|
Kaporta boya, mat siyah folyo kaplama.. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Carmania
2. Vites 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 Saat 23:00 |
Arkadaşlar geçenlerde yarım kalan konumuza devam ediyoruz..
Öncelikle kaputu tekrar sökerek uygun bi zemin hazırlıyoruz ve kaputumuza son kat astarımızı atıyoruz. Ardından bi süre bekledikden sonra boyanın tam kuru olmasından emin oluyoruz ve bakıyoruzki ufak tefek hatalar var..
Son kat boyadan önce astarı mutlaka atıyoruzki hem hatalarımız belli olsun hemde boya güzel yapışsın..Son rutuş olarak dalga olan yerlere tekrar macun çekip zımparalıyoruz önce biraz kalın zımparayla sonra sulu zımpara atıyoruz..(Kalın için 600, sulu için 1200 kullandım)
Ve son kez bakıp son kat boyamıza baslıyoruz, Boyayıda kendim attım, tam profesyonel bi tabanca deil ama idare eder.Boyayı hazırlamak için uygun sertleştirici (300 gram boya 150 gram sertleştirici) ve selülozik tiner katıyoruz ben yarı yarıya sertleştirici kattım tineri ise göz ayarı ayarladım.. Ve gelelim boyayı uygulama işlemine.. İnce ve uzakdan olarak 20'şer dakıka arayla 5 kat attım ee malum profesyonel takılmıyoruz :) akmaması için mecburen böle boyamam lazımdı..
Neyse ertesi gün sabah erkenden kaputumuzu tam kuru olmasada takıyoruz.. Ertesi gün yine zımpara tabiki.. bu arada zımpara atmakda profesyonel oldum :)
Boyada portakallaşma olmadı deil oldu ama onunda çaresini kalından inceye doğru zımparalayarak hallediyoruz ve sonra pasta ve cila olayını bitirerek tamamlıyoruz ki... Aklımıza bi fikir geliyo ve son olarakda arkadasım saolsun folyo kaplama konusunda birazda olsa tecrubesi vardır ve son olarakda kaputumuza reklamcıdan 15 ytl vererek aldıgımız 1.5 metre folyoyla işe başlıyoruz :)
İlk başladıgımızda kolay görünen iş zorlaşdı bi kaç kabarma yaptı vs.. allahdan arkadas hazırlıklıymış ve ısı tabancasını getirip guzelce o pruzlerıde hallettik ve baslamış bulundugum işi hayırlısıyla bıtırıp ve sız arkadaslarımla paylasmak istedim.. İyi seyirler :)
|
|
Carmania
2. Vites 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaslar yakında inşallah uygun bi zamanım olursada 106 xs'ler için orji güzel bide hava filtre kiti yapıcam.. |
|
shamed
1. Vites 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
walla jantlar çok çaça durmuş dragcı mı oldun naptın :)) ahmet sen bu işi biliosun he aşiosun kendini yawaş yawaş tebrikler
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
amma cok calısıyon be arkadas ya :):):)
|
|
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Ahmet eline sağlık halletmişsin boya işini bir ara görüşelim de yakından görelim.
|
|
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tebrik ediyorum. ellerine sağlık. bu arada sitemiz yeni bir usta kazandı sanırım.
ayrıca folyo kaplama benim elimden de gelir. sıfır hata. üstelik ücretsiz. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
okankrgz
2. Vites 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eline sağlık Ahmetçim xs yanıo
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
shamed
1. Vites 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ooo hadi abi bi ara gelim yanına :) görüşelim
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
MirakGTI
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ooo Ahmet maşallah ellerine sağlık. Garajın nerde bizde gelelim :))
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Güzel bir çalışma.... Aranızda araca özel kesilmiş cam filimlerinde uygulayan varmı...
Kendimiz camlara film çekiyormuşuz alıp... Kesimi yapıldığı için biraz elbecerisi olan kişi
yapabilir mi acaba... Fikri olan var mı?
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
uygularken zorlanırsınız o tür filmleri aracınıza göre kesilmiş olsa bile defter kaplamak veya kaputa kaplamak gibi degil hem temiz calısmanız, hem döşeme sökme fitil çıkarma ve ısı tabancası kullanmaktan anlamanız lazım. |
|
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
folyo güzel olmuş ellerine sağlık
|
|
Carmania
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar elden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım, ama harbi söliyim resimlere bakarken oldu bitti görünüyo belki ama cok ciddi ve zaman alan bi işçilikle ancak bu kadarını yapabildim. ama bu işi tekrar yapmaya kalksam bu benim için bi tecrube oldu..Ama kaputta ufak tefek hava kabarcıkları oldu arkadaş zamanla ısıyı yedikce düzelir diyo(motor ısısı ve güneş ışığı) ama ne kadar düzelir bilmiyorum Mirak garaj olarak ilk 2 gün ev önü ve gece emanet bir dükkan hepsi bu :) |
|
Carmania
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tabi Hakan neden olmasın görüşürüz
|
|
Carmania
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Emrah haklısın araba konusunda bende bi rahatsızlık oldugu belli oluyo vakit buldukça arabayla ilgileniyorum :)
|
|
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
hemşerim güzel çalışmalar yapıyorsun seni tebrik ediyorum çokta güzeol olmus kaputun
|
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hiç bulaşma. 100 TL ye her yer yapıyo artık |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Can Düzyatan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
|
Boşuna dememişler ' inanmak başarmanın yarısıdır ' diye
Çok güzel olmuş.. Tebrikler sevgili Ahmet, emeklerinize sağlık |
|
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
|
Carmania
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Saol Can abi teşekkürler
|
|
secret01010
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı secret01010
|
fotolar gözukmuyo kardeşim
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |