![]() |
|
106 rolanti sorunu galiba |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Starboard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2017 Konum: Vannes Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Starboard
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2017 Saat 14:07 |
|
Merhabalar, aradan 5 sene geçmiş bir de ben hortlatayım konuyu :)
2002 model 1,1 benzinli 106 aracım var. Dün ilk kez benzer durum başıma geldi. Yaklaşık 100 km uzun yol sürüşünden sonra ışıklarda durunca devir 400-500'lere düştü sonra tekrar kendi kendine gaz verip 1500 2000e çıktı. Bunu birkaç kez kendi kendine yaptı. Yola devam ettim,hiç sıkıntı yok. Tekrarlamadı da. Sizce nedendir? Aracı 2 ay önce 68000km'de aldım, yaklaşık 10000 km yaptım. Sizce bu sorunun kaynağı nedir? Şimdiden teşekkürler.
|
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Açtım üyelerimizi tanıtalım bölümüne tanıttım kendimi ama böyle anket şeklinde değil normal tanıttım sanırım öylede olur..
Peki bu konu da bana yardımcı olabilecek var mı? Bu gaz kelebek kutusu tam olarak nedir? Bu kadar pahalı mı? Ve hiçbirşey yapmayı denemeden rolanti sorununun bunu değiştirince çözüleceğini anlar mı servis böyle? Burda dendiği gibi o kelebeği temizletip rolanti valfini mi değiştirteyim yoksa gidip bi özel servise? |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize... Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen; Bu Linke Tıklayın:http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım benimde 2001 model 206 gtı m var..Ancak şu sıralar 2 büyük sorunum var biri devirdaim su kaçırıyor ve araca sürekli, su takviyesi yapmam gerekiyor yoksa bitiyor suyu..2.si ise burda yazanla aynı rolanti problemi..
Bende de rolanti sabit durmuyor ışıklarda falan durunca 800-1000 devirlerde geziyo ama bazen aniden düşüp stop ediyo araba..Buj oldukça sık oluyo..Burda yetkili servise gittim "gaz kelebek kutusu" değişçek dediler ve bu parçaya 596 lira parça fiyatı çektiler..Sizce bu parçanın fiyatı böyle mi ve sorun bundan mıdır? Değişince kesin çözülür mü ki? |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
|
benim de arkadaşimin 306 gti si var 200 model oda aynı sızın araç gibi 1000 ial 2500 arası calısıyo hatta gaza basmadan suruyo bazen götürüp servisebaktırdık rolanti sensörü deyişecek dedi 250 civarında bir seymış oda temizledik gaz kelebegini duzelır dıye yıne aynı
![]() |
||
![]() |
||
sekandir ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: İst\Avr Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
|
Merhaba Yeni Bir 106 Quick Siler Im oldu, Sizlere bir sorum olucak Araç bazen 2000 bazen 4000 gibi ama sürekli ara ara devir saatini kitliyor. Basıyorum Son gazda ama 2000 de Kitleniyor. Pompalıyorum Gazı yine nafile.. Nedendir?
|
||
![]() |
||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Valla Tolganın anlattıklarınının tarihi bile aynısı bende yaptım düzeldi hocam.Cok kötü bi durum ışıkta durmaya gelmiyor.bende 35 liraya almıştım aksaraydan yanlız cok ani yavaşlamalarımda yine bi düşüp kalkıyor rölanti.
|
||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
slm kardeşim kelebek ile rolantı motorunu söktür 2 - 3 liralık tiner aldır güzelce bi yıkat taktır ondan sonra devam aklında sorun kalmasın bende de oldu şimdi hiç sıkıntı yok. o değilse en kötü ihtimal bi rolantı motoru alırsın o da çok pahalı bi şey değil diye düşünüyorum.
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
concon239 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı concon239
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
slm arkadaslar bende pejo 106 xr var rolentı sorunu yasıyorum bazen cok hızlı calısıyop gaza basmadan gıdıyo arac bazende stop edıyo kelebek bogazı temızledık rolentı motorunuda temızledık sorun hala devam ediyor rolentı motorunun bozuk oldugunu nasıl anlıcaz rolentı motorunun fısını cekıyorum motor tepkı vermıyor
|
||
![]() |
||
faldar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: küçükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
bugün gittim ustaya ilk rölanti motoru sandık bizde ama değilmiş hava filtresi takarken tesisatı yanlış yapmışlar motor fazla hava alıyor öyle olunca sapıtıyor tabi şimdilik tıkadık geçici olarak ama en kısa zmnda düzgün bir tesisat yaptırmam gerekiyor, tabi benzin hava dengesi düzgün olmayınca yakıtıda etkiliyor malum 2000 motor üstüne fazla yakıt olayıda eklenince sömürdü benzini:))
|
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
|
devir problemi ancak jikle devresi basılı kaldıysa sorun çıkarır boştayken.enteresandır hemen baktır yoksa o hararette yaptırır iş büyümeden baktırmalısın.aynı sorun bendede oldu benim çözümüm anahtarı tek tık sağa çevirip birkaç saniye bekledikten sonra çalıştırmak oldu bir kaç gün düzeldi kendiliğinden
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
faldar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: küçükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Bu ilk çalıştırmada olmuyor ztn genelde çalıştıktan sonra başlıyor ve sürekli aynı sekilde avm ediyor bugün 50 km yol yaptım ne zmn dursam aynı problem devir 1000 le 2000 arası gidip geliyor araba resmen kendi kendine gaz verip çekiyor bznde stop ediyor. Yarın sanayiye güdüden ins. En kısa sürede çözerim sorunu.
|
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
|
dostum aracı yeni çaılıştırdıysan yada birkaç dakika olduysa havada soğuksa otomatik jikle devresi kadranı indirir kaldırır..birkaç dakika sonrada geçer geçmiyosa suyuna bak oda tam sa sanayiye para ver
![]() |
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
|
konuyu hortlaşmış gibi olucam ama yeni konu açıp kalabalık yapmak istemidim bnm aracım 306 gti ve aracımda giderken bir sorun olmuyor ama durunca rölanti 1000le 2000 devir arası çıkıp iniyor kendi kendine, bazende devir normale dönüyor ve istop ediyor, ustaya götürdüm gaz kelebeği dedi çıkmacıdan buldum parçayı değiştirdik bir fark etmedi hatta bnm gaz kelebeği daha iyi durumdaymış geri taktık onu:)) ama sorun dvm etmekte acaba rölanti motorundamı sorun?? daha önce sizinde başınıza böyle birşey geldimi acaba?? geldiyse problemi nsl çözdünüz
|
||
![]() |
||
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
|
Kanka ölede onlar hertürlü anlaşılıyor merak etme.tanıdıklar war
|
||
Bakalım Kim Önce Dönücek |
||
![]() |
||
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
|
|
||
![]() |
||
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
|
abi ekledim kapalı :( kefenden__pijama@hotmail.com
|
||
||
![]() |
||
TOLGA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1093 |
|
th4635@hotmail.com msn açık ekle
|
||
KADIN DEDİĞİN,
İSTANBUL GİBİ OLMALI, FETHİ ZOR, SAHİBİ TEK... |
||
![]() |
||
|
olur ya bence rolanti motorunu deiştirmem gerekirse gökhan abi nerden aldın parçayı yer we mekan adı söylersen bende ordan alim bari.sıfır mı 2.el mi orjinal mi yansanayimi sölersen çok makbule geçer abi
|
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |