![]() |
|
bu sisteme ne dersiniz? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2010 Saat 23:37 |
herkese selam
forumdan öğrendiklerim ve az çok bildiklerimle aracıma şöyle bir sistem yapmayı tasarladım.tabi siz değerli arkadaşların yorumları bu noktada benm için çok önemli olacak.yorumlarınızı bekliyorum bu arada arac 307 makyajlı 307
-JBL 75.4 amplifikatör(4 kanal)
- JBL GTO 507 ce 13cm component(arka)
JBL GT5- 650 C 16cm component(ön)
-JBL CS1214 1000W JBL Bass(30 cm)
aracın orjinal teybini kullanmayı düşünüyorum belki ilerleyen zamanlarda onu değiştirebilirim.sanırım bir de dönüştürücü gerekiyor bunun için.bu sistemin yaklaşık maliyeti 500-550 civarı.
ne dersiniz,siz yorumladıkça birkaç sorum daha olacak burada halledeceğime inanıyorum bu mevzuyu
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kimseden ses çıkmıyor :)
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
herkes ses sisteminden anlamıyor malesef
![]() |
|
![]() |
|
valla ben de pek anlamıyorum aslında:) hangi markayı tavsiye edebilirsin..
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
Kifanhom ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 304 |
ben müziği kısık sesli ama kaliteli dinlemeyi severim
hangi amfi hangi bass ile uyar nedir bilmem fakat edison 5+1 amfim var , 30 cm lik hertz bass ım var, 300 watt lık oval pioneer kolonlarım var orijinal ön kapı kolonları ve orijinal ayna tweeter ları ile birlikte gayet güzel ve kaliteli müzik dinliyorum |
|
![]() |
|
tamam ben de aynı senin gibi düşünüyorum uzun yıllar çok iyi sahne sistemleriyle canlı müzik yaptım sonrasında arabamın sistemi kalite olarak beni hiç tatmin etmiyor.senin gibi bişeyler yapmak istiyorum açıkçası.sen o sistemi ne kadara mal ettin dostum |
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Açıkcası bu sistemin bu fiyata alınması bana zor gibi geldi, eğer alabiliyorsan bence seni tatmin edecektir. bahsedilen mid takımlarının sesini biliyorum. bence kaliteli. daha fazla para verip de alacağın midlerden hissedilir derecede daha farklı ses beklenemez. bence anfi bass çıkışlı olmalı. ilerde sistemin revize edileceği de göz önüne alınmalı. Kifanhom'daki Edison 505 (4+1 çıkış) modeli yada JBL 755.6 (4+2) çıkış) tavsiye ederim. 75.4 modeli hem bass hem de mid takımı bağlanması için uygun bir anfi değildir. bir de orjinal teybi kullanacaksan araya bahsettiğin dönüştürücü de bağlanmalı. 25 TL fiyatı var. ama senin yerinde olsam 180 TL ye Pioneer 2150 alırdım. bu model orjinal pejo teybine bin basar. dağlar kadar fark var. yorum yeterli mi ? Düzenleyen h_307 - 01 Şubat 2010 Saat 01:11 |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
bence anfi bass çıkışlı olmalı. ilerde sistemin revize edileceği de göz önüne alınmalı. Kifanhom'daki Edison 505 (4+1 çıkış) modeli yada JBL 755.6 (4+2) çıkış) tavsiye ederim. 75.4 modeli hem bass hem de mid takımı bağlanması için uygun bir anfi değildir. yorum için teşekkürler bak ben bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum.yani ikisini birden bağlayamayacksam bi anlamı olmaz zaten sanırım.yanlış mı |
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
elbette 75.4 e hem bass hem de mid bağlanabilir . ama bas sesi almak için ayarları açtığında mid takımlarında ses boğulacaktır.
ama bass çıkışlı olursa, mid in bas ayarını azaltıp, wooferın bas ayarını artırabilirsin. çünkü wooferın ve mid in bas ayarları farklı düğmelerle yapılabilir. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
peki dostum sadece önlerde comp olsa arkalarda oolmasa o zamanda 5 kanala ihtiyaç duyar mıyım.
bu arada gercekten teşekkürler verdiğin bilgiler için
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
evet bbass onun aynısı
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
bu bass modeli eskidi artık. bence bütçe biraz daha artırılıp daha kuvvetli bi bass alınabilir. bass larda RMS değerlerine bakınız. 300 W dan aşağı olmasın. pioneer 308 D4 modeli tavsiye ederim. mesele arkaya mid bağlanması-bağlanmaması değil hocam. olay şu, 4 kanallı sıradan bir anfiye hem bass hem de mid takımı pek hoş olmuyor. ilk etapta tatmin etse de ilerde pişman olup değiştirme olasılığınız yüksek. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
daha iyi anlıyorum artık,zaten bu işi yapacaksam iyi birşey olsun derdindeyim.. mesela şöyle bir bass nasıl http://urun.gittigidiyor.com/PIONEERTSW-308D4-1400WATT-HEMDE-KABINLI_W0QQidZZ23496948 |
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
bahsettiğim ürün budur. istanbul da bass fiyatı 125 TL. kabin 40 TL. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
peki ben sistemi kurmaya karar verdiğimde mesela bu ürünün temininde bana yardımcı olabilme imkanın var mı?malumun ben internetten elimin yetiştiği yere kadar..istanbulda olabilseydim farklı olurdu.
peki bass diyelim ki pionerr,anfi de edison 5 kanal.o halde mid takımlarını değiştirmeye gerek var mı:)
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
elimden ne gelirse yaparım. alırım senin için , PTT kargoya veririm. bütçe kısıtlı ise kapılardaki orjinal hoparlörle takılırsın ilk zamanlar. sonradan alırsın JBL mileri. 308D4 ve ilerde 2 adet woofer bağlamazsan Edison 505A işini fazlasıyla görür. Edison 505A 250 TL civarı sanırım. ![]() Düzenleyen h_307 - 01 Şubat 2010 Saat 02:11 |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
coyote26 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
moderatörümüze katılıyorum....orjinal teypten pek tat alamazsın pioneer yada alpine tavsiye ederim...bass olarakta soundmagus yada cadence kullanabilirsin...Bende 300 rms 30cm soundmagus vardı ilk zamanlar gayet memnundum daha sonra sistemi yükselttim....Edisonda sağlam amfidir 1000A kullanmıştım...
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
mid takımlarda infinity öneririm yeni alacağım aracımdada infinity kullanmayı düşünüyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |