![]() |
|
206 xs fren disk (ayna) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
b55can ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 Saat 20:11 |
Arkadaşlar aracımın frenleri yüksek hızlarda frene basınca direksiyonu titretiyor diskleri değiştiriceğiz sanırım.
Sormak istediğim bizim araç 206 xs ve 1.6 8V 90 BG(ilk çıkanlardan) hangi fren diskini almam gerekiyor? Abs olması diskde fark yaratır mı? Maliyeti ne olur acaba onuda merak ediyorum... |
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
disk çok aşınmamışsa torna yaptır yeni almana gerek yok.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
fourus_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fourus_06
eğer disklerin yeni ve çok aşınmamışsa diskleri tornada düzelttirme şansın var ama disk ihtiyacı varsa değiştirmeni öneririm güvenlik için önemli bir malzemedir.eğer servis değilde ustada yaptıracaksan lucas marka disk ve balata tavsiye ederim.fiyat yaptıracağın yere ve malzemeye bağlı olarak farklılık gösterecektir.ben ankarada sadece ön diskleri işçilikle birlikte 90 liraya değiştirdim orta şeker bir üründü.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne tornası denız sıfırı ne kadar kı degısmesı gerekırse sıfırnı al tak
|
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
kanka çok yıpranma yada tırnak yapmamışsa disk torna 30 tl düzeliyo
![]() ![]() |
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
b55can ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Peki bütün 206 ların diskleri aynı mı?(gti,rc hariç) Benim ki ilk çıkan xslerden diye belirtmişdim.
Örneğin 206 1.6 16V diski olur mu? Ya da 206 1.4 diski mi olur? Diskde abs farkı varmıdır? |
|
![]() |
|
kitay ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
bende aracımın öndisk ve balatarını degiştiricem her kes trw lucas öneriyor aracım 206 1.4 hdı 2004 maslak sanayide lucas için fiyat sordum 150 tl olur dediler tabiki aksarayda da ucuz olacaktır |
|
34 KİTAY 18
2004 206 HDI XT |
|
![]() |
|
Arkadaşlar diskleri değiştirdim Feredo marka disk takdırdım fiyatı 55 TL. balataları değiştirmedi durumu kötü değilmiş.
İşçilik için 30 Tl aldılar valla usta olmak varmış iki disk sök tak 30 lira. 40-50 lira fiyat verenler oldu. İyi soyuyolar bu ustayım diyenler adamı bana göre bunun işçilik bedeli 10-15 Tl yi geçmemeli. Yakında kendim usta olucam bunlar yüzünden sanırım.... |
|
![]() |
|
fourus_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fourus_06
güle güle kullan.fiyat normal.
|
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
hayırlı olsun sıfır takmak daha guzel olmus ama banada işcilik normal gibi geldi
|
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
30TL uygun baya ucuz hatta adanada en dandik usta 50'den aşşağı almıyor. Birde şöyle düşün o adam usta olmak için belirli aşamalardan geçiyor yıllarını veriyor yeri geliyor okula gidiyor belge alıyor bence çok normal alsınlar ustalığa verdiğim paraya hiç acımıyorum ama parçaların pahalı oluşuna kızıyorum.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
Fiyat bence neden normal değil söyleyeyim isterseniz çırağın 20-22 yaşlarında, bunu takması 15dk civarında sürdü. zaten bijonların makina ile hemen söküyor teker, çıkartıyor,sonra balataları yerinden söküyor,eski diski çıkarıp yeni diski takıyor.
İki teker için toplamda 15 dk civarı hiçbir gider yok,çok az bir efor var,hiç bir trik noktası yok. Günde 4 arabanın diskini değiştirse takriben 1 saatinin alır toplamda 120 lira ayda eder 3600 TL. Acaba benim disklerimi değiştiren gencin maaşı ne kadar asgari ücretdir sanırım umarım sigortasıda vardır? Eğer kir pas yağ içinde çalışan gençlerin sigortası varsa maaşlarıda iyi ise o ücret helal olsun ama benden 15 dk size göre normal gelen 30 Tl yi alıp o çoçuğun sigortasını yapmıyor bide asgari ücretler çalıştırıyorsa bunun adı soygun ve ücretde yüksek bana göre. Üstelik 50 lira parçaya verip 50 lirada işçiliğe vericeksek yandım zaten. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |