Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 1.4 HDİ ALMAK İSTİYORUM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 1.4 HDİ ALMAK İSTİYORUM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mertbarış Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mertbarış Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 1.4 HDİ ALMAK İSTİYORUM
    Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:13
SELAM ARKADAŞLAR 1.4 HDİ DİZEL BİR ARAÇ ALMAK YADA ALMAMAK ARASINDA KALDIM BANA VARSA KULLANAN ARKADASLAR  ARTI VE EKSİLERİ İLE YARDIMCI OLABILIRMI ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜR EDERİM
Yukarı Dön
Can Düzyatan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Can Düzyatan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:18
Orjinalini yazan: mertbarış mertbarış Yazdı:

SELAM ARKADAŞLAR 1.4 HDİ DİZEL BİR ARAÇ ALMAK YADA ALMAMAK ARASINDA KALDIM BANA VARSA KULLANAN ARKADASLAR  ARTI VE EKSİLERİ İLE YARDIMCI OLABILIRMI ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜR EDERİM

Diyelim ki almamaya karar kıldın..Diğer tercihin ne? Kararsız kaldığın husus nedir ki bu soruyu yöneltme gereği duydun?Gülme

Soruya soru, buyur Mert söz sendeSırıtma
Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir
Yukarı Dön
rifatseker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rifatseker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:24
İlk defa dizel araç sahibiyim. Daha önce bilimum bir çok dizel aracı kullandım. Diyebilirim ki ısındıktan sonra sessizleşen , standartlara yakın kullanıldığında kesinlikle ekonomik , en azından yüksek teknoloji ürünü bir motor. Benden bu kadar daha fazlası için ilk 10.000 den sonra :))
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mertbarış Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:24

BENİM ASIL ÖGRENMEK İSTEDİGİM 1.4 MOTOR ARACA UYGUNMU YETERLİ GELİRMİ RALLİYE KATILMAYACAM AMA 5 KİSİ BİNDİGİ ZAMAN  ARACIN DURUMU NE OLUR BAYILIRMI

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:26
kardeşim sakın 1.4 hdi alma motor çok zayıf kasa ağır 65 beygir motor 206 yı zor kaldırıyor 307 yi nasıl kaldırsın 206 ortalama 950 kg 307 ortalama 1300 kg alcaksan 1.6 hdi 110 hp al araba kullandığını anlarsın mükemmel bir arabadır 110 hp her açıdan kuvvet yakıt süpr 1.4 ten az yakar ben şahsen denedim öyle 1.6 hdi look 110 hp aldım  sana tek tercihim 1.6 dizeldir
Yukarı Dön
rifatseker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rifatseker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:28
:) 206 alacaksan 1.4 doğrudur ama diğerlerinden alacaksan bence de daha yüksek motor seçeneklerine bakmalısın.
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mertbarış Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:29
Orjinalini yazan: polatkaptan polatkaptan Yazdı:

kardeşim sakın 1.4 hdi alma motor çok zayıf kasa ağır 65 beygir motor 206 yı zor kaldırıyor 307 yi nasıl kaldırsın 206 ortalama 950 kg 307 ortalama 1300 kg alcaksan 1.6 hdi 110 hp al araba kullandığını anlarsın mükemmel bir arabadır 110 hp her açıdan kuvvet yakıt süpr 1.4 ten az yakar ben şahsen denedim öyle 1.6 hdi look 110 hp aldım  sana tek tercihim 1.6 dizeldir

TAMAM ÇOK SAGOL ÖNERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUCAM
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:29
 5 kişi bin yazın birde klima aç bak ne oluyor ayağın gaz pedalını delicek gibi zort zort yakıtta 2 katı artıyor kasa aşırı ağır geliyor dikkat et ben çok tecrübe ettim deneme yanıma yöntemi
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mertbarış Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:33

5 kişi bin yazın birde klima aç bak ne oluyor ayağın gaz pedalını delicek gibi zort zort yakıtta 2 katı artıyor kasa aşırı ağır geliyor dikkat et ben çok tecrübe ettim deneme yanıma yöntemi

teşşekkür ederim benim düsündügüm yer burası işte almama gerek kalmadı gitmeyen arabayı almama gerek yok   temiz bir 307 1.6 bakayım  hep renodaydım artık   emrahda biliyor beni artık pejoya geçmenin zamanı geldi
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:39
307 1,4 HDI piyasada nazlı satılan bi araçtır. şehirçinde sizi tatmin etse de uzun yolda sizi üzer. performans zayıf kalır.

illa dizelse 1,6 HDI-110 hp tavsiye ederim.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:45
reno yu bende uzun yıllar kullndım taki 307 1.6 hdi 110 hp look alana kadar dijital klmalı ve şimdi araba kullandığımı hissediyorum ikiside fransız ama pejo ve citroen çok farklı rahat ve konforlu
Yukarı Dön
Can Düzyatan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Can Düzyatan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:45

SW, HDI, 1,4 araç kullanan biriyim.İzmir sıcağında kullanıyorum aracımı.

5 kişi yolcu var iken, 170 km. hız ile otobanda, klima açık vaziyette hiç zorlanmadan yolculuk yapabiliyorum! Yakıt da gayet normal!

Çok denedim ama hiç yanılmadımGülme

Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 22:54
Can abi, 206 biraz daha hafif araç. daha seri oluyor. uzun yolda 1,4 ün performans zayıflığını görmek imkansızdır. çünkü hepsi de 160-180 km hız yapabilirler. ufak motorlu, büyük kasalı araçlar şehiriçinde zayıf kalıyorlar. ışıklarda, dur kalk yaparken pek atak değiller diye düşünüyorum.

mesela sen 170 ile giderken, karşıdan gelen araç makasa girdi ve üzerine geliyo. sen frenledin ve 100 e kadar düştün, tekrar kaç dk sonra 170 e çıkabilirsin. "kaç dk'da çıktığı benim için öenmli değil, çıkıyor mu sen ona bak" diyorsan , o farklı .

ama şuna emin ol, 110 hp lik yeni nesil HDI, 1,4 ün yarı zamanında tekrar eski hızına çıkacaktır. bütün fark bu. bunu dert etmeyenler için 1300-1400 cc motorlar idealdir.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:04
mert abıcım pm ıle ben yorumumu yapmsıtım zaten sana

megane 2 aracını sattı ve 307 almaya karar verdı bunuda goz onunde bulundurarak yorum yapmak gerek arkadaslar.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:06
Orjinalini yazan: h_307 h_307 Yazdı:

Can abi, 206 biraz daha hafif araç. daha seri oluyor. uzun yolda 1,4 ün performans zayıflığını görmek imkansızdır. çünkü hepsi de 160-180 km hız yapabilirler. ufak motorlu, büyük kasalı araçlar şehiriçinde zayıf kalıyorlar. ışıklarda, dur kalk yaparken pek atak değiller diye düşünüyorum.

mesela sen 170 ile giderken, karşıdan gelen araç makasa girdi ve üzerine geliyo. sen frenledin ve 100 e kadar düştün, tekrar kaç dk sonra 170 e çıkabilirsin. "kaç dk'da çıktığı benim için öenmli değil, çıkıyor mu sen ona bak" diyorsan , o farklı .

ama şuna emin ol, 110 hp lik yeni nesil HDI, 1,4 ün yarı zamanında tekrar eski hızına çıkacaktır. bütün fark bu. bunu dert etmeyenler için 1300-1400 cc motorlar idealdir.

aynen öyle kardeşim bende otobanda dik yokuşa 100 le giriyorum 6 km uzunluğundaki yokuş gazı veriğimde  yokuşun bitimine 180 km sürate ulaşıyorum düz yolda 200 kmyi 4 kişi çok rahat ulaşıyorum uzun yolda araç sollamalarda kesinlikle şişme olmuyor gazı verdiğim anda aracın sanki önü kalkıcak anında hızlanıyor buda sollamalarda çok büyük avantaj sağlıyor 1.4 hdi de sollama yapmadan önce dümdüz yol u beklyordum ve kesinlikle yokuş olmuycak karşıdan araba gelmiycek iyice hızlanıp öyle solamaya çıkıyordum ama 1.6 hdi çok farklı 90 km süratte giden otobüsün arkasında gidiyorum ynı hızda önüm boşalınca sollamaya başlıyorum otobüsün burnuna geldiğim de aracım rahat 130 km sürata ulaşıyor buda bana aracıma olan güvenimi arttırıyor almışken kuvvetlisini al uzun yolda yakıt tüketimim 100 kmde 3.3 litre 90 km oralama hızda şehir içi 6.7 litre
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mertbarış Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:08
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

mert abıcım pm ıle ben yorumumu yapmsıtım zaten sana

megane 2 aracını sattı ve 307 almaya karar verdı bunuda goz onunde bulundurarak yorum yapmak gerek arkadaslar.

sagol emrah sen pm aldım ama burda 1.4 kullanan arkadaslar var tecrübeden yararlanmak lazım her tecrübe 1 zarardan ibarettir
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:12
Doktor'da 1,4 HDI vardı. sorunsuz bindi. başka araç almak için sattı. o da konuyu görünce yorumlar.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:21
Aslında kimse arabasını kötülemez ama görünen köy kılavuz istemiyor herkez 1.4 hdi nin zayıflığından bahsediyor 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:32
ben hıc zayıf oldugunu duymadım hatta megane 1.5 dcı modelını kalkısta yedıgını bıle duydum .. ama tabıkı 1.6 110 hp cok daha ıyı ollur
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2010 Saat 23:39
Orjinalini yazan: h_307 h_307 Yazdı:

Doktor'da 1,4 HDI vardı. sorunsuz bindi. başka araç almak için sattı. o da konuyu görünce yorumlar.

Evet, gördüm ve yorumluyorum Gülme ;

Bir ay öncesine kadar 1.4 70 HP HDİ 307 kullanan biri olarak ben aslında memnundum. Şehir içinde hiç de öyle baymıyor, hatta birçok 1.6 arabayı da yediği oluyor ama kasanın 1.6 ile aynı ağırlıkta olması hasebiyle benim tavsiyem eğer imkanınız varsa 1.6 almanızdır. Çünkü şehirler arası kullanımlarda ve özellikle sollamalarda bazen mecburi manevralar lazım olabiliyor, orada eksikliğini hissettiriyor.

Doktorlar da modifiye sever... :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7188 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 456 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 594 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 345 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5152 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 605 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 394 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 663 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 247 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 559 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 764 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2276 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1026 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5631 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4864 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2069 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 518 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2225 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37375 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English