|
Koltuk gıcırtısı |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2010 Saat 00:59 |
|
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, bir sorunum var umarım yardımcı olabilirsiniz:
Ankara'nın süper bozuk yollarında bir çukur ya da kasise girdiğimde(ki girmemek mümkün değil) sürücü koltuğundan hafif bir gıcırtı geliyor. Bunun bir çözümü var mıdır, ya da bunu çözmek için önerebileceğiniz bir yer var mıdır Ankara'da. Hakikaten artık araba sürmek eziyet oldu, direkt arabayı dinliyorum, sinir bozuyor ses.
Aracım: Pug 407 1.6HDI Executive
|
||
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Öncelikle hoşgeldiniz.
Dediğiniz gibi Ankara'nın bu ultra lüks, mükemmel yollarında araçlarımızdan bu sesler nasıl geliyor anlamıyorum. Şaka bi yana bi sesi kessen bi yerden geliyor, orayı kessen diğer taraftan derken zaten aracın heryerinden sinir bozucu sesler geliyor. Bence 3m veya wd40 ın kir pas sökücü bi malzemesi var, gıcırtı olan yerlerde de kullanılabiliyor. Bunu gıcırtı gelen bağlantı kısımlarına sıkabilirsiniz. Çözüm olmaz ise oto döşemecilere yaptırabilirsiniz. |
||
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Gıcırtı bence koltuktan değil ayar kolundan geliyor. murat kardeşimin dediği sprey yağlı sanıyorum iş görecektir. nereye bulursan eklem fıslat gitsin :)
|
||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
wd 40 ı şiddetle öneririm en ufak gıcırtı dahi olmaz
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
DW 40 veya philips kırmızı
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Öneriler için teşekkür ederim; bu işi kendim yapamam gibi geliyor bana; bu nedenle Ankara'da bu işi yapabilecek bir yer tavsiyesi çok iyi olur. Kurtarın bei bu illetten, kafayı yemem yakın... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
WD 40'ı deneyeceğim sanırım; internette araştırdım biraz, iki farklı ürün var; biri genel amaçlı sprey diyor diğeri çok amaçlı pas sökücü. Hangisini almam gerekiyor?
|
||
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
İkiside sorununuzu çözecektir ama genel amaçlı olanı kullanırsanız yağlamayıda yapar. Uzun süreli pasa, kire karşı da korur.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yanıt için teşekkürler. Birkaç gün içinde alacağım sanırım; aldıktan sonra koltuğun alt kısmına doğru erişebildiğim her yere sıkmayı düşünüyorum; sıkıntı yaratırmı?
Bir de bu spreyi diğer gıcırtı ya da tıkırtı vs ses yapan her yere ve zemine uygulayabiliyor muyuz? Plastik, metal, ahşap olması fark ediyor mu acaba?
|
||
Çağdaş
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Özellikle sürücü koltuğundan ve kapısından kasislerde aşırı gıcırtı sesi geliyor.
"sorunadam" bahsedilenleri denedin mi? ses kesildi mi?
Bende ona göre kullanayım....
|
||
Murat
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Heryerde kullanabilirsiniz. Sıkıntı yaratmaz.
|
||
sdurmus61
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2010 Konum: TRABZON Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sdurmus61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
benim 407 dede sunrofun açma kapama düğmesinin olduğu yerden gıcırtı geliyor tutunca olmuyor ama hızlanıncaya kadar oluyor hızlanınca kesiyor orası süngerimsi yapıda ne yapılabilir |
||
sdurmus61
|
||
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sarı lacivert olan kutuyu al. |
||
Hadi, 1981, İstanbul
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
WD-40 siparişini az önce verdim, haftasonu deneyeceğim umarım.
Artık tüm sesleri dinler oldum, dinledikçe yeni birşey çıkıyor, takıntı oldu... Kasis ve çukurlarda başka yerlerden de tıkırtı ve gıcırtı geliyor... İşimiz uzun...
|
||
vbmaster
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
halletmene sevindim sonucu buradan bildir merak ettim şimdi geçecekmi gıcırtı :) bende 5-6 şişe alacam o zaman bir pazarı böyle yerim :)
|
||
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
WD-40 genel amaçlı sprey sipariş ettim; akşam bir baktım faturayı WD-40 pas sökücü diye kesmişler internette; mesaj attım; ellerinde yokmuş sprey, onun için diğerini yolluyorlarmış. Genel amaçlı spreyi Ankara'da nereden bulabilirim?
|
||
vbmaster
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
oto malzemecilerinin çoğunda var şaşmazada cancan var mesela alayını bulabilirsin daha gitmeden iskitlerde var ivedikte ostimde var var ... hatta ve hatta benzinliklerin bitçoğunda bile var ...
|
||
||
Çağdaş
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben KOÇTAŞ'dan bugün aldım ilk fırsatta deneyeceğim bakalım işe yarayacak mı?
Yapı marketlerin hepsinde var, koçtaş, bauhaus, praktiker
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ses gelmeyen pejoya pejo demem |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |