![]() |
|
307 bakım ve LPG |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2010 Saat 10:44 |
|
Mrb arkadaşlar;
2004 307XR aracım var, daha bir ay oldu alalı ve 71000 km'de. Aracımda LPG'de mevcut. Aydın'ın bir ilçesinde çalıştığımdan ve iş yoğunluğumdan dolayı servise gidemedim. Servise gitmeden önce sizlere birkaç soru sormak istiyorum: 1) Aracın bakımları gelmişmidir? Geldiyse neler yapmalıyım? Trigeri filan kaç km değişiyor? 2) Aracımda Gaz Tankının üzrinde mimgas yazıyor, ama motor kısmındaki beyin Landi. Bu benim için bi sorun teşkil etmiyor ama sorunum şu: 307'de dahil olmak üzere yol bilgisayarı bulunan tüm fransız arabalarında benzin göstergesi sorunu yaşanıyor. Aynı sorun tabiki bende de var, ama renault arabalarda 5 TL lik bir benzin koyulduğunda benzin göstergesi yerine geliyormuş, bende böyle bir şey olmadı. Ne kadar benzin alırsam o kadar gösterip, LPG'de giderken bile benzinle gidiyormuş gibi algılayıp benzin göstergesini düşürüyor. PDA modül diye bir şey duydum BRC'nin ama buradaki BRC bayisiyle görüştüğümde 307'lerde işlemediğini söyledi. Öncelikle bu benzin göstergesi sorununu halledebilirmiyim? Veya araçta 2lt benzin taşıyıp, benzin bitince katsam birşey olur mu? 3) Birde aracımın yedek anahtarı yok, şu anki anahtarı nasıl çoğalttırabilirim? |
||
![]() |
||
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Niye kimse cevap yazmıyor merak ediyorum?
Yok mu cevap verebilecek bi arkadaş? |
||
![]() |
||
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bu konuya dün bir sürü arkadaş cevap yazmıştı gibi gördüm ben yoksa yanılıyormuyum hatta hadi konuyu 2 kere açılan konu diye yönlendirmişti...
aynı araçtan bende de var 1 senedir kullanmaktayım benimkide lpg li ama ben taktırdım. aracın trigeri 85.000 e kadar gider hatta benim 91.000 oldu ama bende cumartesi değiştiricem kısmetse. aracı aldığın kişiye sorsaydın en son ne zaman bakım yapmış sormadıysan yağını filtreleri falan değiştir. balatalarına ve rotlara baktır. bi dahaki değişimide ustalar 10.000 km derler ama sen 8.000 olunca git tekrar yağını filtrelerini değiştir. LPG ye gelince benzin ışığın dewamlı yanan ona yapıcak bişey yok he var bi parça 130 tl mi ne ama gerek yok sen bilirsin tabi... çünkü bu peugeotlarda lastikten alıyormuş km yi o yüzden benzin göstergende düşüyo.... ama aracın anahtarına aracı kitlerken uzun uzun bas (10-15 sn.) o zaman aracın beyni sıfırlanıyor ve benzin ibren gerçek değeri gösteriyor. walla benden bu kadar dostum yardımcı olabildiysen ne mutlu :) |
||
![]() |
||
|
Öncelikle teşekkür ederim fatih bey, evet dün konuyu açtım ama sadece bir kişi cevap değilde başka bir sayfaya yönlendirdi, orada da istediğim bilgileri bulamadım, onun için konuyu tekrar taşıdım.
Aracı aldığım kişi 70000'de bakım yaptırdığını söyledi ama ben yinede trigerden başı çok ağrımış biri olarak deneyimli arkadaşlara ne kadar gidebileceğini sorayım dedim. |
||
![]() |
||
bulent 77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 14 - Mart - 1977 Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 419 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bulent 77
|
tank ve beyin markaları çogunlukla farklı oluyo bende lovato taktırmıştım daha önceki aracıma tank atiker idi.sadece beyinler ithal ediliyor sanırım.anahtarıda internetten oto anahtar yaz bi çok anahtarcı çıkar olmadı serviste değiştirirsin(aydında varmı bilmiyorum ama)Daha önceki sahibine soramadıysan en azından yag ve hava filtresini degiştir bence.Benzin uyarı ışıgınada alışmaya çalış bendede 307 var bende taktıracam çünkü..
|
||
![]() |
||
|
Evet aydında hem özel servis hemde peugeot servisi var.
Önümüzdeki hafta sonu arabayı götüreceğim. Yardımlarınız için sağolun. |
||
![]() |
||
|
Fatih bey aracı kitlerken uzun uzun bastım ama gösterge malesef yerine gelmedi?
|
||
![]() |
||
behzat ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
|
bende 2004 partner var.lovato sıralı takılı.benzin göstergesi benimkinde de düşüyor.ama hallettim.şöyleki istanbulda lovato ustasına bu durumu sordum.depoda yarım depo benzin olmalı dedi.o zaman kendi eski yerine gelir dedi.bende öyle yaptım.şu an ibre düşüyor sonra tekrar binince doğru göstermeye başlıyor.kumandaya 10 sn. falan basmanında faydası oluyor.
![]() |
||
HAK GELDİ BATIL KAYBOLDU
|
||
![]() |
||
behzat ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
|
triger setine gelince değiştirmeniz gerekir.60 binde veya 5 yılda bir değişir.hangisi önce gelirse...
|
||
HAK GELDİ BATIL KAYBOLDU
|
||
![]() |
||
|
sğlun behzat bey, en kısa zamanda deneyeceğim
|
||
![]() |
||
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
|
anahtari acmadan once km sifirlama dugmesine basili tutu; sonra anahtari cevir otamatik olarak 10 dan 0 ra gelene kadar bekle ; 0 olunca birak; anahtari kapat ac tekrar 20 000 yazacaktir; bende bu islemi bilmedigimden servise bir 350 euros bayilmisdim; ama oda acemilikdi simdi herseyini kendim yapiyorum: kolay gele |
||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
||
![]() |
||
|
hhuzun bey ne demek istediğinizi tam anlamadı 20000 ne demek
|
||
![]() |
||
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
|
nasıl yani depomuzda hep yarım depo benzin mi? olması gerkiyor o ibrenin düşmemesi için ![]() siz depoyu yarım doldurdunuz gösterge düzeldi mi? |
||
![]() |
||
|
Fatih bey bende yarım depo yok ama sizin dediğinizi yaptım ibre yerine gelmedi
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
|
siz deponuzdaki benzinin ne kadar olduğunu biliyormusunuz ? belki yerine geldi gösterdiği kadar var çünkü bu yöntemi bende öğrendiğimde yapmıştım ibre çıkmamıştı hiç meğerse benzin yokmuş :) bide bende yaptığımda her zaman olmuyo bilmiyorum yani ..... |
||
![]() |
||
|
Benzin olduğunu biliyorum fatih bey.
|
||
![]() |
||
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
|
benimki de 2004 307XR. o depo sorunu bende de var. sanki benzinle gidiyormuşum gibi sıfırlıyor, ama daha kırmızı yanmadan, birden bire kendi haline yarım depoya çıkıyor. tabi bu yenileme işlemi yarım depodan aşağı doğru azalıyor yavaş yavaş. galiba lastikten ölçüyor sonra benzin olduğunu anlayınca normale dönüyor
|
||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
||
![]() |
||
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
|
olay şu : benzin deposunda şamandıra yok. yakıt göstergesi bilgiyi km sayacından alıyor. km sayacının artmasına paralel olarak yakı gösterge ibresi de aşağı düşüyor. bunu önlemek için araya bir aparat takılıyor. masrafı hk bilgim yok. aparat takılınca LPG harcadığında yakıt göstergesi hep sabit. |
||
Hadi, 1981, İstanbul
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
![]() |
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |