|
407 yakıt tüketimim normal mi? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
valenciaendoor
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı valenciaendoor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2010 Saat 09:27 |
1 ay önce aldığım 2006 model 407 1.6HDIaracımın yakıt tüketimi beni hayal kırıklığına uğrattı arkadaşlar. Belki bazı etmenler yüksek çıkmasına neden olmuştur diyerek burada sizin de fikrinizi almak istedim:
Ankara'da oturuyorum ve geçen Cuma Total'de depoyu Eurodiesel ile tamamen doldurttum ve yol bilgisayarındaki tüketimi sıfırladım. 1 hafta geçti ve dün bakayım dedim ve şaşkına döndüm: Yol bilgisayarına göre ortalama 8,9lt yalmışım 100km'de, ortalama hızım ise 19km/saat. Araç şehiriçinde kullanılıyor, günlük ortalama 5km gidiş 5km dönüş yolu var. Dur kalk bolca. Özellikle dönüş yolumun büyük kısmı yokuş yukarı ve zaman zmaan 2.viteste 2500 devir civarında 12-13 ve hatta 14lt tüketim görüyorum anlık olarak. Aracı genelde 2000-2500 devir arasında kullanmaya çalışıyorum. Bu tüketim normal mi? |
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eğer 100 km de 8,9 lt yaktıysa gerçekten çok fazla.
ama anlık tüketim esnasında 2. viteste 2500 d'de 12-13 lt görmeniz doğal. 3e atınca 8-9 a düşecektir. sonrasında 7 lt ye kadar düşecektir diye düşünüyorum. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Celalettin
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Celalettin
|
Hadi beyin tespitine katılıyorum.Kış aylarında yakıt tütetimi ortalama değerlerin biraz üzerinde seyrediyor.Aracınızı 2000 devirlerde kullanmaya özen gösterirseniz normal değerlere yaklaşırsınız.
|
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam, sizin araç da mı dizel? |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
valenciaendoor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı valenciaendoor
|
Bir önce tuttuğum kayıtta ortalama 21km/sa hız ile 7,6lt çıkmıştı ve güzergah da aynı idi. Bu da enteresan geldi bana.
Yokuş yukarı gidiş çok olduğu için mecburen 2500devir civarında kullanıyorum, 3'e atarsam devirden düşüyor biraz ve açıkçası motoru boğmak gibi bir endişem de var.
|
|
Celalettin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Celalettin
|
Evet Hadi bey .1.6 hdi 307 Comfort dizel .Aracı 1.5 ay önce aldım.Yakıt tüketiminde bende çok yakıyor tepkilerini verdim ama devirli kullanma olayını öğrendikten sonra normal değerleri görmeye başladım.Özellikle şehirler arası normal kullanımda 1 depo mazotla yaklaşık 1300 km yol yaptım ki;bu rakam içinde kısmide olsa izmir şehiriçide dahildi.Ama kışın yakıt tüketimi doğal olarak normal değerlerin üzerinde seyrediyor.
|
|
H-a-d-i
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam 2500-3000 devirde en ideal olanı yakıyor. ama arkadaşımız rampa yukarı giderken 3 e atmıyorsa haklı. dediğiniz gibi havalar da çok etkili yakıtta.
acaba 307 HDI nin şehiriçi 20-22 Krş yaktığı doğru mu? Düzenleyen h_307 - 22 Ocak 2010 Saat 11:50 |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Celalettin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Celalettin
|
Şu andaki bilgisayar ekranında görülen değer 5.9 ancak uzun süredir İzmir -Muğla yapıyorum. Şehirlerarası yoğunlukta yani.Ama şehiriçi 200 tl nin altında diye tahmin ediyorum.1.6 HDİ dizellere çok fazla yüklenmediğiniz zaman ,yakıt durumu gerçekten çok ekonomik.
|
|
H-a-d-i
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
peki hocam...
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Özgür
3. Vites 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2 lt fazla hemen hemen..bence bir incelettirin arabayı..
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
valenciaendoor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı valenciaendoor
|
Anlık tüketimi göz ucuyla takip etmek alışkanlık oldu; mesela az önce işten Kızılay'a kadar arabayla gittim ve yolun büyük kısmı düzdü, zaman zaman dur-kalk oldu, genelde 40-50km hızla gidebildim trafikten maksimum; anlık tüketim çok değildi; yani 4ü,5i,6yı falan gördüm desem yeridir. Sonra Kızılay'dan Atakule'ye çıktım, bilen bilir yine dik yokuş anlık tüketim haliyle 14-15 gördü zaman zaman. Acaba sıkıntı benim evin konumu mu diye düşünüyorum; çünkü eve gidişteki yokuşun eğimi oldukça fazla, Ankaradan arkadaşlar bilir Sokullu Caddesini çıkıyorum her akşam, yaklaşık 2km uzunluğundadır ve sürekli rampa ve çoğu yerinde oldukça fazla eğim. Belki de sağlıklı bir değerlendirme olmuyor mu bu nedenle?
|
|
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence mevsim kış olduğundan yakıt tüketimi biraz artıyor. Benim aracın yakıt tüketimi de arttı.
|
|
H-a-d-i
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eve giderken çok yakarsa, evden gelirken de çok az yakacaktır. bence dengelenir. aşağıya doğru inerken aracı 5 tak, gaza basma, aksın gitsin araç. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
ErolSen
2. Vites 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence normal. 407 uçak gibi araba.benim 206 bile şehir içinde 100 km de 9 litre yakıyo 1,4 olmasına rağmen.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm bende 407 2.0 hdi 16 v - var ful depo ile max.hiz 130 olmak icinde 3 kisi ve bagaj da tam dolu 1200 km yapiyor . not motor devrini en fazla 3000 tura cikartmak ve 6 ci vites le 2000 motor la gitmek sartiyal
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Özgür
3. Vites 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
düz vites benzinlidir bence.
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
Aytaç
2. Vites GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tank gibi yakacak tabiki dizel ama onun bi hakkı var.artık benzine mazota herdakika zam eski yakıt tuketimi yok artık.. |
|
H-a-d-i
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
madem yakıt çok pahalı. ben de elimden geldiğince az binmeye çalışıyorum.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Aytaç
2. Vites GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |