|
Peugeot 307 1.4 HDI xr bırkaç arıza var |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
delcullu
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2009 Konum: KIRŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2009 Saat 08:56 |
|
Aracın çekişi değişti ama beyaz duman halen devam ediyo sabahları 10 dk.Turboda da arızalıydı sanırsam çünkü sağından solundan yağ atıyordu turbo. Tekrar götürdüm sanayiye usta uzun yola çıktıktan sonra bakalım dedi. Belki eski kalan yağı yakıyodur diye. Tekrar götürecem geçmezse.
Bir öğretmen arkadaşın abisi Ankara'da motor ustasıymış ona sorduk nedendir diye. Turbosu olabilir dedi değiştirdik deyince, o zaman subap contalarından kaçırıyo olabilir, sabaha kadar pistonlara sızdırıyodur, sabah ilk çalışmayla yakıyodur , ya da yağ segmanından olabilir dedi. Yağ segmanı kırılmışsa aracın çekişinde problem olmaz ama yağ eksiltebilir. Hocam Ankara'ya yolun düşerse bakalım dedi. Olmazsa Ankara yolu görünüyor.
|
||
EminÖNAL
MODERATOR P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
zaten çoğu ustaya göre her dumanı turbo yapıo.umarım iyice araştırmış kesin arızayı bulup turboyu değiştirmişsindir..
|
||
A3
|
||
master
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eyvallah, tecrübelerini paylaş lütfen.
|
||
delcullu
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2009 Konum: KIRŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Çıkma değil yeni BorgWarner marka. Ankaradan bir tanıdık vasıtası ile aldım 750 ye geldi. 550 ye buldum demişti Çin malıymış 550 olan, 750 tl ye daha kalitelisini gönderdi. 100 tl ye de sanayide takdırdım takılınca yağ ve filtre değişimi gerekiyo dediler 54 de yağ ve filtre parası verdim o kadar. Servisinde 3000-4000 fiyat çekiyolar.
Yarın sabah anlaşılır inşallah turbodandır. Düzenleyen delcullu - 22 Ekim 2009 Saat 23:18 |
||
master
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Fİyat nedir hocam?_ nereden aldın? orjinal yada çıkma mı ?
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sorun turboda dedi usta duman atmasının sebebi turboymuş. Turbo yağı ekzoza akıtıyomuş ilk çalıştığında da eksoza akan yağ yanarak duman veriyomuş. Bir süre sonra kesiliyodu zaten. Daha bu gün yaptırdım yeni turbo taktırdık inşallah düzelir. Yarın sabah çalıştırınca duman yoksa tamamdır. Motor sıcakken yapmıyodu zaten :)
|
||
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Bu aracın bu kadar yağ yakması normal değil. Kısa zamanda ustaya göstermelisiniz. Bizim araçlarda intercoller yerine eşanjör diye küçük bir parça var yağ soğutucusu diye de geçer. onu bir göstermekte yarar olabilir. Ama ciddi ciddi aracın bir kontrol edilmesi gerekir. Burdan bir şey söylemek çok zor.
|
||
emin_usta
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2009 Konum: yetkili Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emin_usta
|
|
walla çok şey bilen çok yanılır..benim işim chip tuning + beyin tamiri elektronik
anlamam bor dan mor dan ..xusur
|
||
oto elektronik,beyin tamirci
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Daha kredisi var 2 yıl, bu ara yaptıramam chip tuning. Eşşek gibi kullanmaya devam. 2 seneye kadar satmazsam katıra ceviririm
Emin usta bu bor katkısı hakkında ne düşünüyorsun işe yarıyo mu meret.
|
||
emin_usta
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2009 Konum: yetkili Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emin_usta
|
|
yok yaa 1.4 hdi o kadar da kötü değil aslında tabi 1.6 hdi veya 2.0 olsa daha iyi ama...1.4 de kendi halinde bi araç...tuningle 1.6 kıvamına geliyor..ama tabiki özünde 1.4 hdi..
|
||
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sağol taylan inşallah sorun yaşamam artık. Gönül rahatlığı ile binmek istiyorum yeteeeerrrr
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Araç birkaç gün bekleyince duman atmaya başlıyo haşim bey hemde nasıl duman. Bulut gibi :) o kadar yoğun beyaz renkli. Aracı bu günlerde her gün kullanıyorum duman falan hiç yok. Bekleyince oluyor neden acaba.
Birisi Yağ bor katkısı kullanmamı tavsiye etti eğer aşınma varsa o boşlukları dolduruyomuş sanırım. Kompresyon kaçaklarını önlüyo yağ yakmayı azaltır dedi.
1. Dedikleri gibi işe yarar bişey mi bu katkı?
2. Katkı ömrü nekadardır? Kaç ay etkisi sürer?
3. Araca bir zararı olur mu?
Bunları merak ediyorum işe yarar bişeyse almayı düşünüyorum.
|
||
taylan43
2. Vites Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2008 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Valla kardeş aynı arabayı benim arkadaş ilk çıktığında almıştı ama en fazla 4 ay dayanabildi, o kasaya o motor cok kuvvetsiz geliyor, o yüzden motor bir süre sonra cok fazla sorun cıkarıyor umarım daha fazla sorun yaşamazsın, Allah yardımcın olsun...
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Motor dinlenmiş olunca yani sabah baktığımda koyu siyah oluyo yağ. Motor biraz çalıştıkdan sonra baktığımda sanki şeffaflaşıyo biraz. Aracı yeni aldı daha doğrusu ilk aracım bu olduğu için motor konusunda pek bilgili değilim.
Bulanık derken neye göre bulanık rengi ne olması lazım?
|
||
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
|
Korna ile airbag tümleşik ama bakmak lazım belki sıkıntısı giderilebilir. Yğ yakması ve duman atması kötüye ciddi bir sııntıyı işaret ediyor. Emilsyonun ölçülerek kontrol edilmesi gerekir
|
||
emin_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emin_usta
|
|
benim 1.4 hdi var orjinali 68 hp,düşük devirlerde ki torku berbat.sanki eşek arabası.2 sene evvell Almanyada bugun ortak çalıştığım firmaya chip yaptırmıştım,şu an 86 hp civarında (atmosfer basıncına göre değişiyor malumunuz) artı düşük devirlerdeki tork canawarr..yani 1.4 şimdi nihayet çekilir durumda.yok ben usul usul arabama bineyim.otobanda arabayı sollarken tamponumdaki sellektor ile mahcup bir şekilde geri sağa kaçarım falan diyorsanız diyecek lafım yok aşağıda bir yerlerde demet hanım diye birisi bir topic açmış ,yarın dükkanımıza gelecek,ona yeni bir yazılım yaptıracağız..o da 1.4 hdi,chip tuningin gelişimini + oluşumunu evrelerini ve yapılan işlemi oradan takip edebilirisiniz..yani kısaca 1.4 hdi "eşşek" ama chip olunca "katır" gibi güçlü oluyor "beygir" gibi olması için ise 2.0 hdi veya en azından 1.6 hdi olmalı diye düşünüyorum..ama 1.4 hdi harbiden chipsiz çekilecek bir araç değil,hele klimayı açınca utanmasa stop edecek..yanlışmıyım ??
|
||
|
||
ErkanKurnaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
|
geçmiş olsun kardeşim
|
||
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
||
tugrabozan
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
|
|
kardeş 1. sorun için conta yandığını anlamak için yağa bak bakalım su varmı yağda,(bulanık olur so olunca)
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
eyvallah kardeş korna önemli ya. Bastığımda çalmayınca küplere biniyom valla. Lazım olmayınca da çalıyo meret Airbagden korkmasam ben sökecem tüm bakacam da. patlar falan elimde kalır
"Şimdi canavar" derken? Ne yaptırdın da canavar oldu araç. Biraz açar mısın konuyu emin.
|
||
delcullu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sağol murat inşallah gelmeyi düşünüyorum...
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |