![]() |
|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2010 Saat 22:45 |
![]() Hava filtresi hangisi, biraz baktım anlamadım. Araç 2006 model 307. 2 numaralı zımbırtıda sökülecek bir yer yok. 1 numaralıdada vidalar falan var. Yardımcı olursanız sevinirim. Düzenleyen endorphine - 12 Temmuz 2010 Saat 22:46 |
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
EK-6 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() |
2 numara büyük olasılıkla.Sök bak yav.
|
|
Bizi eskiler tanır,Yeniler örnek alır,Tanımayanlar ibret alır.
|
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() |
2 numaranın sökülecek bir tarafı yok yav. Kanala geçmeli yapmışlar. Çıkartıyorsun, kenarları yapıştırma plastik kutu gibi birşey. Eğer o öyle komple filtre ise iyi paradır normal filtrelere göre. 1 numarada vidalar var üstünde. Sökeceğimde eğer o değilse boşu boşuna uğraşmayayım. Hani illaki bilen vardır diye sormuştum.
Düzenleyen endorphine - 12 Temmuz 2010 Saat 23:40 |
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() |
hocam motor kapağını çıkart önce camın altındaki filtre kutusunu sök :) ama kırmadan geçen gün usta yanımda söktü :) gıcık bir yerde çok şaşırmıştım ama napcan oraya koymuş fransız ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
![]() |
youtube'da bir videoda seyrettim bende değişimini. Abi böyle saçmalık olmaz. Yer kalmamış ebesinin nikahına koymuş filtreyi. Sanki 100bin kmde değiştiriliyor. Bundan önceki aracım 98 model opeldi. 1 dk'da değiştiriliyordu filtre.
Edit: Videonun linkinide vereyim. Herif neredeyse tek elle değiştirdi filtreyi. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7dcpwJWBTZg Düzenleyen endorphine - 13 Temmuz 2010 Saat 15:58 |
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() |
Abicim neredeyse değil adam halkikaten tek elle değiştirmiş benim gördüğüm usta ne kasmış yaw :) şimdi anladım ...
|
|
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
![]() |
Belki senin usta çok değiştirmemiştir 307 filtresi. O yüzden uğraşmıştır. Neyse pug mühendisleri utansın. :)
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() |
zor bı yerder camın altında baya ugrastırır :)
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
![]() |
o iki numaralı parça dediğin hava filtresinin motordan doğru sıcak hava çekmesini engellemek için "hava filtresi kutusu" yazdığımdan başka fonksiyonu yok. değiştirilmiyor, filtre değişimi sırasında içine basınçlı hava tutulup temizleniyor. o parçanın motor tarafından bir boru 1 numaralı paçaya gider ve havayı iletir. asıl hava fitresi 1 numaralı parçadır. çıkarmak için fren hidroliğinin iki vidasını sökmen gerek. ardından boğaz kelebeğinden söktükten sonra üzerindeki alyan vidaları söküp içindeki filtreyi değiştirebilirsin. öyle çok kalite bir filtre değil haberin olsun. kolay gelsin dostum
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
![]() |
İyide, vidyoda adam o 1 numaralı parçaya dokunmuyor. Arka taraftan çıkartıyor filtreyi.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
![]() |
hakikaten arkadan çıkarıyor o parça duruyor değil mi ?
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Evet :)
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
![]() |
P.tesi serviste yağı değişti. Şimdi "oil--" yazıyor açılışta. Kaputu açacağım yarın belli. Filtreyede bakarım bu arada.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
![]() |
oil-- niye yazdı ki yağı kontrol et hocam bi servis özel mi yetkili servis mi ?
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Niye yazdığını bilmiyorum. Zift gibi yağ ile çalışmaya alışmıştır belki.Yetkili serviste değişti. Araba aldığımda 37bindeydi. 15binde servise girmiş. Yağ ve filtre değişmiş. Sonra el değiştirmiş. Alan bayanında yağı değiştirtdiğini sanmıyorum. Ben bu konularda hassas olduğum için değiştirdim yağı. İçim rahat olsun en azından. Neyse bugün yağı kontrol edeceğim. Seviye normalse başka birşey var demektir. Servise götüreceğim tekrar. Bu arada hava filtresinide değiştirsinler. Nasıl sökülüyormuş göreyim.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
![]() |
Baktım yağda bir sorun yok. Yağ normal. Çalıştırdım "oil ok" yazıyor. Birkaç sefer denedim, sorun yok. Ayrıca hava filtresi için baktım. Motorun arka tarafında öyle sökülebilir yada filtreye uyacak bir parça yok. Oradaki parça aşağı doğru ovalleşen birşey. Yani filtre sığmaz ona. En azından vidyodaki filtre sığmaz. Başkada birşey yok zaten o bölgede. Büyük ihtimalle 1 numaralı parçanın içinde.
Bir bilen ustada çıkmadıki "şudur" diyecek. Kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Acük ilgi, acük alaka ![]() |
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() |
abıcım 1 nolu vıdalı kapagın ıcınde ıste fıltre yaa. acması cokta zor degıl nıye acıp bakmıyorsun kı ? zaten olabılecek 2 yer var. bırı ondekı dıgerı arkadakı kutu. dıkdortgen bır fıltresı olması lazım onun...
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
![]() |
kardes senin resimde gosterdigin motorla videoda gosterilen motorlar
ayni motor degil dogal olarakta filtrelerin yerleri farkli videodaki
motor 1.6 hdi 110 resimdeki ise benzinli 1 nolu kutuyu sok sen
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
hah şimdi oldu ... teşekkürler ...
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Sonunda bir bilen çıktı. Teşekkürler kardeş cevap için. ![]() |
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |