![]() |
|
206 xt çekmiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
arifkemal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 Saat 20:12 |
evet eşanjör de sıkıntı olması çok düşük tabii radyatör suyunuz pis değilse! suyun dolaştığı aksamda paslanma varsa (örneğin radyatör) ozaman eşanjör tıkanıyor fiyatıda 350 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ama çekişe çok bi katkısı olmadı bende, sadece harareti düşürdü. valflerde 179 tl tanesi 2 adet takılıyor ve bu bakım sırasında şanzıman yağıda değiştiriliyor, ortalama 450 civarında olur. ben eski modellere kampanya zamanında yaptırmıştım 310 tl mi neydi okadar mal oldu. ama inanın araba gitmeye başladı.Vites değişmelerde serileştiği için yakıttanda tasarruf oluyor. 10 yıllık arabamın şimdiye kadar hiç değişmemiş ve aslında yokuş haricinde değiştirmeyede gerek yok vanaları. vuruntu yapmaya başlar iyice bittiğinde. Ama değişince heleki otomatik arabada yokuşta vites atarak solluyor . Çekişi çok etkiliyor. bilgisayara bağlatarak hata varmı diye baktırabilirsiniz valflerde. ama yoksada arabanın yaşına göre değişme zamanı gelmiş derim ben ....
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Debriyaj kaçırıyor olabilir mi ? Gaz pedalına bastığınızda devir saatiniz gaza basmanız ile orantılı artıyor ama çekiş düşük kalıyorsa debriyaj balatanız kaçırıyor olabilir diye düşünüyorum. Baktırmanızı öneririm.
|
|
![]() |
|
behzat ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
enjektörler kirli olabilir benzin katkısı kullan
|
|
HAK GELDİ BATIL KAYBOLDU
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
en baba 500 liraya halolur elektro vanadan olabilir ya da eşanjörden olabilir benim vanalarda sıkıntı var araba iyice düştü çekişten. arif kemal arkadaşımız yaptırmıştı daha net bilgi verir
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
![]() ![]() ![]() ![]() |
extradan subap ayarları yada iticilere de baktırmanı da öneririm
|
|
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Melih ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
sanz bakt1rmay1 dusunuyorum ne kadar masraf1n oldu
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
bendede 1.4 xr var otomatik dip gazda kedi gibi tırmanıyo rampda 1.6 otomtk de kullandm o arabanın bayılması çok mantıksız bujierde olabilir bide şanzumanı kontrol ettirmekte fayda var
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
arifkemal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
![]() ![]() ![]() ![]() |
bendede 2000 xr var ben de şanzıman valflerini (elektrovana-selenoid valf) değiştirdim onu değiştirmeden önce yokuşta bayılan bayılana :) şimdi yokuşta durduramıyorum deli gibi tırmanıyor.
|
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
kesinlikle benzin filtresi ve bujileri değiştir derim
bende de 1,6 16v 2003 otomatik vites var filtreleri ve bujileri değiştirdim yakıtım ciddi düşüş yaşadı (geçen hafta 80tl benzinle istanbul içinde şehir trafiğinde 250km rahat yaptım ışık yandı ki 300ü zorlardı bile) yokuşta çekiş problemi bujilerden bir de hava kelebeğini kontrol ettir derim benim araç yokuşta tüm ailece gittiğim halde bayılmıyor ve yaktığı kadar da gidiyor umarım bi fikir verebildim
|
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
|
Hacı ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1981 Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Aracın hayırlı uğurlu olsun kardeşim ağız tadıyla binmek nasib olsun konuyla ilgili bilgili olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Melih ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
merhaba yaklaşık 1 ay önce 2000 206 xt aldım aracım 1.6 olmasına rağmen aracın performansını düşük daha öncede birçok 1.6 araç kullandım, yokuşlarda araç boğuluyor ve yakıt çok fazla yaktığı kadar gitse gam yemicem yağını yağ filitresini ve hava filitresini aldığımda değiştirdim başka neye baktırmam gerek.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |