Com
"Tuning Sitesi Değil Marka Sitesidir"
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8290 - Forum kurallarını okumak için tıklayınız!

Mesajı Yazan: serkan.ist
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 17:19
Teşekkürler. Boyanın inceldiğini bilmiyordum. Ama hiç yaptırmadan da olmuyor, boya matlaşıyor. Sanırım bir usta bulup pasta cilasını yaptıracağım. Ondan sonra da kendim koruma amaçlı düzenli olarak cila kullanırım. Cila işini makinesiz yapabiliyoruz sanırım. Cilası için en iyi marka 3M markası mı?

-------------
Av. Serkan Türker

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 17:22
Orjinalini yazan: serkan.ist serkan.ist Yazdı:

Teşekkürler. Boyanın inceldiğini bilmiyordum. Ama hiç yaptırmadan da olmuyor, boya matlaşıyor. Sanırım bir usta bulup pasta cilasını yaptıracağım. Ondan sonra da kendim koruma amaçlı düzenli olarak cila kullanırım. Cila işini makinesiz yapabiliyoruz sanırım. Cilası için en iyi marka 3M markası mı?

duzelnlı oalrak2 haftada bır cıla cekerım aracıma .. 3M kullanıyorum kalıtelı fıyat pahalı ama degıyor buna 1lt 60 tl cıvarında ..

cok marka var en ıyısı bu dıyemeyız fakat kalıtelı olugunu rahatlıkal soleyeblırz.. cıla cekerken makına kullanmana gerek yok sunger ıle cılayı ıyıce aracına yaydıracaksın daha sonra mıkrofıber bez ıle sıleceksın ..

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 19:16
pasta cila araçta boyayı kullanır boya incelir onun içinli yılda en az 4 kez normal cila atın pasta cila değil vede aracınızı yıkayacağınızı zaman cilalı şampuan ile yıkayın tamamdır arabanıza yeter

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Carmania
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 19:31
Sonax marka sulu cila tavsiye ederim pasta deil..

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2010 Saat 22:39
soluk renktekı araca pasta sart arkadaslar tek basına cıla yetmez

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2010 Saat 12:40
Arkadaşlar sonuç olarak pasta değil ancak cila belırlı perıyotlarla kendım atabılırım sanırım, ne dıyorsunuz kullanan arkadaşlar ?

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2010 Saat 14:20
evet cılayı her 2 yıkamadan sonra ben kendım atıyorum sonuc mukemmel

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net