Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 RG Devir Saati Sorunu Acil !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 RG Devir Saati Sorunu Acil !!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 RG Devir Saati Sorunu Acil !!!
    Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 10:23
Değerli arkadaşlar ;

Aracımda şöyle bir problem var. Kırmızı ışıkta duruyorum yavaş yavaş gaz vermeye başlıyor devir saati 4000 e kadar çıkıyor devam etmesine müsade etmedim hiç kontak kapatıyorum.

birde çalıştırınca 10 dan 6 ya düşüyo sonra tekrar 9-10 a sonra tekrar düşüyor  bazende istop ediyor. Nedeni bilen varsa ve maliyeti kaç olr acil yardımlarınızı bekliyorum ...
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 11:53
kelebeğin temizlenmesi, sorun hala devam ederse değiştirilmesi gerekiyor. bildiğim bu.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 12:14
bu kelebek kaç paradır ? Araç benzinli LPG yok bu arada kelebek benzinden de sorun oluyor mu ?

Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 12:32
ya bu carbon clean olayı ile beraber yaptrın dedi arkadaşlar ustalarım ne dersiniz bu temizleme işi 100 - 150 tl arası öpebildikleri yere kadar yolu var diyorlar. araba zaten çok yakıyo detaylı bir cevap yazan olursa çok dua edeceğim .. teşekkürler ...

Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 13:40
assagi yukari ayni sorun benim 1.4 dizeldede var nedenkaynaklandigini bulursa banada soylersen sevinirim
Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 14:50

Arkadaşlar bu carbon cleaner işini ankarada nere yapar şu kelebek il beraber halletirmek istiyorum

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 14:56

abı senın tps ve ıdle valve saglammı?

Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 16:37

Hocam Bir yerden alıntı yaptım

Evap Purge Control Solenoid Valve nedir?
Depodaki buharlaşan benzin sıvı hale getirerek tekrar depoya veren
sistemi kontrol eder.

Manifold basıncı sensoru (manifold absolute pressure/MAP)
Map sensor ne işe yarar ?
Bu sensor manifold basıncı miktarına göre ECU'ya veriler göndermektedir. Ecu da buna göre avansını ve benzin verme miktarını ayarlamaktadır. MAf sensoru Manifolt üstünde bulunur Yada 1 hortum ile manifolddan vacum alınıp bir yere monte edilir.

MAF Sensoru (Mass airflow sensor)
Maf sensoru hava filitresinden hemen sonra bulunur çekilen havanın miktarını ölçer ve Map sensoru gibi ECU ya bilgi gönderir Ecu da buna göre avansını ve benzin verme miktarını ayarlamaktadır. Extradan Hava sıcaklığınıda ölçmektedir

Knock sensor (vuruntu sensoru) Nedir ?
Vuruntuu istenmeyen şekilde yanma sonucu olusur.Vuruntu sensörü volt ile çalışır ve vuruntu hissetigi anında motoru direk safe moda geçirir.

TPS Sensor = Throttle Position sensors = Gaz kelebegi sensörleri
Gaz kelebek sensorunun amacı kelebeğin nekeadar açık olduğunu ECU ya volt şeklinde vermesidir bunun sayesinde Gaz kelebeği düzeltmelerini ECU kolaylıkla yapabilir.
Bazı map ve maf olmadan single throttle olarak yapılan arabalarda (genelde Yarış amaçlı) tps Map ın görevini görebilir.

IAC Valve (idle air control Valve) = Rölanti Regulatörü
Motor sabah çalıştığında ve seyir halindeyken dururken kelebek tamamen kapandığında rolantide durmasını düzenlemekte görevlidir

CKP sensor ((Crankshaft Position) Krank mili konum sensoru)
Crankshaft Position sensoru krankın açısını belirler verdiği bilgiler doğrultusunda ateşleme ve püskürtme zamanları için Ecu ya bilgiler verir.
Camshaft Position Sensor TDC sensor Diyede geçer
Camshaft Position sensor araba çalışmaya başlamadan Cranking (marş) esnasında önce ateşleme sırasının düzgün olması için Ecu ya bilgiler verir(ecu için )

Coil On PLug (COP) = Tek Tek bobinli ateşleme
boboinli ateşelem Buji pipolarının üstünde bobinlere sahip arabalar vardır her bujinin 1 bobine sahip olduğu arabalar bu tip arabalara coil on plug arabalar denir bu tip arabalarda buji kablosu bulunmaz

Distribütör nedir? neişe yarar?
Bir çok distiribütorlu araçta distiribütor içinde CKP TDC sensoru bulunur bunlar ecuy a bilgi gönderir extradanda Tek bobinli arabalardır distribütörün içinde tevzi makarası bulunmaktadır bu tevzi makarasının amacı endüksiyon bobininden gelen yuksek gerilimi sirasiyla bujilere buji kabloları tarafından yollayan parcadır.

AIT (Air intake temperature) = Hava Giriş ısı sensoru
İçeriye çekilen/basılan havanın sıcaklığını ölçer. Ve ecu ya o şekilde düzeltmeleri yapmasında yardım eder

ECT (Engine Coolant Temp) = Motor Su sıcaklığı
Motor suyu sıcaklığını ölçer ve ecu ya o şekilde düzeltmeleri yapmasında yardım eder özellikle soğukken çalışmada.

BARO sens (Barometric Pressure sensor) barometrik basınç sensoru
Atmosferik basıncı ölçer ve Ecunun ona göre benzin avans düzeltmelerinde yardımcı olur

SAFC & VAFC (Super Air Flow Converter & Vtec Air Flow Converter)
Map olan yada Maf olan arabalarda Map yada Maf a bağlanarak orjinal gelen değerleri değiştirerek benzin kısıp açmaya (belirli bir limitte çok değil) yarıyor.
kesinlikle avansa mudahale etmez. Dolaylı yoldan mafı yada mapkı kıstığın yada açtığın için avansıylada biraz oynamış oluyoruz. YurtDışında Adıda AFC hacks tir.

doğru ise bilgiler bu ayarlardan anlayacak Ankarada bir servis varsa ustanın elini öperim :)

çok ciddiyim ...

Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 Saat 20:56
Arkadaşlar iş dönüşü yine yolda kaldım ya çalışmadı 5 dakika boğuldu fikirleri olan ustalarım bir yorum bekliyorum ...

Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2010 Saat 09:04
yok mu bir bilen ?

Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 13:57
Arkadaşlar devir saati sorunu ile alakalı çözüm buldum serviste ABC ve Göral (Ankara) 1000 ila 1500 tl fiyat vemiş iken 150 tl ye sanayide hallettim bilgilerinize ...

Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 13:59
sorun neymiş diger arkadaşlarda faydalansın kelebek temizlendi sanırım ya da rolanti regülatörümü degişti
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
serFBdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serFBdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2010 Saat 13:49
nasıl hallettiğinide bir yazsan. belki bizede faydası olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 865 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 452 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 360 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14711 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17324 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 550 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 925 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5363 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3145 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4893 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 582 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8441 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1224 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1443 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 767 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 6065 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 765 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 538 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1269 0 Xbulut46
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English