|
Peugeot 206 gösterge paneli tablosu |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2017 Saat 17:58 |
||
eğer ışık sürekli böyle yapıyorsa depo temziliği yaptırmanı öneririm hocam birde filtreleri kesinlikle orjinal kullanın. sürekli bu ışığı yakmaması lazım.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
Ert2005
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Mazot filtresi yeni değişti ama 500 km olmuştur usta 10000 km olunca değiştircez dedi zaten ikaz gelir sana dedi
|
|||
Pejo partner 1.9 dizel
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
mazot filtresinizi değiştirmenizi tavsiye derim.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
Ert2005
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
17 nolu ışığın yanmaması için ne yapmalıyız bununla ilgili video görüntüsü varmıdır ben bulamadım teşekkürler ne zaman shellden alsam yanıyo değiştirdim yine yanıyo sşrekli değil 5 veya 10 saniye
Düzenleyen Ert2005 - 20 Ekim 2017 Saat 14:25 |
|||
Pejo partner 1.9 dizel
|
|||
mavisele
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2016 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Herkeze Merhaba ....
Resimde ki 23 numaralı Soğutma sıvısı sıcaklığı göstergesi aracımda ilk çalıştırdığımda birkaçkez hareket edip en dibe düşüyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.... |
|||
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Anladım kardeşim teşekkür ederim cevaplar için, sürekli yanmıyor Allahtan.. O dediğin yöntemi de kışın yapacağım :) Bende ki şans ya bugün de 17 numaralı ışık 'mazot filtresinde su mevcudiyeti' lambası yandı kontağı açtığım zaman. Dün arabayı kuzenime vermiştim, verdiğim zaman öyle bir lamba yanmıyordu. Sincan tarafında shellden almış mazotu.
Düzenleyen Gokcesel - 27 Eylül 2015 Saat 21:18 |
|||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hocam bugün sabahta gene aynı şekilde kontağı açınca o lambayı yaktı, sönmesini bekledikten sonra kontağı kapatıp tekrar açtım gene yanıyor ve dediğin gibi 3-4 defa yaptım bu işlemi ama sönmedi maalesef ve çalıştırdım gene don sesi. Bugün birine sordum yağ bakımı gelmiş ondan dedi ama mantığını da kuramadım 2bin km var daha bakımına. Bayram sonrası sanayi yolları gözüktü gene bize.. [/QUOTE] Hocam o ışığın yanması normal. Her kontağı açıp kapatmanızda yanacak. Sıkıntı olursa motor arıza lambası ile veya kendi aşına sürekli yanar hiç sönmez o zaman sıkıntı var demek. Benim bir kaç kere yapın demekteki amacım eğerki hava 3derecenin çok altında ve araç çok uzun süre beklediyse bujileri fazladan kızdırmak hem yakıtın çabuk ısınmasını hem de aracın kolay çalışmasını sağlayacaktır. |
|||
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hocam bugün sabahta gene aynı şekilde kontağı açınca o lambayı yaktı, sönmesini bekledikten sonra kontağı kapatıp tekrar açtım gene yanıyor ve dediğin gibi 3-4 defa yaptım bu işlemi ama sönmedi maalesef ve çalıştırdım gene don sesi. Bugün birine sordum yağ bakımı gelmiş ondan dedi ama mantığını da kuramadım 2bin km var daha bakımına. Bayram sonrası sanayi yolları gözüktü gene bize..
|
|||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Sıkıntı olursa onunla beraber motor arıza lambası da yanık kalır. |
|||
Gokcesel
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
tamam hocam teşekkürler. kızdırma bujilerinde bir sıkıntı varmıdır peki ?
|
|||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
O lambayı her zaman bekleyin ama 3 derecenin altındaki havalarda o işlemi 2-3 tekrarlamanızda fayda var.
|
|||
Gokcesel
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Herhangi bir sıkıntı yok öyleyse o zaman ? Zaten bütün ışıkların sönmesini bekliyorum çalıştırmak için ama o lambayı söndürmek için kontak açıp ışığın sonmesini bekleyip 4-5 kere bu işlemden sonra tamamen söndükten sonra mı çalıştırayım ?
|
|||
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Isıtma bujisinin lambası. hava sıcaklığı belli bir seviyenin altına düştüğünde dizel yakıtı ısıtmak için her enjektör öncesi bir buji vardır. Bu bujiler ısınma gereği duyduğunda o lamba ilk kontakta yanar ve ısınmaya başlar. soğuk havaarda o ışık sönemden aracı çalıştırmayın. Hatta çok soğuk ve uzun süre beklemiş araçlarda 4-5 kere bu lambayı sönürüp kontak kapayıp açın.
|
|||
Gokcesel
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Arkadaşlar konuyu hortlatmış olacağım ama bugün ilk defa arabayı çalıştırırken bir uyarı sesi geldi ve normal de kontağı açtığımda hiç yanmayan ışık yanmıştı. Gösterge tablosundan baktığımda 7 nolu ışık imiş. Anlamı da Dizel motor ön ısıtma gösterge lambasıymış. Bunun tam olarak anlamı nedir neden böyle yapar ?
|
|||
leader_devil
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı leader_devil
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
lambası patlamıs olabilirmi acaba?
|
|||
edmett
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Arkadaslar benm aracimda on sis fari gosterge lambasi yanmiyor neden olabilir acaba
|
|||
VOLKİİİ
|
|||
pusutr
3. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Anladım. Teşekkür ederim.
|
|||
erdemchetin
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2014 Konum: İSTANBUL- ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdemchetin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
hocam bidiğim kadarıyla pp2000 ile açtırmanız lazım sesli ikaz da etmesi lazım.
|
|||
pusutr
3. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Merhaba.
Konuyu hortlatmış olacam.. 1 nolu emniyet kemeri tak ışığı hdi x-line modellerde çalışıyor mu acaba? |
|||
Kktc_206
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2013 Konum: Kktc Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Arkadaşlar kaç gündür benim aslan 16 numaralı ikazi yani yağ basıncı ve hararetiikazını motor soğukken ve devir azacık yüksekken yakıyor eğer vites değişmezsem hemen ardına 21 nolu stop ikazını yakıyor. Yağını falan kontrol ettim herşey normal gibi. Motor ısındığı zaman peklik yanmıyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |