![]() |
|
206+ hdi yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||||
çağın ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 Saat 01:04 |
|||||
herkese selamlar 206+hdi almayı düşünüyorum. yakıt konusunda çok cimri olduğunu duydum. gerçekten böylemi kullananlar paylaşabilirler mi acaba 100 km de kaç lt mazot tüketiyor. |
||||||
![]() |
||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
1,4 75 hp .. dıye gecıyor aslında 72 hp'dır dyno testı :)
km 'de 0,15 kr 0,17kr yakar guzel bır degerdır .. mazot 3.05 cıvarlarında 100 km 'de 7 lt cıvarı dıye tahmın edıyorum |
||||||
![]() |
||||||
çağın ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|||||
çok teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için:D
1.4 70 hp diye geçiyor fabrika değerleri 100km de 4.2 lt euro dizel diyor.
4.2*3.05= 13tl gibi bir değer elde ediliyor. km başınada 130 krş denk geliyor. fabrika verileri elbette tutmuyor günlük kullanımda. ama nekadar farkediyor acaba. 7 litre kadar da çok yakmaz heralde 1.4 dizel motor. benzinlisi yakar belki okadar
depoyu fulleyip ölçmüş olan var mı acaba. 17'' jant tüketimi arttırır mı?
birde teybin üstündeki ekranda ortalama yakıt tüketimi depoda kaç lt mazot var vs gözüküyor mu 307 lerdeki gibi yoksa sadece teyplemi ilgili bu ekran?
|
||||||
![]() |
||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||||
17 jant tabı kı tuketı mı arttıtır bırde 4 kısı bındı mı arabaya var o arabanın halıne :)
fabrıka verılerı 60 ıle 80 km hız ıle testlerde o sekılde cıkıyor .. 307 'nın bır depo ıle antalyaya gıdıp geldıgını soylyor servıs 1500 km :) sordum 70 km hız ıle .. aynı sekılde 407 ıcınde bu sekılde gecerlı .. gunluk kullanımda veya uzun yolda arac 100 km nın altına dusmez |
||||||
![]() |
||||||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Bende 1.4 dizel var ,
Uzun yol 1 depo ile yaklaşık 1300 km 5 kişi araç bagaj dahil tam dolu sürat ortalama saatte 90-100 km , 2009 Kasım ayı , Güzergah - Adana - Konya - Eskişehir - Ankara - Adana O bilgi ekranına gelince saat ve tarih ve teypte çalan parça sadece başka bir işe yaramıyor. |
||||||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
1300 km çok iyi bir değer 50 lt mazot ile. maşallah 100km de 3.8 lt.
peki ne kadar mazot kaldığı kaç km yol yapılacağı falan yokmu odometre gibi bişey?
|
||||||
![]() |
||||||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
|||||
yol bilgisayarı her araçta yok malesef.
bende 1.4 90 bg (chipli) 17" jant ile ş.içi klimalı 6 litrenin altında yaktırdım.
|
||||||
A3
|
||||||
![]() |
||||||
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
|||||
2003 206 1.4 hdi 4 kişi + full bagaj + klima açık 120 km ortalama hız 5.3 litre, 90 km ortlama hız 4.5 litre. Şehir içi normal kullanım 6 litre, ççok haşin ve tam gaz kullanım şehir içi gene 7 litreye yakın bi tüketim. Bu arada babam kullanınca şehirler arası 4 litre yakıyor :) Yani yeterince cimri gitceğin yere 2 kişinin otobüs parasından az paraya gidebilirsin.
|
||||||
![]() |
||||||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|||||
fabrika verisi
ama sen bunların üstüne sehir içi 0.5 lt daha koy en az |
||||||
![]() |
||||||
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
|||||
shell gtl yakıt ile izmit sehir içi tüketim ;)
![]() |
||||||
![]() |
||||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|||||
İzmit düzlük ve trafik yok anlaşılan. Ben şehir içi sakin kullanımda 5.4ün altına inemedim. 14kmyi 45dk da gidiyorum
|
||||||
![]() |
||||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|||||
Birde ne kadar agresif kullansamda 6.7den yukarı çıkmadı araç 7lt tüketim yapan kişiler araba ile beraber içiyorlar mazotu herhalde
|
||||||
![]() |
||||||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
|||||
![]() ![]() ![]() |
||||||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
||||||
![]() |
||||||
heycan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
|||||
Son iki depodaki mazot tüketimim ;
Yol Bilgisayarı Depo tüketimi 1.Depo 5.2lt 4,9lt 2.Depo 5lt 4,7lt Yol bilgisayarı, normal tüketime göre 0.3 lt fazla gösteriyor. Kullanımı ne tasarruf nede performans amaçlı kullandım, orta şeker bir kullanımda bu verileri elde ettim. Her seferinde diyorum bu sefer minimize edicem yakıtım 100km 90-100 gidiyorum ondan sonra sıkılıyorum yolun duruma göre allah ne verdiyse gidiyorum. Düzenleyen heycan - 06 Mayıs 2012 Saat 00:58 |
||||||
![]() |
||||||
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
|||||
güzel tespit benimde depo ölçümlerimden yol bilgisayarının 0.2 0.3 lt fazla tüketim hesapladığı çıkıyor.
|
||||||
![]() |
||||||
pijuu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|||||
ben de 206 plus var onun bilgi ekranında km bilgileri de yazıyor... bu arada araç hiç cimri değil 6 lt den aşağı yakmıyor normal kullanımda... ben daha uzun yol yapmadım ama şehir içinde 700 km civarı götürüyor :/
|
||||||
F.İ
|
||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |