![]() |
|
Aracım hareket halinde iken stop ediyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 Saat 14:37 |
Merhaba arkadaşlar
1.4 2000 model 96000 de quicksilver'im var. Aracım hareket halinde iken, viteste veya boşta farketmiyor, ansızın stop ediyor, titreme, sallantı filan yapmadan. Stop ettiğini gaz yememesinden ve gösterge ışıklarının yanmasından anlıyorum ( o derece sessiz stop ediyor). Sonrasında, kontağı 0 konumundan 2 konumuna alıyorum, herşey normal gözüküyor, arıza şığı yanıp sönüyor, (akü ve el freni ışıkları yanıyor sadece). Marş basıyorum, araç çalışmıyor. Marş basıyor, marş motoru döndürüyor, fakat eleman bir türlü ateşlemiyor (yada yakıt gelmiyor, bilmiyorum). 4-5 dk arayla marş basıyorum, çalışıyor. (Bir keresinde deli etti, marşa çok asılmışım, akü bitti). Problem bu arkadaşlar. Muhtemel sebepler ne olabilir, yardımcı olursanız sevirinirim. Teşekkürler. *Yakıt filtresini değiştirdim. *Bujileri değiştirdim. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
egr valfin tıkalı temizlet veya değiştir
|
|
![]() |
|
kesın olmamakla bırlıkte o motorda egr valfı yok bılıyorum ben...
ayrıca araç bılgısayara baglandı mı hıc???
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
Aracınızda LPG varmı? LPG de hareket halindeyken olabilen bir sorun bu.
|
|
![]() |
|
Bilgisayar ile bağlandı. Bir sorun çıkmadı, kayıtlı bir sorun göstermedi.
LPG yok. |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
benzin pompasını kontrol etmek lazım ilk olarak. araç marş basmadığına göre benzini çekemiyor olabilir. ya da enjektörlerinde bir sıkıntı olabilir ufak ihtimal ama oksijen sensörü de diyebilirim ama bilgisayara bağlandı ve bir şey çıkmadı ise benzin/mazot pompası derim ...geçmiş olsun kazsız günler ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
serkan.ist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha önce benzer bir sorun yaşamıştım. araç düzyolda giderken stop ediyordu. Bazen 5-10 dakika çalışmıyordu. Bazen hemen çalışıyordu. Bilgisayara bağlanınca hiçbirşey bulunamıyordu. Daha sonra kendim çözdüm. Beyne giden kablolar oksitlenmiş. Kısa devre yapıp stop ettiriyormuş. Kablolar soğuyunca tekrar çalışıyormuş. hatta bir arkadaşım da aynı sorunu yaşıyordu. beyin değiştirecekti. Önce kablolara baktır dedim. Onun sorunu da aynı şeymiş. bana çok dua etmişti o zaman. Sizinkide böyle bir elektronik sorunudur muhtemelen. Eğer kablolar sağlamsa beyin değişmesi söz konusu da olabilir maalesef.
Düzenleyen serkan.ist - 27 Haziran 2010 Saat 03:31 |
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
Teşekkürler
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
umarım işe yarar ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
serkan.ist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Yazınızı bir kere daha okudum da şimdi daha iyi hatırlıyorum o derece sessiz stop ediyor demişsiniz. bende aynı duyguyu yaşıyordum o zaman. gaza basıyordum ulen noldu demeye kalmadan ışıkların yandığını görüyordum. Allah korusun araç falan sollarken olsa çok kötü olur. Bazen 2-3 saat çalışmadığı da oluyordu. Denizli yolunda böyle bir beklediğimi hatırlıyorum. Ama bekleyince mutlaka çalışıyordu. Sizin gibi yakıt fltresi benzin otomatiğipompası buji ve enjeksiyon da dahil bir çok parça değiştikten sonra bir elektrikçi beyni kontrol ederken kabloların çok sındığını farketmişti. servise fuzuli yere verdiğim paralara birşey diyemniyorum ama içim çok acımıştı. Adam 10 liraya kabloları düzeltti olay bitti. Bunu ciddi ciddi bir baktırın derim. |
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Yakıt pompasını basıncını ölçtürün, gökhanı9n deiği kablolarıda kontrol etmenizde fayda var. akü kutup başını söküp kendinizde kontrol edebilirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |