Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aracım hareket halinde iken stop ediyor.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9766
Tarih: 24 Ağustos 2025 Saat 07:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Aracım hareket halinde iken stop ediyor.
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Aracım hareket halinde iken stop ediyor.
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2010 Saat 14:37
Merhaba arkadaşlar
1.4 2000 model 96000 de quicksilver'im var.

Aracım hareket halinde iken, viteste veya boşta farketmiyor, ansızın stop ediyor, titreme, sallantı filan yapmadan. Stop ettiğini gaz yememesinden ve gösterge ışıklarının yanmasından anlıyorum ( o derece sessiz stop ediyor).

Sonrasında, kontağı 0 konumundan 2 konumuna alıyorum, herşey normal gözüküyor, arıza şığı yanıp sönüyor, (akü ve el freni ışıkları yanıyor sadece). Marş basıyorum, araç çalışmıyor. Marş basıyor, marş motoru döndürüyor, fakat eleman bir türlü ateşlemiyor (yada yakıt gelmiyor, bilmiyorum).

4-5 dk arayla marş basıyorum, çalışıyor. (Bir keresinde deli etti, marşa çok asılmışım, akü bitti).

Problem bu arkadaşlar. Muhtemel sebepler ne olabilir, yardımcı olursanız sevirinirim. Teşekkürler.

*Yakıt filtresini değiştirdim.
*Bujileri değiştirdim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2010 Saat 14:41
egr valfin tıkalı temizlet veya değiştir

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2010 Saat 16:44
Orjinalini yazan: polatkaptan polatkaptan Yazdı:

egr valfin tıkalı temizlet veya değiştir

kesın olmamakla bırlıkte o motorda egr valfı yok bılıyorum ben...

ayrıca araç bılgısayara baglandı mı hıc???

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2010 Saat 17:13
Aracınızda LPG varmı? LPG de hareket halindeyken olabilen bir sorun bu.

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2010 Saat 23:05
Bilgisayar ile bağlandı. Bir sorun çıkmadı, kayıtlı bir sorun göstermedi.
LPG yok.

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2010 Saat 00:58
benzin pompasını kontrol etmek lazım ilk olarak. araç marş basmadığına göre benzini çekemiyor olabilir. ya da enjektörlerinde bir sıkıntı olabilir ufak ihtimal ama oksijen sensörü de diyebilirim ama bilgisayara bağlandı ve bir şey çıkmadı ise benzin/mazot pompası derim ...geçmiş olsun kazsız günler ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesajı Yazan: serkan.ist
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2010 Saat 03:28
Daha önce benzer bir sorun yaşamıştım. araç düzyolda giderken stop ediyordu. Bazen 5-10 dakika çalışmıyordu. Bazen hemen çalışıyordu. Bilgisayara bağlanınca hiçbirşey bulunamıyordu. Daha sonra kendim çözdüm. Beyne giden kablolar oksitlenmiş. Kısa devre yapıp stop ettiriyormuş. Kablolar soğuyunca tekrar çalışıyormuş. hatta bir arkadaşım da aynı sorunu yaşıyordu. beyin değiştirecekti. Önce kablolara baktır dedim. Onun sorunu da aynı şeymiş. bana çok dua etmişti o zaman. Sizinkide böyle bir elektronik sorunudur muhtemelen. Eğer kablolar sağlamsa beyin değişmesi söz konusu da olabilir maalesef.

-------------
Av. Serkan Türker

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2010 Saat 08:42
Teşekkürler

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2010 Saat 09:44
umarım işe yarar ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesajı Yazan: serkan.ist
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2010 Saat 11:42

Yazınızı bir kere daha okudum da şimdi daha iyi hatırlıyorum o derece sessiz stop ediyor demişsiniz. bende aynı duyguyu  yaşıyordum o zaman. gaza basıyordum ulen noldu demeye kalmadan ışıkların yandığını görüyordum. Allah korusun araç falan sollarken olsa çok kötü olur. Bazen 2-3 saat çalışmadığı da oluyordu. Denizli yolunda böyle bir beklediğimi hatırlıyorum. Ama bekleyince mutlaka çalışıyordu.

Sizin gibi yakıt fltresi benzin otomatiğipompası  buji ve enjeksiyon da dahil bir çok parça değiştikten sonra bir elektrikçi beyni kontrol ederken kabloların çok sındığını farketmişti. servise fuzuli yere verdiğim paralara birşey diyemniyorum ama içim çok acımıştı. Adam 10 liraya kabloları düzeltti olay bitti. Bunu ciddi ciddi bir baktırın derim.

-------------
Av. Serkan Türker

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2010 Saat 15:18
Yakıt pompasını basıncını ölçtürün, gökhanı9n deiği kablolarıda kontrol etmenizde fayda var. akü kutup başını söküp kendinizde kontrol edebilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net