|
Koltuk gıcırtısı |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dün akşam iş çıkışı Kızılay'da bir hırdavatçıdan aldım genel amaçlı spreyi; umarım doğrusunu vermiştir.
Arabadan çıtırtı-tıkırtı Allah ne verdiyse ses geliyor; çıtırtılar emindeğilim ama sanırım kapı içlerindeki maun çıtalar ve kapı açma kolundaki plastiğin sürtünmesinden falan geliyor gibi; spreyi bunların bağlantı noktalarına falan da sıkmayı planlıyorum, bir zararı olmaz değil mi?
|
|
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Olmaz. Zarar vermez. Heryere sıkın.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
yusufcilgin
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
bende bugün aldım wd40 sarı lacivert kutu (gerci bjk liym ama ) her neyse biraz kullandm ama fazla vakit ayıramadım sanruf a kapılara sıktım yarn yne devam edicem wd 40 bence bu formdaki yazısma sonunda patlama yapıcak satısları falan.. :) ayrıca koctas a gidenler için söylym sonax ürünlerinde cok büyük indirimler var ben genel temzleyici aldım 6 tl düşmüş fiyat istanbul cevahir avm aldım ama her yerde aynıdır sonucta koctas bilginize..
|
|
yusufcilgin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
|
Bunu bir formda okudum paylaşmak istedim WD40 hakkında : Çok amaçlı kimyasal ürün. Nem atar (metalle su, nem arasına girerek koruyucu tabaka oluşturur), pas çözer (aşınmayı ve pası temizler sıkışmış civataları gevşetir), pastan korur (yüzeye tam olarak yapışır), temizler, yağlar. Alt zemini temizleyerek üzerinde koruyucu bir tabaka oluşmasını sağlar. WD 40 uygulanmış maddeler alifatik petrol uçuculara verilen tepkileri verir. Özgül ağırlık 22 C de 800 -0.020, minumum parlama noktası: 43 C, kaynama noktası: 140 C, kalınlık: 0.0001-0.0003 inch. Nem (Jan-h-792) 1000 saatten sonra pas yok, tuz serpintisi (fed std 151) 50 saatten sonra pas yok, tuz serpintisi (fed std 151) 100 saatten sonra pas başlar. Tamamen kapalı yer: 1 yıl etki, korunmuş mekan: 6-12 ay, dış mekan: 30-60 gün, nemli mekan: 15-30 gün. İnce hortumu ile noktasal bakım yapar. Ürün metni, Otopol tarafından derlenmiştir
|
|
yusufcilgin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
|
WD40'ın ismi nerden geliyor diye merak ettim kısa bir arama yaptım:
WD= Water Displacement 40 = Bu ürünü yaratırken toplam 40 girişimde bulunulmuş. Yani önceki 39 formül işe yaramamış, 40.cıda tuttumuşlar |
|
yusufcilgin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
|
Kullanım alanına gelince, ben heryerde kullanıyorum. WD40 temas ettiği yüzeyde ince bir tabaka oluşturduğu için, araba temizken sıkıldığında kirlenmesini önlüyor. Daha doğrusu yine kirleniyor kirlenmesine de temizlemesi çok kolay oluyor. Plastik aksama filan da hiç bir zararı yok. Motora bile sıkılabilir. Sonuçta "water displacement" yani suyun yerine geçme özelliği olduğu için motorda metal yüzey üzerinde tabaka oluştururak suyun metale temas etmesini ve korozyona sebep olmasına engel olur.
Ancak WD40'ın tek kötü tarafı yandığı zaman kalıntı bırakıyor olması. Motorlarda kullanılan After Run yağları da temelde suyun yerine geçen yağlar. Yani çalışma prensibi olarak WD40'tan hiç bir farkları yok. Ama en önemli özellikleri kalıntı bırakmadan yanıyor olmaları. Bu nedenle motor içerisinde WD40 yerinde bu iş için özel yapılmış bir After Run yağı kullanmak daha iyi. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
yusufcilgin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
|
bence vermez gerci zaten ucuna takıcagın ince bi cubuk oluyo yannda onla birlikte o işini görür
|
|
denizcAn
1. Vites 05 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşım Sorma ya Benim Arabam 2010 Model Ben Bile Bu Sıkıntıyı Çekiyorum. Koltuk Nasıl Gıcırdıyor Bilemezsin. Tekrar Lanet Ediyorum Ankaraya :)
|
|
pug307_26
2. Vites Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
|
arkdaşım nedir son durum ses kesildi mi ? Büyük gün demişsin bi daha cevap vermemişsin merak ettimde
|
|
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu ankara yolları böyle olduğu surece biz daha çok wd-40 süreriz.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Haftasonu koltuğun alt kısmına doğru spreyi püskürttüm; bağlantı noktası, yay vs olabileceğini düşündüğüm yerlere; fakat geçmedi. Daha çok dur kalklarda meydana gelen bir anda arkaya yatış durumunda oluyor zaten; yani tahminimcer ya bel desteğinden ya da koltuğun alt değil de arka bağlantı yerinden geliyor ki oraya nasıl ulaşırım bilmiyorum...
Şimdi de çıtırtı şeklindeki seslere takmış durumdayım; haftasonu bir de bunun için kapı içi çıtaları, kapı içi döşemeleri spreyledim ama nafile...
Kafayı yemek üzereyim...
|
|
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Uğraşma hocam peugeot ta bir tarafın sesini kessen, başka taraftan çıkar.
Sese alışmaya çalış bence. Veya da müziğin sesini biraz fazla aç. |
|
Can Düzyatan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
|
İzmir'de de durum farklı değil.30 dakikalık sürüşte 30 vida gevşiyor Buralarda oturan arkadaşlarım biliyorlardır, Varyant yolundan aşağıya inene kadar etmediğim küfür kalmıyor.Yavaş insen bir türlü, hızlı insen bir türlü.Neredeyse tüm iniş parke taşlarla döşeli |
|
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
|
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benzin fiyatı ortada vergiler ortada yollarda böyle,ne yapalım can abi bişey söyle :) pratik bir fikir bul bize
|
|
Can Düzyatan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
|
Elimizden tek şey gelir bu konuda.Peugeot üreticilerinden rica edelim de bize Peugeot Hovercraft üretsinler |
|
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
|
ali öncü
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güzel çözüm abi,aracımı satdım 106 quick arıorum bir benzin fiyatlarını ikide bu yollarda ön takımı ne yapacağımı düşünüyorum... artık heryere wd-40 süreriz :D
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben de bir gün seslerin getirdiği cinnet sonrası arabayı komple WD-40la spreyleyeceğim galiba.
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla ben arka koltukdan gelen sesi kestim wd 40 la ama peugeot da iç aksamdaki plastik sesini kesmek imkansız o ses gelir naparsan yap boş
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |