307 1.4 HDİ ALMAK İSTİYORUM
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7765
Tarih: 13 Haziran 2025 Saat 06:47 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 307 1.4 HDİ ALMAK İSTİYORUM
Mesajı Yazan: mertbarış
Konu: 307 1.4 HDİ ALMAK İSTİYORUM
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:13
SELAM ARKADAŞLAR 1.4 HDİ DİZEL BİR ARAÇ ALMAK YADA ALMAMAK ARASINDA KALDIM BANA VARSA KULLANAN ARKADASLAR ARTI VE EKSİLERİ İLE YARDIMCI OLABILIRMI ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜR EDERİM
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Can Düzyatan
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:18
mertbarış Yazdı:
SELAM ARKADAŞLAR 1.4 HDİ DİZEL BİR ARAÇ ALMAK YADA ALMAMAK ARASINDA KALDIM BANA VARSA KULLANAN ARKADASLAR ARTI VE EKSİLERİ İLE YARDIMCI OLABILIRMI ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜR EDERİM |
Diyelim ki almamaya karar kıldın..Diğer tercihin ne? Kararsız kaldığın husus nedir ki bu soruyu yöneltme gereği duydun?
Soruya soru, buyur Mert söz sende
------------- Can Düzyatan
1972
B rh +
İzmir
|
Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:24
İlk defa dizel araç sahibiyim. Daha önce bilimum bir çok dizel aracı kullandım. Diyebilirim ki ısındıktan sonra sessizleşen , standartlara yakın kullanıldığında kesinlikle ekonomik , en azından yüksek teknoloji ürünü bir motor. Benden bu kadar daha fazlası için ilk 10.000 den sonra :))
------------- Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:24
BENİM ASIL ÖGRENMEK İSTEDİGİM 1.4 MOTOR ARACA UYGUNMU YETERLİ GELİRMİ RALLİYE KATILMAYACAM AMA 5 KİSİ BİNDİGİ ZAMAN ARACIN DURUMU NE OLUR BAYILIRMI
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:26
kardeşim sakın 1.4 hdi alma motor çok zayıf kasa ağır 65 beygir motor 206 yı zor kaldırıyor 307 yi nasıl kaldırsın 206 ortalama 950 kg 307 ortalama 1300 kg alcaksan 1.6 hdi 110 hp al araba kullandığını anlarsın mükemmel bir arabadır 110 hp her açıdan kuvvet yakıt süpr 1.4 ten az yakar ben şahsen denedim öyle 1.6 hdi look 110 hp aldım sana tek tercihim 1.6 dizeldir
|
Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:28
:) 206 alacaksan 1.4 doğrudur ama diğerlerinden alacaksan bence de daha yüksek motor seçeneklerine bakmalısın.
------------- Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:29
polatkaptan Yazdı:
kardeşim sakın 1.4 hdi alma motor çok zayıf kasa ağır 65 beygir motor 206 yı zor kaldırıyor 307 yi nasıl kaldırsın 206 ortalama 950 kg 307 ortalama 1300 kg alcaksan 1.6 hdi 110 hp al araba kullandığını anlarsın mükemmel bir arabadır 110 hp her açıdan kuvvet yakıt süpr 1.4 ten az yakar ben şahsen denedim öyle 1.6 hdi look 110 hp aldım sana tek tercihim 1.6 dizeldir |
TAMAM ÇOK SAGOL ÖNERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUCAM
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:29
5 kişi bin yazın birde klima aç bak ne oluyor ayağın gaz pedalını delicek gibi zort zort yakıtta 2 katı artıyor kasa aşırı ağır geliyor dikkat et ben çok tecrübe ettim deneme yanıma yöntemi
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:33
polatkaptan Yazdı:
5 kişi bin yazın birde klima aç bak ne oluyor ayağın gaz pedalını delicek gibi zort zort yakıtta 2 katı artıyor kasa aşırı ağır geliyor dikkat et ben çok tecrübe ettim deneme yanıma yöntemi |
teşşekkür ederim benim düsündügüm yer burası işte almama gerek kalmadı gitmeyen arabayı almama gerek yok temiz bir 307 1.6 bakayım hep renodaydım artık emrahda biliyor beni artık pejoya geçmenin zamanı geldi
|
Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:39
307 1,4 HDI piyasada nazlı satılan bi araçtır. şehirçinde sizi tatmin etse de uzun yolda sizi üzer. performans zayıf kalır.
illa dizelse 1,6 HDI-110 hp tavsiye ederim.
------------- Hadi, 1981, İstanbul
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:45
reno yu bende uzun yıllar kullndım taki 307 1.6 hdi 110 hp look alana kadar dijital klmalı ve şimdi araba kullandığımı hissediyorum ikiside fransız ama pejo ve citroen çok farklı rahat ve konforlu
|
Mesajı Yazan: Can Düzyatan
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:45
polatkaptan Yazdı:
5 kişi bin yazın birde klima aç bak ne oluyor ayağın gaz pedalını delicek gibi zort zort yakıtta 2 katı artıyor kasa aşırı ağır geliyor dikkat et ben çok tecrübe ettim deneme yanıma yöntemi
|
SW, HDI, 1,4 araç kullanan biriyim.İzmir sıcağında kullanıyorum aracımı.
5 kişi yolcu var iken, 170 km. hız ile otobanda, klima açık vaziyette hiç zorlanmadan yolculuk yapabiliyorum! Yakıt da gayet normal!
Çok denedim ama hiç yanılmadım
------------- Can Düzyatan
1972
B rh +
İzmir
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 22:54
Can abi, 206 biraz daha hafif araç. daha seri oluyor. uzun yolda 1,4 ün performans zayıflığını görmek imkansızdır. çünkü hepsi de 160-180 km hız yapabilirler. ufak motorlu, büyük kasalı araçlar şehiriçinde zayıf kalıyorlar. ışıklarda, dur kalk yaparken pek atak değiller diye düşünüyorum.
mesela sen 170 ile giderken, karşıdan gelen araç makasa girdi ve üzerine geliyo. sen frenledin ve 100 e kadar düştün, tekrar kaç dk sonra 170 e çıkabilirsin. "kaç dk'da çıktığı benim için öenmli değil, çıkıyor mu sen ona bak" diyorsan , o farklı .
ama şuna emin ol, 110 hp lik yeni nesil HDI, 1,4 ün yarı zamanında tekrar eski hızına çıkacaktır. bütün fark bu. bunu dert etmeyenler için 1300-1400 cc motorlar idealdir.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:04
mert abıcım pm ıle ben yorumumu yapmsıtım zaten sana
megane 2 aracını sattı ve 307 almaya karar verdı bunuda goz onunde bulundurarak yorum yapmak gerek arkadaslar.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:06
h_307 Yazdı:
Can abi, 206 biraz daha hafif araç. daha seri oluyor. uzun yolda 1,4 ün performans zayıflığını görmek imkansızdır. çünkü hepsi de 160-180 km hız yapabilirler. ufak motorlu, büyük kasalı araçlar şehiriçinde zayıf kalıyorlar. ışıklarda, dur kalk yaparken pek atak değiller diye düşünüyorum.
mesela sen 170 ile giderken, karşıdan gelen araç makasa girdi ve üzerine geliyo. sen frenledin ve 100 e kadar düştün, tekrar kaç dk sonra 170 e çıkabilirsin. "kaç dk'da çıktığı benim için öenmli değil, çıkıyor mu sen ona bak" diyorsan , o farklı .
ama şuna emin ol, 110 hp lik yeni nesil HDI, 1,4 ün yarı zamanında tekrar eski hızına çıkacaktır. bütün fark bu. bunu dert etmeyenler için 1300-1400 cc motorlar idealdir. |
aynen öyle kardeşim bende otobanda dik yokuşa 100 le giriyorum 6 km uzunluğundaki yokuş gazı veriğimde yokuşun bitimine 180 km sürate ulaşıyorum düz yolda 200 kmyi 4 kişi çok rahat ulaşıyorum uzun yolda araç sollamalarda kesinlikle şişme olmuyor gazı verdiğim anda aracın sanki önü kalkıcak anında hızlanıyor buda sollamalarda çok büyük avantaj sağlıyor 1.4 hdi de sollama yapmadan önce dümdüz yol u beklyordum ve kesinlikle yokuş olmuycak karşıdan araba gelmiycek iyice hızlanıp öyle solamaya çıkıyordum ama 1.6 hdi çok farklı 90 km süratte giden otobüsün arkasında gidiyorum ynı hızda önüm boşalınca sollamaya başlıyorum otobüsün burnuna geldiğim de aracım rahat 130 km sürata ulaşıyor buda bana aracıma olan güvenimi arttırıyor almışken kuvvetlisini al uzun yolda yakıt tüketimim 100 kmde 3.3 litre 90 km oralama hızda şehir içi 6.7 litre
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:08
EmRaH Yazdı:
mert abıcım pm ıle ben yorumumu yapmsıtım zaten sana
megane 2 aracını sattı ve 307 almaya karar verdı bunuda goz onunde bulundurarak yorum yapmak gerek arkadaslar.
|
sagol emrah sen pm aldım ama burda 1.4 kullanan arkadaslar var tecrübeden yararlanmak lazım her tecrübe 1 zarardan ibarettir
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:12
Doktor'da 1,4 HDI vardı. sorunsuz bindi. başka araç almak için sattı. o da konuyu görünce yorumlar.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:21
Aslında kimse arabasını kötülemez ama görünen köy kılavuz istemiyor herkez 1.4 hdi nin zayıflığından bahsediyor
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:32
ben hıc zayıf oldugunu duymadım hatta megane 1.5 dcı modelını kalkısta yedıgını bıle duydum .. ama tabıkı 1.6 110 hp cok daha ıyı ollur
|
Mesajı Yazan: Doktor
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:39
h_307 Yazdı:
Doktor'da 1,4 HDI vardı. sorunsuz bindi. başka araç almak için sattı. o da konuyu görünce yorumlar. |
Evet, gördüm ve yorumluyorum  ;
Bir ay öncesine kadar 1.4 70 HP HDİ 307 kullanan biri olarak ben aslında memnundum. Şehir içinde hiç de öyle baymıyor, hatta birçok 1.6 arabayı da yediği oluyor ama kasanın 1.6 ile aynı ağırlıkta olması hasebiyle benim tavsiyem eğer imkanınız varsa 1.6 almanızdır. Çünkü şehirler arası kullanımlarda ve özellikle sollamalarda bazen mecburi manevralar lazım olabiliyor, orada eksikliğini hissettiriyor.
------------- Doktorlar da modifiye sever... :)
|
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2010 Saat 23:41
Doktor Yazdı:
h_307 Yazdı:
Doktor'da 1,4 HDI vardı. sorunsuz bindi. başka araç almak için sattı. o da konuyu görünce yorumlar. |
Bir ay öncesine kadar 1.4 70 HP HDİ 307 kullanan biri olarak ben aslında memnundum. Şehir içinde hiç de öyle baymıyor, hatta birçok 1.6 arabayı da yediği oluyor ama kasanın 1.6 ile aynı ağırlıkta olması hasebiyle benim tavsiyem eğer imkanınız varsa 1.6 almanızdır. Çünkü şehirler arası kullanımlarda ve özellikle sollamalarda bazen mecburi manevralar lazım olabiliyor, orada eksikliğini hissettiriyor.
|
aynen katılıyorum size şehir içi araç kuvveti çok fazla önemli değil ama şehirler arası ve ya fazla yolcu ile sıkıntı yaşanıyor
|
Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 00:50
1.4 motor 307 düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye etmem kasa ağır motor ufak kalır kaldıramaz 206 da 1.4 bi nebze düşünülebilir ama 1.6 almanız çok daha iyi olur
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 01:23
Doktor Yazdı:
h_307 Yazdı:
|
Doktor kusura bakma ama 1.4 hdi la hangi 1.6 yı geçtin merak ettim
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 01:28
eğer benim 110 hp geçecek 1.4 varsa ruhsatı koyarım ortaya ister kalkış ister uzun yol
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 01:39
 Valla aynısını ben yazacaktım ama ayıp olmasın diye yazmadım bendekide 1.6 110 hp
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 01:50
araba 210 km yi çok rahat yapyor
|
Mesajı Yazan: elenor
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 11:28
polatkaptan Yazdı:
kardeşim sakın 1.4 hdi alma motor çok zayıf kasa ağır 65 beygir motor 206 yı zor kaldırıyor 307 yi nasıl kaldırsın 206 ortalama 950 kg 307 ortalama 1300 kg alcaksan 1.6 hdi 110 hp al araba kullandığını anlarsın mükemmel bir arabadır 110 hp her açıdan kuvvet yakıt süpr 1.4 ten az yakar ben şahsen denedim öyle 1.6 hdi look 110 hp aldım sana tek tercihim 1.6 dizeldir | tamamen katılıyorum.
------------- 206 HDİ 1,4
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 14:55
evet arkadaslar deneyimli arkadaşlar var cevap yazan yazmayan herkese teşşekkür ederim cevabımı aldım aracıda test ettim araç 1.4 pedala bastıgın gibi cevap vermiyor ki düz yolda 4 kisi idi ve rampada bu araç gitmez bence vites düsürmen gerekir megan 2 dizelinide kulandım megan göre çok düsük ve araç sahibine almadıgımı belirttim herkese hayırlı pazarlar
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 16:55
sen birde 110 hp kullan bak ne oluyor sanki 2000 motor süper bir araçtır
|
Mesajı Yazan: İsmailAteş
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 17:57
Bende 1.4 HDI 70 hp 307 sahibiyim.Yorumları okudum araçtan soğudum açıkcası.
Bu aracı 2006 aralık ayı itibari ile kullanıyorum.Şu ana kadar bir sıkıntıya sokmadı beni.
Bir tecrübeden bahsedecek olursam;geçtiğimiz yaz 6 kişi 40 derece altında klima açık şekilde İstanbul-Ayvalık-İstanbul yol yaptım ve ordaki yazlık geziler dahil toplamda 150TL'lık mazotla yolculuğu tamamladım.Performans kaybı yaşamadım yolda.
Eğer çok bir performans beklenmiyor ve yakıtı düşük olsun derseniz 1.4 HDI,performans istenip yakıt hafif oynasın diyorsanız 1.6 HDI tavsiye ederim.
Bir kıyaslama isterseniz;
1.4 HDI->İstanbul-Ankara=65TL
1.6 HDI->İstanbul-Ankara=80TL
(3 ay öncesi tecrübe edilmiştir)
Megane ile karşılaştıracak olursak;performans ve yakıt yönünden 307 ile boy ölçüşemez.
------------- Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 19:36
kundun Yazdı:
Doktor Yazdı:
h_307 Yazdı:
|
Doktor kusura bakma ama 1.4 hdi la hangi 1.6 yı geçtin merak ettim |
Polatkaptan ve kundun; gaza gelmeden önce yazılanları iki kere okumanızı tavsiye ederim; 1.6 307yi geçtm diye bir şey yazmadım, geçtiğim araba toyota corollaydı hatta yürür halde golfle dahi kapıştık. Pilotaj mı dersiniz performans mı dersiniz, şans mı dersiniz bilemem ama arabamda 3 kişi varken oldu bunlar.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 19:56
AteSH Yazdı:
Bende 1.4 HDI 70 hp 307 sahibiyim.Yorumları okudum araçtan soğudum açıkcası.
Bu aracı 2006 aralık ayı itibari ile kullanıyorum.Şu ana kadar bir sıkıntıya sokmadı beni.
Bir tecrübeden bahsedecek olursam;geçtiğimiz yaz 6 kişi 40 derece altında klima açık şekilde İstanbul-Ayvalık-İstanbul yol yaptım ve ordaki yazlık geziler dahil toplamda 150TL'lık mazotla yolculuğu tamamladım.Performans kaybı yaşamadım yolda.
Eğer çok bir performans beklenmiyor ve yakıtı düşük olsun derseniz 1.4 HDI,performans istenip yakıt hafif oynasın diyorsanız 1.6 HDI tavsiye ederim.
Bir kıyaslama isterseniz;
1.4 HDI->İstanbul-Ankara=65TL
1.6 HDI->İstanbul-Ankara=80TL
(3 ay öncesi tecrübe edilmiştir)
Megane ile karşılaştıracak olursak;performans ve yakıt yönünden 307 ile boy ölçüşemez. | ankara istanbul arasını 1.6 hdi 307 ile 50 tl ye gittim sıfır depo ankaradan aldım istanbulda opetten 20 tl aldım 3.2 litre 85 km sabit süratte daha yeni antalyadan izmire gittim sıfır depoya 55 tl mazot koydum 90 km hızda 638 km yol yaptım 3.1 litre ortalama ile tamamladım bence sizin 1.4 hdi motor 1.6 dan fazla yakıyor gerçe bunu yetkili servisi bile söylüyor neyse araçtan soğumaya gerek yok herkezin aracı kendine güzeldir ama 110 hp dizel gerçekten güzel öyle olmasa 1.4 aracımı satmazdım
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 20:20
Her şeye rağmen soğuyacak, uzak durulacak bir araba değil 307. Yorumlar kafanızı karıştırmasın bence. "Eğer imkan varsa" 1.6 öneriyorum ben. İkinci bir konu var; 1.4 ve 1.6 lar aynı kasa ağırlığında olduğu için 1.6 performans olduğu kadar yakıt anlamında da 1.4'den daha avantajlı oluyor. Bu yönleriyle 1.6 daha akılcı bir seçim bana göre.
|
Mesajı Yazan: İsmailAteş
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 20:25
Ben güzel olup olmadığını savunmuyorum Polat Bey!
Artılarını ve eksilerini belirtiyorum..
Madem az yaktırmaya çalışarak yavaş gidiyorsunuz;öyleyse neden performans istiyorsunuz.
Ayrıca servis size 1.4 HDI'ın daha fazla yaktığını belirtmiş.Peki yol bilgisayarının net bilgi vermediğini belirtmedimi?
1.4-1.6 motor;kullanıma göre az yahut fazla tüketimi kullanıcının elindedir.Bu muhakkak..
Burada Mert Bey'e tecrübeli olduğum 307'ler konusunda yardımcı olmaya çalıştım.Ne kendi arabamı övmek ne de başkalarının arabalarını yermek için yazmadım.
------------- Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 21:29
bence 307 olsun çamurdan olsun hepsi mükemmel ama imkan varsa 1.6 olsun 1.4 kötü araba değil ama 1.6 nın yanında zayıf kalıyor belkide 1.6 çok kuvvetli
|
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2010 Saat 21:34
pejoların hepsi güzeldir 1.6 güzel 1.4 araçlar motoruna göre gider önemli degil
|
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2010 Saat 17:39
MERHABA BEN EDA KURT
PEUGEOT
BAYKARALAR OTO ( LOJİSTİK) Departmanındayım
Mesajınızı gördüm ve ilgimi çekti...Uygun fiyatlarda 307 model araçlarımız var...Size elimizden desteği en iyi şartlarda sunucağımızdan emin olabilirsiniz..
Randevu talep etmek isterseniz bize ulaşabileceğiniz Tel: +90 (212) 614 47 47 Pbx
< id=EC_3 style="FONT-SIZE: 10pt; WIDTH: 250px; HEIGHT: 17px" scrollAmount=4 scrollDelay=5 direction=right =slide loop=1>Fax: +90 (212) 578 80 44
< id=EC_3 style="FONT-SIZE: 10pt; WIDTH: 250px; HEIGHT: 17px" scrollAmount=4 scrollDelay=5 direction=right =slide loop=1>
mailto:e.kurt@baykaralaroto.com - e.kurt@baykaralaroto.com
|
Mesajı Yazan: the_beKKo
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2010 Saat 22:18
abi merhabalar öncelikle yeni almayı düşündüğünüz 307 şimdiden hayırlı olsun :)
bir 1.4 hdi kullanıcısı olarak aracın kasaya göre ağır kaldığını bende söyliyebilirim birde bizim gibi 225 45 17 lastik takmak gibi hata yaparsanız işte hiç kalkmaz o araba :D benimde tercihim 1.6 olmanız yönünde olur biz alırken 1.6 yoktu sanırım 2005 yılında sonradan çıktı diye biliyorum 1.4 lerde gaza basınca 1 veya 2 saniye sonra algılıyo bencede 1.6 110 hp :)
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2010 Saat 08:42
Doktor Yazdı:
kundun Yazdı:
Doktor Yazdı:
h_307 Yazdı:
|
Doktor kusura bakma ama 1.4 hdi la hangi 1.6 yı geçtin merak ettim |
Polatkaptan ve kundun; gaza gelmeden önce yazılanları iki kere okumanızı tavsiye ederim;
1.6 307yi geçtm diye bir şey yazmadım, geçtiğim araba toyota corollaydı hatta yürür halde golfle dahi kapıştık. Pilotaj mı dersiniz performans mı dersiniz, şans mı dersiniz bilemem ama arabamda 3 kişi varken oldu bunlar.
|
DOKTOR! Asıl sen yazılanları iki kere oku ben arabam 307 diye birşey demedimki sadece 1.6 110 hp dedim!!!
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2010 Saat 11:35
Kundun; orada sana yazdığım hangi 1.6 ları geçtiğim kısmı. 307 ile ilgili kısım ise polatkaptan içindir. Sen bir kere daha oku istersen.
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2010 Saat 16:37
KeŞke ayrı ayrı yazsaydında kime ne dediğini anlayabilseydim gerçi doktorsun normeldede ne yazdığını anlamak çok zor olur reçete falan
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2010 Saat 18:25
kundun Yazdı:
KeŞke ayrı ayrı yazsaydında kime ne dediğini anlayabilseydim gerçi doktorsun normeldede ne yazdığını anlamak çok zor olur reçete falan |
süper espri çok güldüm kundun kardeş
|
|