![]() |
|
Lastik basınçları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
engineer26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı engineer26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 Saat 12:08 |
Merhabalar arkadaşlar,
Biliyorsunuz aranıza yeni katıldım ve bişey danışmak istiyorum.2003 model x-line 206'ım var.
Lastik basınç değerleri sizce ne olmalı.Sol kapı içinde yazan değer ön ve arka için yüksüz 2.4 bar yani 35 psi.Bana 14" için biraz fazla geldi.Lastikçinin biri kafamı karıştırdı.Yazın önleri 28'e kadar düşürmek lazım yoksa takımları yersin arkalarda 30 olmalı,kışın ikiside 30 gibi olabilir dedi.
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum kafama takıldı..
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
update Düzenleyen BuRÇaK - 04 Mayıs 2010 Saat 13:19 |
|
![]() |
|
engineer26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı engineer26
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kendimi tanıtmıştım daha önce... |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Lastiklerinizin ebadi nedir ? Yumusak hamurlu mu, sert hamurlu mu ? Kullanirken, genellikle 1-2 kisimisiniz ?
Örnek olsun diye yaziyorum, benim 106 'da 155x70/13R var ve ön arka 2,3 bar ve sert degil, yumusak degil , yani tam oraninda. |
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
ustan yazın sıcaktan lastik içindeki hava genleşir diye öyle bişey demiş olabilir ama bence yazın hava basıncını düşürmek direksiyonu ağırlaştırmaktan ve lastiği yemekten başka bi işe yaramaz hadi kışın biraz düşürürsün yerler ıslak olur genelde yol tutuşu biraz daha iyi olsun dersin. ama yazın böyle birşeye gerek yok.
aslında olay genellemeden ziyade birazda kullandığın yollarla alakalı bir durum çünkü lastik basıncın yüksek olurda yollar bozuk olursa çok sarsıyo adamın beyni oynuyomuş gibi oluyo. yada tam tersi yollar düzgün lastik basıncı düşükşe hem aracın performansı düşüyor hemde direksiyon ağırlaşıyor. benimde aracım 14 ''ben önlere 29 arkalara 30 basıyorum önler sanki biraz inik gibi duruyor. 30a31 bence uygundur.
|
|
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR 21.02.1985 B Rh + 2005 206 X Line 1.4 O.V |
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
yazmadan önce mesajını göremiyordum şimdi gördüm. tşk.
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Buradan
http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=1. Bir arkadasimiz, kisin lastik basincinin düsürülmesini yazmis ki ; Kesinlikle yanlistir, aksine biraz daha fazla olmali. Konunun uzmani verdigim linkte de belirtmis. Düzenleyen xyzcom - 04 Mayıs 2010 Saat 13:33 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı engineer26
Önerilen değer 35psi halbuki ben 14'' için hep 30-32 civarı normaldir diye bilirdim biraz fazla geldi,lastikler good year 175/65R14?? |
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
evet ağabey haklısın bende bu vesileyle öğrenmiş oldum.teşekkürler. |
|
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR 21.02.1985 B Rh + 2005 206 X Line 1.4 O.V |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Selamlar, faydali olabildimse ben daha memnun oldum. Dogru bildigimiz bir cok yanlisimiz var, umarim herkesin bu konuda ( dogru bildigimiz yanlislar) katkilari ve faydalari olur. |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
ben 23,5 bar basiyorum kapida 23 bar lastik ureticisi 24 bar tavsiye ediyor bende ikisinin ortasindayim
205/45/16 |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı engineer26
Epey araştırdım anlaşılan o ki üreticilerin önerdiği değerlere uyucaz.. |
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Ben de dün 23'e getirdim, 185X65X15.
Düzenleyen t@lip - 05 Mayıs 2010 Saat 09:22 |
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |