|
Vites Topuzu Üst Kapağı Boyamak.. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Can Düzyatan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 Saat 12:19 |
Vites topuzlarında vites numaralarını gösteren kapak zamanla solmaya başlar ya da kaplaması atar.Yenisini almak maliyetli olduğu için yeniden bir şekle sokmak gerekir
Ben boyamaya karar verdim.. Malzemelerimiz
Kapağın üstündeki krom gibi gözüken kaplamayı falçata yardımıyla bir güzel kaldırıyoruz ve kalan bölgeyi temizliyoruz. İyice temizlenen kapağın üstüne sprey yağlı boyamızı bir kat sürüyoruz.Kuruduktan sonra(fön makinesi ile hızlı kurur) ikinci kat siyah boyayı sürdüğümüz zaman yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekleyip gümüş renkli simimizi çok küçük hamlelerle üzerine döküyoruz.Rakamların içlerine sim doldu diye endişe etmeyin, rahat rahat dökün.. Rakamların içerisine dolan simleri temizlemek için bir adet kürdan alıp siyah boyaya ucunu batırıp rakamların içlerini hem temizliyoruz simlerden, hem de boya ile tekrar doldurmuş oluyoruz.Tabi ki işlemi Hilti kullanır gibi değil bir sanatçı edasıyla hassas bir şeklide yapıyoruz Boyanın iyice kuruduğundan emin olduktan sonra sprey verniğimizi yaklaşık olarak 25 cm mesafeden kapağımıza tatbik ediyoruz.Kuruma süresini 3-4 saat gibi tutuyoruz ki ikinci kat verniğimiz kabarma yapmasın ve kapağımızın üzeri cam kaplama gibi olsun.Vernikleme işlemini 5-6 kat yapıyoruz.Son kat verniğimizi vurduktan sonra en az 1 gün bekletiyoruz ki her türlü dış etkene karşı iyice sağlam bir vernik elde edilsin Püf noktası : Kapağı elimizde tutmamak için 0.5'lik su şişesinin ağzına sabitliyebilirsiniz.Kapak biraz büyük geleceğinden ötürü su şişesinin ağzını defter bandı ile bir kaç kat çevirebilirsiniz, o zaman sıkı sıkıya yerine oturur ve işlemlerinizi yaparken çok rahat edersiniz İşlemlerden sonra Vites topuzu görüntüsü (Ben, bu vites topuzuna Bülent Ersoy'un mikrofonu gibi oldu diyorum) |
|
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
|
FTH
MODERATOR Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler can abi güzel olmuş...
|
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Çok güzel bir fikir Can abi, eline emeğine sağlık. |
|
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|
bpj96
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
iyi çalışma, iyi görünüyor, eline sağlık.
|
|
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Can abi çok güzel olmuş.
Ellerine kollarına sağlık. |
|
by_sertan
2. Vites 20 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 160 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı by_sertan
|
değişik bi uyulama olmuş can aby. zekice amaaa hakkaten bülent ersoyun mikrofonuna benzemiş :)
|
|
BurçUMUL
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Güzel olmuş . Benim krom vites topuzumda da aynı problem var ancak yerinden cıkarırken korkuyorum komple vites klou elime gelecek diye :) .
|
|
Forever young by my gti
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
emeğine sağlık can abi paylaşım için teşekkürler
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
elnino35
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Güzel çalışma abi :D
|
|
Peugeot 206 forover.
|
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ellerine sağlık...
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
EminÖNAL
MODERATOR P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
değişik olmuş gerçekten eline sağlık Can abi..
|
|
A3
|
|
ghost32
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2010 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gerçekten çok hoş....
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
elıne saglık guzel bır calısma olmus. mumkun olurmu bılmıyorum ama bende vıtes topuzunun ıcıne led koyup aydınlatma yapmayı dusunuyordum...
Düzenleyen cecoli - 24 Haziran 2010 Saat 16:00 |
|
shamed
1. Vites 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ellerine sağlık abi
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
Sönmez
2. Vites 10 - Haziran - 1989 Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
guzel olms hakikatten ama sim bi degişik duriii:D
|
|
Doktor
2. Vites DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İyi fikir olmuş. Benim arabanın numaratörü de çıktı, dişleri kırılmış. 32 TL ye Servisten aldım... (Tabi benim fikrim bu kadar iyi ve işe yarar değil) :)
Düzenleyen Doktor - 24 Haziran 2010 Saat 17:26 |
|
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|
muhlisoz
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla güzel fikir biraz uğraşmak gerek ama olsun
|
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
Eren
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mart 2009 Konum: İzmir - Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cidden o şahsın mikrofonu gb olmuş Emeginize saglık.
|
|
elenor
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kendine özgün bir çalışma olmuş tebrik ederim. |
|
206 HDİ 1,4
|
|
syz33
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Böyle ilginç fikirlerin icraata dökülmesi güzel ve başkalarınında ufkunu açıyor eline sağlık ...
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |